PRESSEMELDING 7. januar 2013

App Store har passert 40 milliarder nedlastinger – nesten halvparten av dem i 2012

Desember ble rekordmåned med over to milliarder nedlastinger

CUPERTINO, California – 7. januar 2013 – Apple annonserte i dag at det har blitt lastet ned over 40 milliarder apper* – nesten 20 milliarder av dem ble lastet ned i 2012. App Store har over 500 millioner aktive kontoer og hadde en rekordmåned i desember med over to milliarder nedlastinger. Utviklere har laget over 775 000 apper for iPhone-, iPad- og iPod touch-brukere over hele verden, og Apple har betalt ut over sju milliarder dollar til utviklerne.
«Det har vært et utrolig år for iOS-utviklere,» sier Eddy Cure, Apples Senior Vice President for Internet Software and Services. «Utviklerne har fått utbetalt over sju milliarder dollar fra App Store, og vi fortsetter med å investere for å gi dem det beste økosystemet slik at de kan lage de mest innovative appene i verden.»
I 2012 ble spillet til ekteparet bak Imangi Studios, Temple Run, lastet ned over 75 millioner ganger. Backflip Studios og Supercell, to nye spillutviklingsstudioer, fikk inn over 100 millioner dollar totalt for sine populære «freemium»-titler Dragon Vale og Clash of Clans, og stadig mer populære tjenester som Uber, Flipboard, HotelTonight og AirBnB fikk millioner av brukere på iOS. Selskaper som Electronic Arts, Ubisoft, Autodesk, Marvel og Major League Baseball utvidet sine iOS-tilbud, mens utviklere som JJ Abrams sitt Bad Robot Interactive og Bottle Rocket Apps flyttet grensene for hva iOS-apper kan gjøre.
«Suksessen vi fikk med Temple Run i 2012 var helt fantastisk», sier Keith Shepherd, en av grunnleggerne av Imangi Studios. «Vi ville bare lage et spill som var underholdende og enkelt å spille, men da det ble tilgjengelig på App Store, tok det helt av. I løpet av fjoråret ble Temple Run lastet ned mer enn 75 millioner ganger på iOS.»
«Vi har hatt en formidabel suksess på iOS,» sier Samir Hanna, Vice President for Consumer Products hos Autodesk. «Vi hadde et beskjedent mål om å gjøre SketchBook tilgjengelig for iPhone-brukere som en introduksjon til Autodesk. Nå, tre år senere, tilbyr vi 20 apper for iOS og har oppnådd over 50 millioner nedlastinger, og vi fortsetter med å skape nye verktøy for kreativitet og design som appellerer til både det profesjonelle markedet og forbrukerne.»
«App Store har gitt oss muligheter som overgår våre villeste drømmer,» sier Bad Robot Interactives JJ Abrams, «Appen Action Movie FX ble utviklet for at enhver skulle kunne legge Hollywood-effekter på sine egne videoer, enten det var på en iPhone, iPad eller iPod touch, og vi er overveldet over at millioner av brukere over hele verden også synes at dette var en god idé.»
«Hos Bottle Rocket Apps er det nå over 100 fulltidsansatte som kun bruker tiden påå lage best mulige apper,» sier Calvin Carter, President for Bottle Rocket Apps. «I løpet av mine 20 år innen teknologi har jeg aldri opplevd en mer levende markedsplass for programvare enn App Store.»
Apple tilbyr utviklere en mengde ressurser og verktøy for å hjelpe dem med å lage apper med høy kvalitet, i tillegg til et robust økosystem og en markedsplass som gir kundene en sikker og enkel måte å oppdage appene på. Apple tilrettelegger også for at utviklere skal tjene penger på appene sine, inkludert kjøp fra apper, abonnementer og reklame, og hjelper til med markedsføring og utviklerstøtte på App Store og ellers.
Den revolusjonerende App Store inneholder over 775 000 apper for iPhone-, iPad- og iPod touch-brukere i 155 land over hele verden, inkludert over 300 000 apper som er laget spesielt for iPad. App Store-kunder kan velge blant en lang rekke apper i 23 kategorier, inkludert aviser og blader i Aviskiosk, spill, bedrift, nyheter, sport, helse og mosjon og reise.
*40 milliarder unike nedlastinger ekskludert gjentatte nedlastinger og oppdateringer.
Pressekontakter:
Petter Ahrnstedt
Apple
ahrnstedt.p@apple.com
+46 8-703 3056
Andreas Rødland
andreas@apeland.no
+47 99 59 99 50

    © 2013 Apple Inc. Alle rettigheter forbeholdes. Apple, Apple-logoen, Mac, Mac OS, Macintosh, App Store, iPhone, iPad og iPod touch er varemerker for Apple. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for sine respektive eiere.