PRESSEMELDING 23. oktober 2012

Nye iMac har imponerende design, en fantastisk skjerm og raskere ytelse

SAN JOSE, California – 23. oktober 2012 – Apple presenterte i dag en helt ny iMac med en imponerende design, en fantastisk skjerm med redusert gjenskinn og raskere prosessorer.* Med tredje generasjon firekjerners Intel-prosessorer, kraftig NVIDIA-grafikk og en nyskapende lagringsløsning som kalles Fusion Drive, er den nye iMac den mest avanserte stasjonære maskinen Apple noensinne har laget.
«Med en imponerende design, en fantastisk skjerm og raskere ytelse har vi gjort verdens ledende alt-i-ett-maskin bedre på alle måter,» fortalte Philip Schiller, Apples senior vice president of Worldwide Marketing. «Den helt nye iMac er utrolig tynn, men vi har fått plass til mye avansert teknologi i vår mest nyskapende stasjonære datamaskin.»
Den nye iMac er designet på nytt, fra innerst til ytterst, og den avanserte teknologien har fått plass i et kabinett av aluminium og glass som er opptil 40 prosent mindre i volum enn forgjengeren og har en kant som er bare 5 mm tykk. Nye iMac er konstruert med uovertruffen grad av presisjon, og resultatet er en fenomenal stasjonær maskin med en elegant design. Nye iMac har også en helt nyutviklet skjerm som reduserer gjenskinn med 75 prosent samtidig som du får strålende farger og kontrast. I den nye designen er glassdekselet fullstendig laminert til LCD-skjermen, og et antirefleksbelegg er lagt på ved hjelp av en veldig presis prosess basert på plasmadeposisjon. Hver iMac-skjerm er individuelt kalibrert ved hjelp av et avansert spektroradiometer.
Nye iMac har tredje generasjon firekjerners Intel Core i5-prosessorer, som kan oppgraderes til Core i7. De nyeste NVIDIA GeForce-prosessorene leverer opptil 60 prosent raskere ytelse for krevende spill og grafikkintensive programmer. Alle nye iMac-maskiner leveres nå som standard med 8 GB hukommelse på 1600 MHz og en harddisk på 1 TB, og kundene kan konfigurere den med opptil 32 GB hukommelse og en ny harddisk på 3 TB, eller 768 GB flash-lagring for best mulig ytelse. Med to Thunderbolt-porter og fire USB 3.0-porter har nye iMac enda bedre utvidelsesmuligheter og støtte for tilleggsutstyr med høy ytelse.
Fusion Drive er en innovativ, ny lagringsløsning som gir kundene ytelsen til en flash-disk og kapasiteten til en harddisk. Den kombinerer 128 GB flash-lagring med en standard harddisk på 1 TB eller 3 TB i ett lagringsvolum som intelligent administrerer filene for å levere optimale lese- og skrivehastigheter. Fusion Drive tilpasser seg hvordan du bruker iMac-en, og flytter automatisk filene og appene du bruker oftest, til flash-lagringsplassen som gir raskere ytelse og tilgang.
Apple oppdaterte også Mac mini med tredje generasjon tokjerners Intel Core i5- og firekjerners Intel Core i7-prosessorer som er opptil dobbelt så raske og har integrert grafikk som er opptil 65 prosent raskere.** Mac mini leveres som standard med 4 GB hukommelse på 1600 MHz, med støtte for opptil 16 GB. Mac mini har beholdt sitt utrolig kompakte aluminiumskabinett, og har nå fire USB 3.0-porter i tillegg til Thunderbolt-, HDMI-, SDXC-, Gigabit Ethernet- og FireWire 800-porter.
Både iMac og Mac mini oppfyller de strenge kravene til Energy Star 5.2 og har oppnådd en EPEAT Gold-vurdering.*** iMac bruker opptil 50 % mindre strøm enn forrige generasjon når den er inaktiv, og den har en LED-bakbelyst skjerm som ikke inneholder kvikksølv, og som er laget av glass uten arsen. Mac mini beholder statusen som verdens mest energieffektive stasjonære maskin, og bruker kun 11 watt ved inaktivitet. Både iMac og Mac mini har komponenter og kabler uten PVC, inneholder ikke bromerte flammehemmende stoffer, bruker materialer som er lette å gjenvinne, og har en materialeffektiv emballasjedesign.
