PRESSEMELDING 25. juli 2012

Mountain Lion tilgjengelig i dag fra Mac App Store

CUPERTINO – 25. juli 2012 – Apple annonserte i dag at OS X Mountain Lion, den niende utgaven av verdens mest avanserte operativsystem, er tilgjengelig som en nedlasting fra Mac App Store. Med flere enn 200 nyskapende funksjoner, inkluderer Mountain Lion iCloud-integrering, det nye Meldinger-programmet, Varslingssenter, deling i hele systemet, Facebook-integrering*, Diktering, Like skjermer via AirPlay og Game Center. Mountain Lion er tilgjengelig som en oppgradering fra Lion eller Snow Leopard for 140 kr.
«Folk kommer til å elske de nye funksjonene i Mountain Lion og hvor enkelt det er å laste ned og installere fra Mac App Store,» sa Philip Schiller, Apples globale produktsjef. «Med iCloud-integrering er Mountain Lion enda enklere å konfigurere, og den viktige informasjonen din holder seg oppdatert på alle enhetene dine slik at du kan fortsette å redigere dokumenter, ta notater, opprette påminnelser og fortsette samtaler, enten du startet på en Mac, iPhone eller iPad.»
Mountain Lion har flere enn 200 nye nyskapende funksjoner, blant annet:
  • iCloud-integrering, for enkel konfigurasjon av Mail, Kontakter, Kalender, Meldinger, Påminnelser og Notater, og for å holde alt, inkludert iWork-dokumenter, oppdatert på alle enhetene dine;
  • den nye Meldinger-appen som erstatter iChat og bringer iMessage til Mac, slik at du kan sende meldinger til andre som har en iPhone, iPad, iPod touch eller Mac;
  • Varslingssenter som forenkler presentasjonen av varsler og gir enkel tilgang til varsler fra Mail, Kalender, Meldinger, Påminnelser, systemoppdateringer og tredjepartsapper;
  • Innebygd deling som gjør det enkelt å dele koblinger, bilder, video og andre filer raskt uten å bytte til en annen app, og du trenger bare å logge deg på én gang for å bruke tjenester fra tredjeparter, for eksempel Facebook, Twitter, Flickr og Vimeo;
  • Facebook-integrering slik at du kan publisere bilder, koblinger og kommentarer med steder direkte fra appene dine, automatisk legge til Facebook-vennene dine i Kontakter, og til og med oppdatere Facebook-statusen din fra Varslingssenter;
  • Diktering som lar deg diktere tekst alle steder du kan skrive tekst, uavhengig av om du bruker en app fra Apple eller en tredjepartsutvikler;
  • Like skjermer via AirPlay – en enkel løsning for å sende en sikker strøm av innhold på opptil 1080p fra Mac-en din til en HDTV ved hjelp av Apple TV, eller for å sende lyd til en forsterker eller høyttalere som bruker AirPlay; og
  • Game Center som bringer det populære, sosiale spillnettverket fra iOS til Mac, slik at du kan spille flerspillerspill med vennene dine uansett om de bruker en Mac, iPhone, iPad eller iPod touch.


Ytterligere funksjoner i Mountain Lion inkluderer revolusjonerende, nye Gatekeeper, som gjør nedlasting av programvare fra Internett sikrere; Power Nap, som automatisk oppdaterer appene og systemet når Mac-en er i dvale, og en raskere Safari-nettleser. Nye funksjoner for Kina inkluderer omfattende forbedringer for skrivefunksjonaliteten, en ny kinesisk ordliste, enkel konfigurering med populære e-postleverandører, Baidu-søk i Safari, innebygd deling til Sina Weibo og de populære videonettstedene Youku og Tudou.
Priser og tilgjengelighet
OS X Mountain Lion er tilgjengelig fra Mac App Store for 140 kr. Mountain Lion krever Lion eller Snow Leopard (OS X versjon 10.6.8 eller nyere), 2 GB hukommelse og 8 GB ledig plass på harddisken. Du finner en komplett liste over systemkravene og kompatible maskiner på: apple.com/no/osx/specs. OS X Server krever Mountain Lion og er tilgjengelig fra Mac App Store for 140 kr. OS X Mountain Lion Up-to-Date-oppgradering er tilgjengelig uten ekstra kostnad via Mac App Store for alle kunder som har kjøpt en kvalifiserende, ny Mac fra Apple eller en Apple-autorisert forhandler på eller etter 11. juni 2012.
* Facebook-integrering vil bli tilgjengelig i en kommende programvareoppdatering for Mountain Lion.
Pressekontakter:
Petter Ahrnstedt
Apple
ahrnstedt.p@apple.com
+46 8-703 3056
Andreas Rødland
andreas@apeland.no
+47 99 59 99 50


    Apple, the Apple logo, Mac, Mac OS, Macintosh, OS X, App Store, iCloud, AirPlay, iWork, iChat, iMessage, iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV and Safari are trademarks of Apple. Other company and product names may be trademarks of their respective owners.