PRESSEMELDING 4. desember 2012

Apple gjør iTunes Store tilgjengelig i Russland, Tyrkia, India, Sør-Afrika og 52 andre land i dag

MOSKVA – 4. desember 2012 – Apple annonserte i dag at iTunes Store lanseres i Russland, Tyrkia, India, Sør-Afrika og 52 andre land med et fantastisk utvalg av lokal og internasjonal musikk fra alle de store plateselskapene og tusenvis av uavhengige plateselskaper. iTunes Store kan tilby musikk fra en rekke lokale artister, blant annet Elka i Russland, Sezen Aksu i Tyrkia, AR Rahman i India og Zahara i Sør-Afrika, internasjonale artister, blant annet The Beatles, Taylor Swift og Coldplay og verdenskjente klassiske musikere som Lang Lang, Yo Yo Ma og Yuja Wang. Kunder kan velge blant over 20 millioner sanger som kan kjøpes og lastes ned fra iTunes Store.
Filmentusiaster kan velge fra et bredt utvalg av filmer som kan leies eller kjøpes fra iTunes Store, mange av dem i HD-format, fra store filmselskaper som 20th Century Fox, Sony Pictures Home Entertainment, The Walt Disney Studios og Warner Bros. Pictures, i tillegg til ledende lokale distributører.*
iTunes Store er tilgjengelig i 119 land og er den beste måten for iPhone-, iPad-, iPod-, Mac- og PC-brukere å finne, kjøpe og laste ned musikk fra Internett på lovlig vis. All musikk på iTunes Store leveres i iTunes Plus, som er Apples DRM-frie format med høykvalitets 256 kbps AAC-koding som gir lyd som er bortimot identisk med de opprinnelige opptakene.
Med iTunes i nettskyen kan du laste ned musikk du tidligere har kjøpt fra iTunes, til alle iOS-enhetene dine uten ekstra kostnader, og nye musikkjøp kan lastes ned automatisk til alle enhetene dine. I tillegg kan du få de samme fordelene med musikk du ikke har kjøpt fra iTunes Store ved å bruke iTunes Match. Dette er en tjeneste som lagrer hele musikkbiblioteket ditt i iCloud, slik at du til enhver tid har tilgang til det fra alle iOS-enhetene dine. iTunes Match kan kjøpes i de landene som fikk iTunes Store i dag.
Kundene har også tilgang til den revolusjonerende App Store med mer enn 700 000 apper tilgjengelig i 155 land.
Priser og tilgjengelighet
iTunes 11 for Mac og Windows inkluderer iTunes Store og er tilgjengelig som en gratis nedlasting fra apple.com/no/itunes. iTunes Store-kjøp krever et gyldig bankkort med faktureringsadresse i landet der du bor.
*Filmer er tilgjengelig fra i dag i Russland, Tyrkia, India og Indonesia og i utvalgte andre land.
Pressekontakter:
Petter Ahrnstedt
Apple
ahrnstedt.p@apple.com
+46 8-703 3056
Andreas Rødland
andreas@apeland.no
99 59 99 50

    © 2012 Apple Inc. Alle rettigheter forbeholdes. Apple, Apple-logoen, Mac, Mac OS, Macintosh, iTunes Store, iPhone, iPad, iPod, iTunes Plus, iTunes, iTunes Match, iCloud og App Store er varemerker for Apple. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for sine respektive eiere.