PRESSEMELDING 17. desember 2012

Over to millioner iPhone 5-enheter solgt i Kina den første helgen

BEIJING – 17. desember 2012 – Apple annonserte i dag at de har solgt over to millioner av den nye iPhone 5 i Kina, bare tre dager etter at den ble lansert 14. desember. iPhone 5 vil være tilgjengelig i flere enn 100 land innen utgangen av desember, noe som gjør dette til den mest effektive iPhone-lanseringen noensinne.
«Kundene i Kina har vist en fenomenal interesse for iPhone 5, og vi har satt en ny rekord for antall enheter solgt i løpet av den første helgen i Kina,» forteller Apple-sjef Tim Cook. «Kina er et veldig viktig marked for oss, og kundene våre der er svært ivrige etter å kjøpe Apple-produkter.»
iPhone 5 er tidenes tynneste og letteste iPhone, i en helt ny design som har en praktfull ny 4-tommers Retina-skjerm, en Apple-designet A6-chip for superrask ytelse og lynraske trådløse forbindelser*. Og samtidig har den enda bedre batteribrukstid.** iPhone 5 leveres med iOS 6, verdens mest avanserte mobilplattform med over 200 nye funksjoner, blant annet: Delte bildestrømmer, en helt ny Kart-app, Passbook-organisering og enda flere Siri-funksjoner og -språk, inkludert mandarin.
*Nettverkshastigheter avhenger av mobilnettverket. Ta kontakt med operatøren for nærmere informasjon.
**Batteribrukstid er avhengig av enhetsinnstillinger, bruk og andre faktorer. Faktiske resultater kan variere.
Pressekontakter:
Petter Ahrnstedt
Apple
ahrnstedt.p@apple.com
+46 8-703 3056
Andreas Rødland
andreas@apeland.no
99 59 99 50

    © 2012 Apple Inc. Alle rettigheter forbeholdes. Apple, Apple-logoen, Mac, Mac OS, Macintosh, iPhone, Retina, Passbook og Siri er varemerker for Apple. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for sine respektive eiere.