PRESSEMELDING 5. november 2012

Apple selger tre millioner iPad-er på tre dager

Wi-Fi-modeller av nye iPad mini og fjerde generasjon iPad dobler salgsrekorden for første helgen

CUPERTINO, California – 5. november 2012 – Apple annonserte i dag at de har solgt tre millioner iPad-er på bare tre dager siden lanseringen av nye iPad mini og fjerde generasjon iPad – dobbelt så mange som den forrige rekorden på 1,5 millioner solgte iPad-er (kun Wi-Fi-modeller) satt av tredje generasjon iPad i mars. Wi-Fi + Cellular-versjonene av både iPad mini og fjerde generasjon iPad sendes ut i løpet av noen få uker i USA og i mange andre land senere i år.
«Kunder over hele verden elsker nye iPad mini og fjerde generasjon iPad,» forteller Apple-sjef Tim Cook. «Vi satte en ny rekord for solgte enheter i lanseringshelgen, og vi er praktisk talt utsolgt for iPad mini. Vi arbeider hardt ned å lage flere raskest mulig for å dekke denne utrolige etterspørselen.»
Nye iPad mini har en praktfull 7,9-tommers Multi-Touch-skjerm, FaceTime HD- og iSight-kameraer, lynraske trådløse forbindelser* og hele 10 timers batteribrukstid**. Fjerde generasjon iPad har en fantastisk 9,7-tommers Retina-skjerm, en ny Apple-utviklet A6X-chip, FaceTime HD-kamera og lynrask trådløs ytelse.
Både iPad mini og den nye fjerde generasjon iPad med Retina-skjerm er tilgjengelig i 34 land, inkludert USA, Australia, Canada, Frankrike, Hongkong, Japan, Storbritannia, Sør-Korea og Tyskland, og de vil bli tilgjengelig mange flere land senere i år, inkludert i Kina. Etterspørselen etter iPad mini er større enn det første partiet. Mange forhåndsbestilte enheter har blitt sendt til kundene, men flere kommer til å bli sendt ut senere denne måneden.
Priser og tilgjengelighet
iPad mini med Wi-Fi er tilgjengelig i hvitt og sølv eller svart og skifergrått, og er tilgjengelig til en anbefalt utsalgspris på kr 2590 inkl. mva. (kr 2072 ekskl. mva.) for modellen på 16 GB, kr 3290 inkl. mva. (kr 2632 ekskl. mva.) for modellen på 32 GB og kr 3990 inkl. mva. (kr 3192 ekskl. mva.) for modellen på 64 GB. Fjerde generasjon iPad med Wi-Fi er tilgjengelig i svart eller hvitt til en anbefalt utsalgspris på kr 3890 inkl. mva. (kr 3112 ekskl. mva.) for modellen på 16 GB, kr 4590 inkl. mva. (kr 3672 ekskl. mva.) for modellen på 32 GB og kr 5290 inkl. mva. (kr 4232 ekskl. mva.) for modellen på 64 GB. Både iPad mini og fjerde generasjon iPad er tilgjengelig fra Apple Online Store (www.apple.com/no) og utvalgte Apple-autoriserte forhandlere.
iPad mini med Wi-Fi + Cellular og fjerde generasjon iPad med Wi-Fi + Cellular blir tilgjengelig i USA i løpet av noen få uker og i mange andre land senere i år. iPad mini med Wi-Fi + Cellular vil ha en anbefalt utsalgspris på kr 3590 inkl. mva. (kr 2872 ekskl. mva.) for modellen på 16 GB, kr 4290 inkl. mva. (kr 3432 ekskl. mva.) for modellen på 32 GB og kr 4990 inkl. mva. (kr 3992 ekskl. mva.) for modellen på 64 GB. Fjerde generasjon iPad med Wi-Fi + Cellular vil ha en anbefalt utsalgspris på kr 4890 inkl.mva. (kr 3912 ekskl. mva.) for modellen på 16 GB, kr 5590 inkl. mva. (kr 4472 ekskl. mva.) for modellen på 32 GB og kr 6290 inkl. mva. (kr 5032 ekskl. mva.) for modellen på 64 GB. I tillegg er iPad 2 tilgjengelig for kun kr 2990 inkl. mva. (kr 2392 ekskl. mva.) for Wi-Fi-modellen på 16 GB og kun kr 3990 inkl. mva. (kr 3192 ekskl. mva.) for Wi-Fi + 3G-modellen på 16 GB der de selges nå.

* LTE er tilgjengelig hos utvalgte operatører. Nettverkshastigheter avhenger av mobilnettverket. Ta kontakt med operatøren for mer informasjon.
** Batteribrukstid er avhengig av enhetsinnstillinger, bruk og andre faktorer. Faktiske resultater kan variere.
Apple lager Mac-er, verdens beste personlige datamaskiner, i tillegg til OS X, iLife, iWork og programvare for profesjonelle. Apple leder an i den digitale musikkrevolusjonen med iPod og iTunes Store. Apple har skapt en revolusjon i mobiltelefonmarkedet med iPhone og App Store, og definerer framtiden for mobile medier og databehandlingsenheter med iPad.
Pressekontakter:
Petter Ahrnstedt
Apple
ahrnstedt.p@apple.com
+46 8-703 3056
Andreas Rødland
andreas@apeland.no
99 59 99 50

    © 2012 Apple Inc. Alle rettigheter forbeholdes. Apple, Apple-logoen, Mac, Mac OS, Macintosh, iPad, Multi-touch, FaceTime, iSight, Retina, MacBook, iPod touch, Lightning, App Store, iBookstore, iTunes Store og iBooks er varemerker for Apple. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for sine respektive eiere.