PRESSEMELDING 6. mars 2013

Apple åpner iBookstore i Japan

TOKYO – 6. mars 2013 – Apple annonserte i dag åpningen av iBookstore i Japan med titler fra store og fra uavhengige forlag, inkludert et godt utvalg av bøker fra Kodansha, KADOKAWA, Bungeishunju, Gakken og Gentosha. iBookstore har et bredt utvalg av lovende og etablerte forfattere, blant annet Shyotaro Ikenami, Jiro Akagawa, Atsuko Asano og Ryu Murakami. iBookstore i Japan er det beste valget for lesere som ønsker å finne, kjøpe og lese bøker på iPhone, iPad og iPod touch.
«Vi er glade for å kunne åpne iBookstore i Japan med et godt utvalg av japanske forlag og forfattere,» sier Eddy Cue, Apples Senior Vice president of Internet Software and Services. «Vi tror at kundene vil sette stor pris på den engasjerende og interaktive leseopplevelsen og hvor bra bøkene tar seg ut på iPad.»
«Vi er synes det er utrolig spennende at bøkene våre nå er tilgjengelig på iBookstore,» sier Tsuguhiko Kadokawa, styreformann i KADOKAWA Group Holdings. «Ikke minst er det fantastisk at vi gjennom iBookstore kan tilby leserne et bredt utvalg av leseopplevelser som de ikke finner noe annet sted og som bare finnes på iOS-enhetene deres.»
iBookstore-kunder kan velge fra et bredt utvalg av tilpassede bøker som tar seg utrolig flott ut på iPad, i tillegg til titler som kun finnes digitalt, inkludert Ryu Murakamis romaner «At the Airport», «Exodus of Middle-School Students» og «I’ll Always Be With You, Always,» som har interaktive e-poster i hvert kapittel som tar deg med dypere inn i fortellingen.
«Jeg er glad for å kunne tilby tre av mine verk eksklusivt på iBookstore og håper at leserne setter like stor pris på dem som jeg gjør,» sier forfatter og filmskaper Ryu Murakami som har brukt Apple-produkter i 20 år. «Det at jeg kan formidle fortellinger på iBookstore på en måte som ikke er mulig i en fysisk bok, betyr mye for meg som forfatter.»
Kjente og kjære barnebøker som «Piyo-chan: A Letter for Piyo» kommer til liv med interaktivitet, overganger og lyd, mens nye favoritter som «Toy Story 3: So Long Partner» lar leseren lese høyt i sitt eget tempo.
«Vi er utrolig imponert over hvor bra 'Piyo-chan: A Letter for Piyo' ser ut på iBookstore,» sier Hiroaki Miyahara, President og Representative Director for Gakken Holdings. «Vi har tatt denne kjente og kjære japanske barneboken og gjort den mer engasjerende med nydelige animasjoner og interaktivitet som gjør det morsomt å lære.»
Kokebøker blir enda nyttigere på iBookstore med titler som «I Love Cheesecakes,» fra Kiyomi Ishizawa, som gjør det enkelt å søke etter oppskrifter og ingredienser. I tillegg tilbyr iBookstore romanbestselgere som «Sora-Tobu Kouhoushitsu» av Hiro Arikawa, «Suzumiya Haruhi no Yuutsu» av Nagaru Tanigawa og «Tenchi Meisatsu» av Tow Ubukata. På iBookstore finner du også verdenskjente mangatitler som Eiichiro Odas «ONE PIECE», Mari Yamazakis «THERMAE ROMAE» og Hirohiko Arakis fargelagte utgave av «JOJO’S BIZARRE ADVENTURE» del 4 som i digital form kun finnes på iBookstore.
iBookstore er tilgjengelig i 51 land og tilbyr hundrevis av kategorier inkludert kokebøker, historiebøker, biografier, bildebøker og barnebøker med gratis bøker tilgjengelig i 155 land. iBooks-appen for iPhone, iPad og iPod touch har blitt lastet ned 130 millioner ganger av brukere over hele verden.
Pressekontakter:
Petter Ahrnstedt
Apple
ahrnstedt.p@apple.com
+46 8-703 3056
Andreas Rødland
andreas@apeland.no
99 59 99 50

    © 2013 Apple Inc. Alle rettigheter forbeholdes. Apple, Apple-logoen, Mac, Mac OS, Macintosh, iBookstore, iPhone, iPad og iPod touch er varemerker for Apple. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for sine respektive eiere.