PRESSEMELDING 27. august 2012

Craig Federighi, Apples Vice President for Mac-programvareutvikling og Dan Riccio, Apples Vice President for maskinvareutvikling blir en del av Apples toppledergruppe og får tittelen Senior Vice President

CUPERTINO, California – 27. august 2012 – Apple annonserte i dag at Craig Federighi, som er Apples Vice President for Mac-programvareutvikling, og Dan Riccio, som er Apples Vice President for maskinvareutvikling , får tittelen Senior Vice President. Federighi og Riccio kommer til å rapportere til Apples CEO Tim Cook og være en del av Apples topplederteam.
Apple annonserte også at Bob Mansfield, som annonserte sin avskjed i juni, skal fortsette hos Apple. Mansfield skal arbeide med framtidige produkter og rapportere til Tim Cook.
Som Senior Vice President for maskinvareutvikling vil Federighi fortsatt ha ansvaret for Mac OS X-utvikling og Apples operativsystemteam. Federighi arbeidet tidligere for NeXT og deretter Apple før han i en tiårsperiode fylte ulike roller hos Ariba , blant annet Vice President for internettjenester og Chief Technology Officer. Han returnerte til Apple i 2009 for å lede utviklingen av Mac OS X. Federighi har en Master of Science-grad i Computer Science og en Bachelor of Science i Electrical Engineering og Computer Science fra University of California, Berkeley.
Riccio vil, i rollen som Senior Vice President for maskinvareutvikling, lede utviklingsteamene for Mac, iPhone, iPad og iPod. Han har spilt en viktig rolle i forbindelse med alle Apples iPad-produkter siden den første iPad-generasjonen. Riccio startet hos Apple i 1998 som Vice President for produktdesign og har vært en viktig bidragsyter til utviklingen av det meste av Apples maskinvare i denne perioden. Dan har en bachelorgrad i Mechanical Engineering fra 1986 fra University of Massachusetts Amherst.
Apple lager Mac-er, verdens beste personlige datamaskiner, i tillegg til OS X, iLife, iWork og programvare for profesjonelle. Apple leder an i den digitale musikkrevolusjonen med iPod og iTunes Store. Apple har skapt en revolusjon i mobiltelefonmarkedet med iPhone og App Store, og definerer framtiden for mobile medier og databehandlingsenheter med iPad.
Pressekontakt:
Petter Ahrnstedt
Apple
ahrnstedt@apple.com
+46 8-703 3056
Andreas Rødland
andreas@apeland.no
99 59 99 50

    © 2012 Apple Inc. Alle rettigheter forbeholdes. Apple, Apple-logoen, Mac, Mac OS, Macintosh, iPhone, iPad og iPod er varemerker for Apple. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for sine respektive eiere.