PRESSEMELDING 23. oktober 2012

Apple presenterer iPad mini

Lanserer ny fjerde generasjon iPad med Retina-skjerm, raskere A6X-chip, FaceTime HD-kamera og lynraske trådløse forbindelser

SAN JOSE, California – 23. oktober 2012 – Apple lanserer i dag iPad mini – en helt ny iPad-design som er 23 prosent tynnere og 53 prosent lettere enn tredje generasjon iPad. Nye iPad mini har en imponerende 7,9-tommers Multi-Touch-skjerm, FaceTime HD- og iSight-kameraer, lynrask trådløs ytelse¹ og batteribrukstid på hele 10 timer²– en iPad til minste detalj med en revolusjonerende design du kan holde med én hånd. Apple lanserer også fjerde generasjon iPad i dag med fantastisk 9,7-tommers Retina-skjerm, ny Apple-utviklet A6X-chip, FaceTime HD-kamera og lynrask trådløs ytelse. Både iPad mini og fjerde generasjon iPad leveres med iOS 6 – verdens mest avanserte mobilplattform med over 200 nye funksjoner.
«iPad mini er en iPad i minste detalj. Med sin fantastiske 7,9-tommers skjerm har iPad mini samme antall bildepunkter som originale iPad og iPad2, slik at du kan kjøre over 275 000 apper som er spesielt utviklet for iPad», sier Philip Schiller, Apples senior vice president of Worldwide Marketing. «iPad mini er like tynn som en blyant, og like lett som en skriveblokk, men rommer likevel en rask A5-chip, FaceTime HD-kamera, iSight-kamera med 5 megapiksler og lynrask trådløs teknologi – komplett med batteribrukstid på opptil 10 timer.»
iPad mini har en lekker ny design i aluminium og glass med en tykkelse på kun 7,2 mm og en vekt på kun 308 gram. Multi-Touch-skjermen på 7,9 tommer leverer den samme iPad-opplevelsen som brukerne er vant til, i en design som har 35 prosent større skjermplass enn 7-tommers nettbrett, og opptil imponerende 67 prosent større visningsområde når du surfer på Internett. En tokjerners A5-chip gir responsiv grafikkytelse og rask, naturlig Multi-Touch-opplevelse, samtidig som den sørger for at batteriet varer hele dagen.
iPad mini har et FaceTime HD-kamera i front og et iSight-kamera med 5 megapiksler og avansert optikk på baksiden for opptak av skarpe stillbilder og video i full 1080p HD-kvalitet. iSight-kameraet er utstyrt med videostabilisering, og begge kameraene har bakbelysning som lar deg ta flotte bilder i svakt lys. Med iPad mini kan du også enkelt dele bilder med venner og familie ved hjelp av iClouds delte bildestrømmer.
iPad mini har 802.11n Wi-Fi med støtte for to bånd samtidig med hastigheter på opptil 150 Mbps,³ noe som er opptil dobbelt så rask Wi-Fi-ytelse sammenlignet med tidligere iPad-modeller. iPad mini er tilgjengelig som Wi-Fi- + Cellular-modeller med innebygd støtte for superraske trådløse standarder, inkludert LTE¹ og DC-HSDPA, slik at du raskt kan surfe, laste ned og strømme innhold uansett hvor du befinner deg. iPad mini-dataabonnementer vil være tilgjengelige uten bindingstid, slik at du enkelt kan registrere deg og aktivere tjenesten direkte fra iPad.⁴ Med funksjonen Delt Internett kan du dele en rask mobildataforbindelse via Wi-Fi, Bluetooth eller USB med opptil fem andre enheter, for eksempel MacBook Pro, iPod touch eller en annen iPad.⁵
Fjerde generasjon iPad har en fantastisk 9,7-tommers Retina-skjerm og ny Apple-utviklet A6X-chip som gir opptil dobbelt så rask prosessor- og grafikkytelse som A5X-chipen, samtidig som du får hele 10 timers batteribrukstid i den samme tynne og lette iPad-designen. Andre funksjoner inkluderer et FaceTime HD-kamera, dobbelt så rask Wi-Fi-ytelse sammenlignet med tidligere iPad-modeller og støtte for flere LTE-operatører over hele verden.⁶
iPad mini og fjerde generasjon iPad støtter begge Lightning-tilkoblingen som er mindre, smartere og mer robust enn 30-pinners tilkoblingen. Lightning-tilkoblingstilbehør er tilgjengelig for kameraer, SD-kort og VGA- eller HDMI-digitalvideo.⁷ Eksisterende iPad Smart Cover-deksler og iPad Smart Case-etuier er kompatible med fjerde generasjon, og nye Smart Cover-deksler i polyuretan spesialutviklet for iPad mini finnes i rosa, grønt, blått, lysegrå, mørkegrå og (PRODUCT) RED for kr 329.
