PRESSEMELDING 24. september 2012

Over fem millioner iPhone 5-enheter solgt den første helgen

CUPERTINO, California – 24. september 2012 – Apple annonserte i dag at de har solgt over fem millioner av den nye iPhone 5, bare tre dager etter at den ble lansert 21. september, og over 100 millioner iOS-enheter har blitt oppdatert med iOS 6, verdens mest avanserte mobilplattform. iPhone 5 er tilgjengelig i USA, Australia, Canada, Frankrike, Hongkong, Japan, Singapore, Storbritannia og Tyskland, vil bli tilgjengelig i ytterligere 22 land den 28. september og i flere enn 100 land innen utgangen av året. Etterspørselen etter iPhone 5 er større enn det første partiet med telefoner. De fleste forhåndsbestilte telefonene har blitt sendt til kundene, og flere kommer til å bli sendt ut i oktober.
«Etterspørselen etter iPhone 5 har vært helt utrolig, og vi arbeider hardt for å sikre at alle kunder som ønsker seg en iPhone 5, skal få en så raskt som mulig,» sier Apple-sjef Tim Cook. «Vi har solgt alle telefonene i det første partiet, men butikkene får tilsendt flere iPhone 5-enheter fortløpende og regelmessig, og kundene kan fortsette å bestille på Internett og få en beregnet leveringsdato. Vi setter pris på kundenes tålmodighet, og vi arbeider hardt for å lage nok iPhone 5-enheter til alle.»
iPhone 5 er tidenes tynneste og letteste iPhone har en helt ny design – en strålende, ny 4-tommers Retina-skjerm – en Apple-designet A6-chip for superrask ytelse – lynrask trådløs teknologi* – og enda bedre batteribrukstid.**
Priser og tilgjengelighet
iPhone 5 kommer i enten hvitt og sølv eller svart og skifergrått og er tilgjengelig på Apple Online Store (www.apple.com), hos Apple Retail Store-forhandlere og hos utvalgte Apple-autoriserte forhandlere i USA, Australia, Canada, Frankrike, Hongkong, Japan, Singapore, Storbritannia og Tyskland.***
iPhone 5 vil bli tilgjengelig 28. september i Belgia, Danmark, Estland, Finland, Irland, Italia, Liechtenstein, Litauen, Luxembourg, Nederland, New Zealand, Norge, Polen, Portugal, Slovakia, Slovenia, Spania, Sveits, Sverige, Tsjekkia, Ungarn og Østerrike. Priser vil bli tilgjengelig nærmere lansering.
* LTE er tilgjengelig hos utvalgte operatører. Nettverkshastigheter avhenger av mobilnettverket. Ta kontakt med operatøren for nærmere informasjon.
** Batteribrukstid er avhengig av enhetsinnstillinger, bruk og andre faktorer. Faktiske resultater kan variere.
*** Ikke alle funksjoner støttes i alle land. Tilgjengelighet og pris på abonnement varierer avhengig av operatør.
Pressekontakt:
Petter Ahrnstedt
Apple
+46 8-703 3056
ahrnstedt.p@apple.com
Andreas Rødland
99 59 99 50
andreas@apeland.no

    © 2012 Apple Inc. Alle rettigheter forbeholdes. Apple, Apple-logoen, Mac, Mac OS, Macintosh, iPhone og Retina er varemerker for Apple. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for sine respektive eiere.