PRESSEMELDING 23. oktober 2012

Apple presenterer 13-tommers MacBook Pro med Retina-skjerm

SAN JOSE, California – 23. oktober 2012 – Apple presenterte i dag en helt ny versjon av den populære 13-tommers MacBook Pro med en fantastisk Retina-skjerm, 100 prosent flash-lagring og en ny og kompakt design. Med en tykkelse på kun 1,9 cm og en vekt på bare 1,62 kg er den nye 13-tommers MacBook Pro med Retina-skjerm 20 prosent tynnere og nesten et halvt kilo lettere enn den nåværende 13-tommers MacBook Pro.
«MacBook Pro på 13 tommer er den mest populære Mac-en, og i dag kommer den i en helt ny versjon med en ny, tynn og lett design, rask flash-lagring og en fantastisk Retina-skjerm,» fortalte Philip Schiller, Apples senior vice president of Worldwide Marketing. «Med strålende farger, skarp tekst og flere bildepunkter enn på en 15- eller 17-tommers bærbar maskin, endrer Retina-skjermen på hva du kan forvente av en bærbar datamaskin.»
Nye MacBook Pro har mer enn 4 millioner bildepunkter på en 13-tommers Retina-skjerm, nesten dobbelt så mange bildepunkter som på en HDTV. Med 227 bildepunkter per tomme er Retina-skjermens bildepunkttetthet så høy at menneskeøyet ikke er i stand til å skjelne bildepunktene fra hverandre på normal synsavstand, så bilder ser fantastiske ut, og tekst ser ut som på en trykt side. Med fire ganger så mange bildepunkter som på den nåværende 13-tommers MacBook Pro, kan du vise og redigere video i full HD-kvalitet og se flere detaljer i bilder med høy oppløsning. Retina-skjermen på 13 tommer bruker IPS-teknologi for å gi en visningsvinkel på 178 grader, og den har 75 prosent mindre gjenskinn og 29 prosent høyere kontrast enn den nåværende generasjonen.
Med flash-lagring som er opptil fire ganger raskere enn tradisjonelle harddisker for bærbare maskiner, er den helt nye MacBook Pro svært responsiv enten det gjelder å våkne fra dvale eller å starte favorittprogrammene dine.* Rask flash-lagring kombinert med de nyeste tokjerners Intel-prosessorene gir 13-tommers MacBook Pro med Retina-skjerm rikelig med kraft til å kunne kjøre de mest krevende programmene.
13-tommers MacBook Pro med Retina-skjerm har 2,5 GHz Intel Core i5-prosessorer, med mulighet til å velge raskere 2,9 GHz Intel Core i7-prosessorer, Intel HD Graphics 4000, 8 GB hukommelse på 1600 MHz og opptil 768 GB flash-lagring. Med to Thunderbolt-porter og to USB 3.0-porter kan brukere koble til flere skjermer og enheter med høy ytelse, og med en ny HDMI-port er det enkelt å koble maskinen til en HDTV. 13-tommers MacBook Pro med Retina-skjerm har også et FaceTime HD-kamera, to mikrofoner, bedre høyttalere, tre-strømmers 802.11n Wi-Fi, Bluetooth 4.0 og MagSafe 2-strøminntak.
13-tommers MacBook Pro har en brukstid på opptil 7 timer og kan være i dvalemodus i opptil 30 dager.** Med den helt nye Power Nap-funksjonen i OS X Mountain Lion vil MacBook Pro med Retina-skjerm holde seg oppdatert mens den er i dvale. Power Nap oppdaterer automatisk Mail, Kontakter, Kalender, Påminnelser og Bildestrøm, og når maskinen er koblet til strøm, laster den ned programvareoppdateringer og sikkerhetskopierer Mac-en ved hjelp av Time Machine.
