PRESSEMELDING 6. februar 2013

iTunes Store setter ny rekord med 25 milliarder solgte sanger

CUPERTINO, California – 6. februar 2013 – Apple annonserte i dag at musikkentusiaster har kjøpt og lastet ned over 25 milliarder sanger fra iTunes Store (www.itunes.com/no) – verdens mest populære musikk-, TV- og filmbutikk på nettet. Sang nummer 25 milliarder, «Monkey Drums» (Goksel Vancin Remix) med Chase Buch, ble kjøpt av Philip Lüpke fra Tyskland. Som kjøper av sang nummer 25 milliarder vil Philip motta et iTunes-gavekort på 10 000 euro.
«Vi er takknemlige overfor brukerne og deres entusiasme for musikk som de siste 10 årene har gjort iTunes til den største musikkbutikken i verden,» sier Eddy Cue, Apples Senior Vice President for Internet Software and Services. «Musikkentusiaster laster ned musikk med favorittartistene sine fra iTunes Store i en størrelsesorden vi aldri trodde ville være mulig. I snitt lastes det ned over 15 000 sanger per minutt, blant annet med verdensstjerner som Adele og Coldplay og nye artister som The Lumineers.»
«iTunes har på mange måter gjort at artister har en større mulighet for å lykkes. Enten du mangler platekontrakt, er på et mindre, uavhengig plateselskap eller et av de store – det er her folk kommer for å kjøpe digital musikk,» sier Wesley Schultz, gitarist og vokalist i The Lumineers. «iTunes ekskluderer ikke artister fordi de ikke har fått etablert seg eller ikke er populære.»
iTunes Store er verdens mest populære musikkbutikk med en katalog på over 26 millioner sanger og med over 25 milliarder nedlastede sanger. iTunes Store er tilgjengelig i 119 land. iTunes Store er den beste måten å finne, kjøpe og laste ned musikk fra Internett på iPhone, iPad, iPod, Mac og PC. All musikk på iTunes Store leveres i iTunes Plus, som er Apples DRM-frie format med høykvalitets 256 kbps AAC-koding som gir lyd som er bortimot identisk med de opprinnelige opptakene. Med iTunes i nettskyen kan du laste ned musikk du tidligere har kjøpt fra iTunes, til alle iOS-enhetene dine uten ekstra kostnader, og nye musikkjøp kan lastes ned automatisk til alle iOS-enhetene dine.
Apple lager Mac-er, verdens beste personlige datamaskiner, i tillegg til OS X, iLife, iWork og programvare for profesjonell bruk. Apple leder an i den digitale musikkrevolusjonen med iPod og iTunes Store. Apple har skapt en revolusjon i mobiltelefonmarkedet med iPhone og App Store, og definerer framtiden for mobile medier og databehandlingsenheter med iPad.

Pressekontakter:

Petter Ahrnstedt
Apple
ahrnstedt.p@apple.com
+46 8-703 3056
Andreas Rødland
andreas@apeland.no
99 59 99 50

    © 2013 Apple Inc. Alle rettigheter forbeholdes. Apple, Apple-logoen, Mac, Mac OS, Macintosh, iTunes Store, iTunes, iPhone, iPad, iPod og iTunes Plus er varemerker for Apple. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for sine respektive eiere.