PRESSEMELDING 28. februar 2013

Over én milliard nedlastinger fra iTunes U

CUPERTINO, California – 28. februar 2013 – Apple annonserte i dag at antall nedlastinger med iTunes U-innhold har nådd én milliard. iTunes U har verdens største katalog med gratis utdanningsinnhold fra toppskoler og fremstående biblioteker, museer og organisasjoner som hjelper lærere og forelesere med å skape innhold som foreslesninger, oppgaver, bøker, prøver og annet for iOS-brukere over hele verden.
«Det er inspirerende å se hva lærere og studenter gjør med iTunes U,» sier Eddy Cue, Apples Senior Vice President of Internet Software and Services. «Det fantastiske innholdet på iTunes U gjør det mulig å lære som aldri før – det finnes nå iTunes U-kurs som følges av flere enn 250 000 studenter, og dette er en utrolig utvikling i måten vi underviser og lærer på.»
Over 1200 universiteter og høyskoler, 1200 barne- og ungdomsskoler og videregående skoler holder over 2500 offentlige og interne kurs som omfatter alt fra humanistiske fag, vitenskap, helse og medisin, utdanning, finans og annet. Ledende universiteter som Duke, Yale, Cambridge, MIT og Oxford fortsetter å utvide rekkevidden sin og har over 100 000 studenter som følger enkeltstående iTunes-kurs, mens både Stanford University og The Open University har over 60 millioner nedlastinger av innholdet sitt. Ohio University tilbyr kurset Matthew «Dr. Fus» Stoltzfus General Chemistry, og over 100 000 studenter fulgte kurset på iTunes U det første året det ble tilbudt.
«Det er en overveldende interesse blant personer som ikke er studenter ved skolen,», sier professor Stoltzfus. «Jeg har arbeidet med lærere som bruker iTunes U-materialet mitt når de forbereder sine egne timer. Elever over hele verden bruker kurset når de hjelper sine medelever, ja, selv pensjonerte lærere laster ned iTunes U-kurset mitt for å holde seg oppdatert.»
Over 60 prosent av nedlastingene med iTunes U-appen er til andre land enn USA. Det vil si at skoler av alle størrelser har muligheten til å dele innholdet sitt med et stort internasjonalt publikum. Den enestående globale rekkevidden iTunes U tilbyr, gir lærere, som Irvine-professor Dan Stokols, internasjonal anerkjennelse på sine felt.
«Takket være iTunes U har jeg kunnet introdusere studenter og kolleger i Kina til forskning på koblingene mellom kronisk multi-tasking, informasjonsoverbelastning og stress, diskutere publisert forskning og utdanningsprogrammer med studenter i Europa og utveksle informasjon om påvirkningen av byplanlegging på fysisk aktivitet og overvekt i bystrøk, med studenter i Australia,» sier professor Stokols. Hans kurs i miljøpsykologi følges av over 170 000 studenter på iTunes U. «Muligheten til å nå fram til så mange studenter som har fått en økende interesse for miljøpsykologi ved å følge gratiskurset mitt på iTunes U, har vært til stor glede og tilfredsstillelse for meg som pedagog.»
«Jeg ser de positive resultatene hver dag,» sier Chrissy Boydstun som er lærer ved Mansfield Independent School District i Texas hvor alle de over 10 000 elevene og ansatte har fått hver sin iPad. «Elevene er engasjerte og arbeider flittig med den utrolige mengden informasjon som er tilgjengelig for dem på en meningsfull og spennende måte. Jeg er en stor tilhenger av måten iTunes U lar oss gjøre nye ting som ikke hadde vært mulig i en vanlig skoletime eller foresning.»
Lærere i over 30 land kan lage iTunes U-kurs, og nå også i disse landene: Brasil, Sør-Korea, Tyrkia og De forente arabiske emirater. Disse kursene, og annet utdanningsinnhold, er tilgjengelig via iTunes U-appen i 155 land. I tillegg til tusenvis av enkeltstående iTunes-materiale, er nå over 75 000 utdanningsapper tilgjengelig for iOS-enheter på App Store. Forfattere og forlag kan fortsatt realisere ideer og fortelle historier ved hjelp av gratis-appen iBooks Author på Mac App Store. Over 10 000 originale Multi-Touch-bøker deles med verden.
Apple lager Mac-er, verdens beste personlige datamaskiner, i tillegg til OS X, iLife, iWork og programvare for profesjonell bruk. Apple leder an i den digitale musikkrevolusjonen med iPod og iTunes Store. Apple har skapt en revolusjon i mobiltelefonmarkedet med iPhone og App Store, og definerer framtiden for mobile medier og databehandlingsenheter med iPad.
Pressekontakter:
Petter Ahrnstedt
Apple
ahrnstedt.p@apple.com
+46 8-703 3056
Andreas Rødland
andreas@apeland.no
99 59 99 50

    © 2013 Apple Inc. Alle rettigheter forbeholdes. Apple, Apple-logoen, Mac, Mac OS, Macintosh, iTunes U, iPad, App Store, iBooks og Multi-Touch er varemerker for Apple. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for sine respektive eiere.