PRESSEMELDING 30. juli 2012

Mountain Lion lastet ned over tre millioner ganger

CUPERTINO, California – 30. juli 2012 – Apple annonserte i dag at OS X Mountain Lion har blitt lastet ned over tre millioner ganger på fire dager – den mest vellykkede OS X-lanseringen i Apples historie. Mountain Lion, som er den niende hovedutgaven av verdens mest avanserte operativsystem, har flere enn 200 innovative, nye funksjoner og er tilgjengelig fra Mac App Store som en oppgradering for Lion- og Snow Leopard-brukere for NOK 140,-.
«Kun ett år etter den svært vellykkede lanseringen av Lion har Mountain Lion blitt lastet ned over tre millioner ganger på bare fire dager, og dette er vår mest vellykkede lansering noen gang,» fortalte Philip Schiller, som er Apples senior vice president of Worldwide Product Marketing.
Mountain Lions nye funksjoner inkluderer den helt nye Meldinger-appen, Varslingssenter, deling i hele systemet, Facebook-integrering*, Diktering, Like skjermer via AirPlay og Game Center. iCloud-integrering gjør det enkelt å konfigurere Mail, Kontakter, Kalender, Meldinger, Påminnelser og Notater og holder alt, inkludert iWork-dokumenter, oppdatert på alle enhetene dine. Hvis du vil ha mer informasjon, eller hvis du vil laste ned Mountain Lion, går du til apple.com/no/osx/specs/.
I tillegg til Mountain Lion tilbyr Mac App Store tusenvis av apper innenfor utdanning, spill, grafikk og design, livsstil, produktivitet, verktøy og andre kategorier og er den største og raskest voksende PC-programvarebutikken i verden. Brukere kan bla gjennom nye apper som kan være verdt å legge merke til, inkludert apper som utnytter de nye funksjonene i Mountain Lion, i tillegg til våre anbefalte apper, samt topplister for gratisapper og betalapper og vurderinger og omtaler fra brukerne. Hvis du vil ha mer informasjon, går du til apple.com/osx/apps/app-store.html.
*Facebook-integrering vil bli tilgjengelig i en kommende programvareoppdatering for Mountain Lion.
Pressekontakter:
Petter Ahrnstedt
Apple
ahrnstedt.p@apple.com
+46 8-703 3056
Andreas Rødland
andreas@apeland.no
99 59 99 50

    © 2012 Apple Inc. Alle rettigheter forbeholdes. Apple, Apple-logoen, Mac, Mac OS, Macintosh, OS X, App Store, AirPlay, iCloud og iWork er varemerker for Apple. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for sine respektive eiere.