iMac og Mac mini leveres med OS X Mountain Lion, som gir Mac-en tilgang til programmer som Meldinger, Varslingssenter, systemdekkende delingsfunksjonalitet, like skjermer via AirPlay, diktering, Game Center og forbedret sikkerhet ved hjelp av Gatekeeper. I Mountain Lion er iCloud bygd inn i selve fundamentet til OS X, slik at det er enklere enn noensinne å holde innholdet ditt oppdatert Mac, iPhone, iPad og iPod touch.
Priser og tilgjengelighet
iMac på 21,5 tommer er tilgjengelig med en 2,7 GHz firekjerners Intel Core i5-prosessor med Turbo Boost-hastigheter på opptil 3,2 GHz og NVIDIA GeForce GT 640M med en anbefalt utsalgspris på NOK 10 690 inkl. mva. (NOK 8552 ekskl. mva.), og med en 2,9 GHz firekjerners Intel Core i5-prosessor med Turbo Boost-hastigheter på opptil 3,6 GHz og NVIDIA GeForce GT 650M med en anbefalt utsalgspris på NOK 12 490 inkl. mva. (NOK 9992 ekskl. mva.). 21,5-tommers iMac vil bli tilgjengelig i november via Apple Online Store (www.apple.com/no) og Apple-autoriserte forhandlere.
iMac på 27 tommer er tilgjengelig med en 2,9 GHz firekjerners Intel Core i5-prosessor med Turbo Boost-hastigheter på opptil 3,6 GHz og NVIDIA GeForce GTX 660M med en anbefalt utsalgspris på NOK 14 990 inkl. mva. (NOK 11 992 ekskl. mva.), og med en 3,2 GHz firekjerners Intel Core i5-prosessor med Turbo Boost-hastigheter på opptil 3,6 GHz og NVIDIA GeForce GTX 675MX med en anbefalt utsalgspris på NOK 16 490 inkl. mva. (NOK 13 192 ekskl. mva.). 27-tommers iMac vil bli tilgjengelig i desember via Apple Online Store (www.apple.com/no) og Apple-autoriserte forhandlere.
Mac mini er tilgjengelig med en 2,5 GHz tokjerners Intel Core i5-prosessor med Turbo Boost-hastigheter på opptil 3,1 GHz, 4 GB hukommelse og en harddisk på 500 GB med en anbefalt utsalgspris på NOK 4890 inkl. mva. (NOK 3912 ekskl. mva.), med en 2,3 GHz firekjerners Intel Core i7-prosessor med Turbo Boost-hastigheter på opptil 3,3 GHz, 4 GB hukommelse og en harddisk på 1 TB med en anbefalt utsalgspris på NOK 6490 inkl. mva. (NOK 5192 ekskl. mva.), og med en 2,3 GHz firekjerners Intel Core i7-prosessor med Turbo Boost-hastigheter på opptil 3,3 GHz, OS X Server, 4 GB hukommelse og to harddisker på 1 TB med en anbefalt utsalgspris på NOK 8190 inkl. mva. (NOK 6552 ekskl. mva.). Mac mini er tilgjengelig i dag via Apple Online Store (www.apple.com/no) og Apple-autoriserte forhandlere.
Du finner flere tekniske spesifikasjoner, flere konfigurasjonsmuligheter og mer tilbehør på apple.com/no/imac/ or apple.com/no/mac-mini/.
*Testene ble utført av Apple i oktober 2012 med førproduksjonsmodeller av iMac. Du finner mer informasjon på apple.com/no/imac/features/.
**Testene ble utført av Apple i oktober 2012 med førproduksjonsmodeller av Mac mini. Du finner mer informasjon på apple.com/no/mac-mini/features.html.
***Påstand basert på energieffektivitetskategorier og produkter oppført i EPA ENERGY STAR 5.2-energidatabasen per oktober 2012. EPEAT er en uavhengig organisasjon som hjelper kunder med å sammenligne miljøpåvirkningen til bærbare og stasjonære datamaskiner. Produkter som tilfredsstiller alle de nødvendige kriteriene og minst 75 prosent av de valgfrie kriteriene, klassifiseres som EPEAT Gold-produkter. EPEAT-programmet ble opprettet av EPA i USA og er basert på IEEE 1680-standarden for miljømessig vurdering av personlige datamaskiner. Du finner mer informasjon på www.epeat.net.
Pressekontakter:
Petter Ahrnstedt
Apple
+46 8-703 3056
ahrnstedt.p@apple.com
Andreas Rødland
+47 99 59 99 50
andreas@apeland.no

    © 2012 Apple Inc. Alle rettigheter forbeholdes. Apple, Apple-logoen, Mac, Mac OS, Macintosh, MacBook, Retina, FaceTime, MagSafe, OS X, Time Machine, AirPlay, iCloud, iPhone, iPad og iPod touch er varemerker for Apple. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for sine respektive eiere.