Som en følge av Apples innsats for energieffektivitet og miljøet, oppfyller nye 13-tommers MacBook Pro med Retina-skjerm de strenge Energy Star 5.2-kravene og har oppnådd en EPEAT Gold-vurdering.*** Unibody-kabinettet er laget av aluminium som er svært lett å gjenvinne, og den leveres med en LED-bakbelyst skjerm som ikke inneholder kvikksølv, og som er laget av glass uten arsen. Apples bærbare maskiner inneholder ikke bromerte flammehemmende stoffer eller PVC og er laget av materialer som er svært lette å gjenvinne.
Nye MacBook Pro med Retina-skjerm leveres med OS X Mountain Lion, som gir Mac-en tilgang til programmer som Meldinger, Varslingssenter, systemdekkende delingsfunksjonalitet, like skjermer via AirPlay, diktering, Game Center og forbedret sikkerhet ved hjelp av Gatekeeper. I Mountain Lion er iCloud bygd inn i selve fundamentet til OS X, slik at det er enklere enn noensinne å holde innholdet ditt oppdatert Mac, iPhone, iPad og iPod touch.
Priser og tilgjengelighet
13-tommers MacBook Pro med Retina-skjerm er tilgjengelig med en 2,5 GHz tokjerners Intel Core i5-prosessor med Turbo Boost-hastigheter på opptil 3,1 GHz, 8 GB hukommelse og 128 GB flash-lagring fra NOK 13 990 inkl. mva. (NOK 11 192 ekskl. mva.), og med 256 GB flash-lagring fra NOK 16 490 inkl. mva. (NOK 13 192 ekskl. mva.). Konfigurasjonsmuligheter inkluderer raskere firekjerners Intel Core i7-prosessorer og flash-lagring på opptil 768 GB. Du finner flere tekniske spesifikasjoner, flere konfigurasjonsmuligheter og mer tilbehør på apple.com/no/macbook-pro. 13-tommers MacBook Pro med Retina-skjerm er tilgjengelig i dag via Apple Online Store (www.apple.com/no), Apple Retail Store og Apple-autoriserte forhandlere.
*Testene ble utført av Apple i oktober 2012 med førproduksjonsmodeller av MacBook Pro med Retina-skjerm. Du finner mer informasjon på apple.com/no/macbook-pro/features-retina/.
**Testene av protokoller for trådløst nett ble utført av Apple i oktober 2012 med førproduksjonsmodeller av MacBook Pro med Retina-skjerm. Batteribrukstiden og antall ladinger varierer avhengig av bruk og innstillinger. Du finner mer informasjon på apple.com/no/macbook-pro/features-retina/.
***Påstand basert på energieffektivitetskategorier og produkter oppført i EPA ENERGY STAR 5.2-energidatabasen per oktober 2012. EPEAT er en uavhengig organisasjon som hjelper kunder med å sammenligne miljøpåvirkningen til bærbare og stasjonære datamaskiner. Produkter som tilfredsstiller alle de nødvendige kriteriene og minst 75 prosent av de valgfrie kriteriene, klassifiseres som EPEAT Gold-produkter. EPEAT-programmet ble opprettet av EPA i USA og er basert på IEEE 1680-standarden for miljømessig vurdering av personlige datamaskiner. Du finner mer informasjon på www.epeat.net.
Apple lager Mac-er, verdens beste personlige datamaskiner, i tillegg til OS X, iLife, iWork og programvare for profesjonelle. Apple leder an i den digitale musikkrevolusjonen med iPod og iTunes Store. Apple har skapt en revolusjon i mobiltelefonmarkedet med iPhone og App Store, og definerer framtiden for mobile medier og databehandlingsenheter med iPad.
Pressekontakter:
Petter Ahrnstedt
Apple
+46 8-703 3056
ahrnstedt.p@apple.com
Andreas Rødland
+47 99 59 99 50
andreas@apeland.no

© 2012 Apple Inc. Alle rettigheter forbeholdes. Apple, Apple-logoen, Mac, Mac OS, Macintosh, MacBook, Retina, FaceTime, MagSafe, OS X, Time Machine, AirPlay, iCloud, iPhone, iPad og iPod touch er varemerker for Apple. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for sine respektive eiere.