PRESSEMELDING 17. september 2012

Flere enn to millioner forhåndsbestillinger av iPhone 5 i løpet av det første døgnet

CUPERTINO, California – 17. september 2012 – Apple annonserte i dag at over to millioner iPhone 5-enheter har blitt forhåndsbestilt i løpet av 24 timer. Dette er mer enn det dobbelte av den forrige rekorden, som ble satt av iPhone 4S. Etterspørselen etter iPhone 5 er større enn det første partiet med telefoner. De fleste forhåndsbestilte telefonene vil bli levert til kundene den 21. september, og mange kommer til å bli levert i oktober. iPhone 5 er tidenes tynneste og letteste iPhone, i en helt ny design som har en fantastisk ny 4-tommers Retina-skjerm, en Apple-designet A6-chip for lynrask ytelse og superrask trådløs teknologi* – samtidig som den har enda bedre batteribrukstid.**
«Antallet forhåndsbestillinger har knust rekorden til iPhone 4S, og kundene har vist en fenomenal interesse for iPhone 5,» forteller Philip Schiller som er Apples senior vice president of Worldwide Marketing. «iPhone 5 er den beste iPhone hittil og det vakreste produktet vi noensinne har laget. Vi synes den er aldeles fantastisk, og vi håper at kundene vil være enige.»
iPhone 5 leveres med iOS 6, verdens mest avanserte mobilplattform med over 200 nye brukerfunksjoner, blant annet: en helt ny Kart-app med kartografi levert av Apple, navigasjonsmuligheter og en utrolig Flyover-visning, Facebook-integrering for Kontakter og Kalender, med muligheten til å legge ut innhold direkte fra Varslingssenter; Passbook, den enkleste løsningen for å samle alt av adgangskort og billetter på ett sted; nye Siri-funksjoner, inkludert støtte for flere språk, enkel tilgang til sportsresultater, restaurantanbefalinger og filmanbefalinger;*** Siri- og Facebook-kompatible apper som Bilder, Safari og Kart og delte bildestrømmer via iCloud.
Priser og tilgjengelighet
iPhone 5 kommer i enten hvitt og sølv eller svart og skifergrått og vil være tilgjengelig hos Apple Retail Store-forhandlere fredag 21. september kl. 08.00 lokal tid, på Apple Online Store (www.apple.com), fra utvalgte operatører og hos utvalgte Apple-autoriserte forhandlere i USA, Australia, Canada, Frankrike, Hongkong, Japan, Singapore, Storbritannia og Tyskland.
iPhone 5 vil bli lansert på verdensbasis til 22 flere land den 28. september, inkludert Belgia, Danmark, Estland, Finland, Irland, Italia, Liechtenstein, Litauen, Luxembourg, Nederland, New Zealand, Norge, Polen, Portugal, Slovakia, Slovenia, Spania, Sveits, Sverige, Tsjekkia, Ungarn og Østerrike.
* LTE er tilgjengelig hos utvalgte operatører. Nettverkshastigheter avhenger av mobilnettverket. Ta kontakt med operatøren for nærmere informasjon.
** Batteribrukstid er avhengig av enhetsinnstillinger, bruk og andre faktorer. Faktiske resultater kan variere.
*** Ikke alle funksjoner støttes for alle land.
Apple lager Mac-er, verdens beste personlige datamaskiner, i tillegg til OS X, iLife, iWork og programvare for profesjonelle. Apple leder an i den digitale musikkrevolusjonen med iPod og iTunes Store. Apple har skapt en revolusjon i mobiltelefonmarkedet med iPhone og App Store, og definerer framtiden for mobile medier og databehandlingsenheter med iPad.

Pressekontakt:

Petter Ahrnstedt
Apple
+46 8-703 3056
ahrnstedt.p@apple.com
Andreas Rødland
99 59 99 50
andreas@apeland.no

    © 2012 Apple Inc. Alle rettigheter forbeholdes. Apple, Apple-logoen, Mac, Mac OS, Macintosh, iPhone, Retina, Flyover, Passbook, Siri, Safari og iCloud er varemerker for Apple. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for sine respektive eiere.