PRESSEMELDING 19. november 2012

AC/DC er nå på iTunes

Hele katalogen til AC/DC er nå tilgjengelig digitalt for første gang; alle sporene har blitt mastret for iTunes

NEW YORK og CUPERTINO, California – 19. november 2012 – Columbia Records og Apple annonserte i dag at hele katalogen til AC/DC nå er tilgjengelig digitalt for første gang. Den er tilgjengelig over hele verden, og kun på iTunes Store (www.itunes.com/). Alle de 16 studioalbumene til AC/DC – fra debutalbumet High Voltage fra 1976 til klassikeren Back In Black og kjempehiten Black Ice fra 2008 – sammen med fire livealbum og tre samleplater, er tilgjengelig på iTunes Store for første gang noensinne. Alle sporene har blitt mastret for iTunes, og du kan laste ned komplette album, eller du kan kjøpe favorittlåtene dine enkeltvis. Det finnes også to digitale samleplater som er laget spesielt for denne anledningen: The Complete Collection, som inneholder hele katalogen til AC/DC slik den er tilgjengelig eksklusivt på iTunes, og The Collection, som inneholder alle 16 studioalbumene.
AC/DC har fenget publikum i flere generasjoner med sin rå og rebelske musikkstil, som også appellerer til de mengdene med nye fans som oppdager AC/DC for første gang i dag. De voksende hordene av AC/DC-fans kan nå oppleve intensiteten i musikken deres på en helt ny måte. Musikken til AC/DC har blitt mastret for iTunes, noe som sikrer at den har best mulig lydkvalitet, og at den ligger tettere opptil den opprinnelige visjonen til artistene, lydteknikerne og produsentene.
Den komplette katalogen inkluderer:
Samlinger
The Collection (alle studioalbumene for kr 800)The Complete Collection (alle studioalbumene, livealbumene og albumboksene for kr 1 100)
16 studioalbum
High Voltage (1976)
Dirty Deeds Done Dirt Cheap (1976)
Let There Be Rock (1977)
Powerage (1978)
Highway To Hell (1979)
Back In Black (1980)
For Those About To Rock We Salute You (1981)
Flick Of The Switch (1983)
74 Jailbreak (1984)
Fly On The Wall (1985)
Who Made Who (1986)
Blow Up Your Video (1988)
The Razors Edge (1990)
Ballbreaker (1995)
Stiff Upper Lip (2000)
Black Ice (2008)
4 livealbum
If You Want Blood You’ve Got It (1978)
Live (1992)
Live (Collector’s Edition – 2 plater) (1992)
Live At River Plate (2012)
3 samleplater
Bonfire (1997)
Backtracks audio (2009)
Iron Man 2 soundtrack (2010)
iTunes Store er verdens mest populære musikkbutikk, med en katalog på over 26 millioner sanger og med over 20 milliarder nedlastede sanger. iTunes Store er tilgjengelig i 63 land. iTunes Store er den beste måten for iPhone-, iPad, iPod-, Mac- og PC-brukere å finne, kjøpe og laste ned musikk fra Internett på lovlig vis. All musikk på iTunes Store leveres i iTunes Plus, som er Apples DRM-frie format med høykvalitets 256 kbps AAC-koding som gir lyd som er bortimot identisk med de opprinnelige opptakene. Med iTunes i nettskyen kan du laste ned musikk du tidligere har kjøpt fra iTunes, til alle iOS-enhetene dine uten ekstra kostnader, og nye musikkjøp kan lastes ned automatisk til alle enhetene dine.
Columbia Records er et av de mest respekterte og suksessrike plateselskapene i verden, og arbeider sammen med både etablerte superstjerner og spennende, nye talenter. Columbia Records er et heleid datterselskap av Sony Music Entertainment. Sony Music Entertainment er et internasjonalt plateselskap som gir ut plater med en lang rekke artister, som inkluderer både lokale artister og internasjonale superstjerner. Selskapet har en omfattende katalog som inneholder noen av de mest innflytelsesrike platene i historien. Sony Music Entertainment er et heleid datterselskap av Sony Corporation of America.
Pressekontakter:
Petter Ahrnstedt
Apple
ahrnstedt.p@apple.com
+46 8-703 3056
Benny Tarantini
Columbia Records
Benny.Tarantini@SonyMusic.com
(212) 833-5858

    © 2012 Apple Inc. Alle rettigheter forbeholdes. Apple, Apple-logoen, Mac, Mac OS, Macintosh, iTunes Store, iTunes, iPhone, iPad, iPod og iTunes Plus er varemerker for Apple. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for sine respektive eiere.