App Store inneholder over 700 000 aper som kan kjøres på iPad, inkludert mer enn 275 000 apper som er utviklet spesielt for iPad. Du kan velge blant apper i en rekke kategorier, inkludert bøker, spill, bedrift, nyheter, sport, helse, referanse og reise. iPad støtter også de over 5000 avisene og magasinene som tilbys i aviskiosken, og de over 1,5 millioner bøkene som finnes i iBookstore. Med iTunes Store får du tilgang til verdens mest populære nettbutikk for musikk, TV-programmer og filmer. Her finner du en katalog med over 26 millioner sanger, over 190 000 episoder av TV-programmer og over 45 000 filmer. Den nye iBooks-appen for iPad gir deg tilgang til e-bøker på over 40 forskjellig språk. Med iBooks kan brukerne også oppleve en helt ny type e-bøker som er dynamiske, engasjerende og virkelig interaktive. E-bøker som er laget med Apples nye iBooks Author, er flotte bøker i fullskjermformat som kan inneholde interaktive animasjoner, diagrammer, bilder, videoer, tilpassede fonter, matematiske uttrykk og mye mer.
Priser og tilgjengelighet
iPad mini med Wi-Fi-modellene vil være tilgjengelig i svart og skifergrå eller hvitt og sølv fra fredag 2. november og anbefalt utsalgspris er kr 2590 inkl. mva. (kr 2072 ekskl. mva.) for modellen på 16 GB, kr 3290 inkl. mva. (kr 2632 ekskl. mva.) for modellen på 32 GB og kr 3990 inkl. mva. (kr 3192 ekskl. mva.) for modellen på 64 GB. Fjerde generasjon iPad med Wi-Fi-modellene vil være tilgjengelig i svart eller hvitt fra fredag 2. november og anbefalt utsalgspris er kr 3890 inkl. mva. (kr 3112 ekskl. mva.) for modellen på 16 GB, kr 4590 inkl. mva. (kr 3672 ekskl. mva.) for modellen på 32 GB og kr 5290 inkl. mva. (kr 4232 ekskl. mva.) for modellen på 64 GB. iPad mini og fjerde generasjon iPad selges gjennom Apple Online Store (www.apple.com/no), Apple Retail Store-butikker og utvalgte Apple-autoriserte forhandlere i Australia, Belgia, Bulgaria, Canada, Danmark, Finland, Frankrike, Hongkong, Irland, Island, Italia, Japan, Korea, Liechtenstein, Luxembourg, Nederland, New Zealand, Norge, Polen, Portugal, Puerto Rico, Romania, Singapore, Slovakia, Slovenia, Spania, Storbritannia, Sveits, Sverige, Tsjekkia, Tyskland, Ungarn, USA og Østerrike.
iPad mini med Wi-Fi + Cellular og fjerde generasjon iPad med Wi-Fi + Cellular vil være tilgjengelig noen uker etter Wi-Fi-modellene. iPad mini med Wi-Fi + Cellular vil ha en anbefalt utsalgspris på kr 3590 inkl. mva. (kr 2872 ekskl. mva.) for modellen på 16 GB, kr 4290 inkl. mva. (kr 3432 ekskl. mva.) for modellen på 32 GB og kr 4990 inkl. mva. (kr 3992 ekskl. mva.) for modellen på 64 GB. Fjerde generasjon iPad med Wi-Fi + Cellular har en anbefalt utsalgspris på kr 4890 inkl.mva. (kr 3912 ekskl. mva.) for modellen på 16 GB, kr 5590 inkl. mva. (kr 4472 ekskl. mva.) for modellen på 32 GB og kr 6290 inkl. mva. (kr 5032 ekskl. mva.) for modellen på 64 GB. I tillegg er iPad 2 tilgjengelig for kun kr 2990 inkl. mva. (kr 2392 ekskl. mva.) for Wi-Fi-modellen på 16 GB og kun kr 3990 inkl. mva. (kr 3192 ekskl. mva.) for Wi-Fi + 3G-modellen på 16 GB.
Kunder kan forhåndsbestille alle modeller av iPad mini og alle modeller av fjerde generasjon iPad fra fredag 26. oktober fra Apple Online Store i Australia, Belgia, Canada, Danmark, Finland, Frankrike, Hongkong, Irland, Italia, Japan, Korea, Luxembourg, Nederland, New Zealand, Norge, Polen, Portugal, Singapore, Spania, Storbritannia, Sveits, Sverige, Tsjekkia, Tyskland, USA og Østerrike.
¹ LTE er tilgjengelig hos utvalgte operatører. Nettverkshastigheter avhenger av mobilnettverket. Ta kontakt med operatøren for mer informasjon.
² Batteribrukstid er avhengig av enhetsinnstillinger, bruk og andre faktorer. Faktiske resultater kan variere.
³ Basert på teoretiske hastigheter, faktiske hastigheter kan variere.⁴ Kun tilgjengelig hos enkelte operatører.
⁵ Delt Internett krever et dataabonnement som støtter dette. Kunder bør kontakte operatøren sin for informasjon om tilgjengelighet.
⁶ LTE er tilgjengelig hos utvalgte operatører.
⁷ Selges separat. Videoinnhold varierer fra land til land.
Pressekontakter:
Petter Ahrnstedt
Apple
+46 8-703 3056
ahrnstedt.p@apple.com
Andreas Rødland
+47 99 59 99 50
andreas@apeland.no

    © 2012 Apple Inc. Alle rettigheter forbeholdes. Apple, Apple-logoen, Mac, Mac OS, Macintosh, MacBook, Retina, FaceTime, MagSafe, OS X, Time Machine, AirPlay, iCloud, iPhone, iPad og iPod touch er varemerker for Apple. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for sine respektive eiere.