PRESSEMELDING 27. november 2012

iMac blir tilgjengelig fra 30. november

CUPERTINO, California – 27. november 2012 – Apple annonserte i dag at den nye iMac-en blir tilgjengelig fra fredag 30. november. Med en utrolig design, en praktfull skjerm med redusert gjenskinn og en nyskapende lagringsløsning som kalles Fusion Drive, er den nye iMac-en den mest avanserte stasjonære maskinen Apple noensinne har laget. iMac på 21,5 tommer vil være tilgjengelig fra Apple Online Store (www.apple.com/no), Apple Retail Store og Apple-autoriserte forhandlere. iMac på 27 tommer vil være tilgjengelig for bestilling fra Apple Online Store og vil sendes ut i desember.
Den nye iMac-en har fått ny design både på innsiden og utsiden. Kabinettet måler kun 5 mm langs kantene, er laget av aluminium og glass og inneholder raske teknologier samt en nyutviklet skjerm som reduserer gjenskinn med 75 prosent. Den nye iMac-en leveres med 8 GB 1600 MHz-hukommelse, harddisk på 1 TB, tredje generasjon firekjerners Intel Core i5-prosessorer som kan oppgraderes til Core i7 og de nyeste NVIDIA GeForce-grafikkprosessorene, som kan levere opptil 60 prosent raskere ytelse. Fusion Drive er en innovativ, ny lagringsløsning som gir kundene ytelsen til en flash-disk og kapasiteten til en harddisk ved å kombinere 128 GB flash med en vanlig harddisk slik at du får ett lagringsvolum som automatisk håndterer filer for optimal lese- og skriveytelse.
iMac på 21,5 tommer er tilgjengelig med 2,7 GHz firekjerners Intel Core i5 med Turbo Boost-hastigheter på opptil 3,2 GHz og NVIDIA GeForce GT 640M til en veiledende pris på kr 10 690 inkl. mva. (kr 8552 ekskl. mva.); og med 2,9 GHz firekjerners Intel Core i5 med Turbo Boost-hastigheter på opptil 3,6 GHz og NVIDIA GeForce GT 650M til en veiledende pris på kr 12 490 inkl. mva. (kr 9992 ekskl. mva.). iMac på 27 tommer er tilgjengelig med 2,9 GHz firekjerners Intel Core i5 med Turbo Boost-hastigheter på opptil 3,6 GHz og NVIDIA GeForce GTX 660M til en veiledende pris på kr 14 990 inkl. mva. (kr 11 992 ekskl. mva.); og med 3,2 GHz firekjerners Intel Core i5 med Turbo Boost-hastigheter på opptil 3,6 GHz og NVIDIA GeForce GTX 675MX til en veiledende pris på kr 16 490 inkl. mva. (kr 13 192 ekskl. mva.).
Apple lager Mac-er, verdens beste personlige datamaskiner, i tillegg til OS X, iLife, iWork og programvare for profesjonell bruk. Apple leder an i den digitale musikkrevolusjonen med iPod og iTunes Store. Apple har skapt en revolusjon i mobiltelefonmarkedet med iPhone og App Store, og definerer framtiden for mobile medier og databehandlingsenheter med iPad.
Pressekontakter:
Petter Ahrnstedt
Apple
+46 8-703 3056
ahrnstedt.p@apple.com
Andreas Rødland
99 59 99 50
andreas@apeland.no

© 2012 Apple Inc. Alle rettigheter forbeholdes. Apple, Apple-logoen, Mac, Mac OS, Macintosh og iMac er varemerker for Apple. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for sine respektive eiere.