PRESSEMELDING 16. mai 2013

Apples App Store feirer historisk nedlasting av app nummer 50 milliarder

CUPERTINO, California – 16. mai 2013 – Apple annonserte i dag at kunder har lastet ned over 50 milliarder apper* fra den revolusjonerende App Store. Kunder laster ned flere enn 800 apper per sekund fra App Store, det vil si over to milliarder apper per måned. App nummer 50 milliarder var Say the Same Thing fra Space Inch, LLC, som ble lastet ned av Brandon Ashmore fra Mentor, i Ohio i USA. For å markere denne historiske milepælen mottar han et App Store-gavekort på 10 000 dollar.
«Apple vil gjerne takke sine fantastiske kunder og utviklere for at de har hjulpet oss med å nå 50 milliarder nedlastede apper», sier Eddy Cue som er Apples Senior Vice President of Internet Software and Services. «App Store har fullstendig forandret måten folk bruker sine mobile produkter på, og har skapt et levende økosystem som har betalt ut over ni milliarder dollar til utviklerne. Vi synes det er helt fantastisk å ha nådd denne milepælen på mindre enn fem år.»
App Store åpnet i juli 2008 med 500 apper. Etter oppstarten har Apples utviklersamfunn laget apper som gjør at du kan gjøre det meste på en iPhone, iPad eller iPod touch.
«Vi ble overveldet av mottakelsen vi fikk i App Store i 2008», sier Rich Riley, CEO i Shazam. «Og nesten fem år senere er vi like overveldet over hvor glad brukerne er blitt i Shazam på iPhone og iPad. Ved hjelp av App Store kan vi på en effektiv og enkel måte gi brukerne oppdateringer med nye funksjoner samtidig som det er enkelt for nye brukere å oppdage og laste ned Shazam.»
«Vi var tre venner som startet firmaet i 2008 med fokus påå utvikle gode og lærerike apper for barna våre», sier Caroline Hu Flexer, en av grunnleggerne av Duck Duck Moose. «Med App Store fikk vi gjort "Wheels on the Bus" tilgjengelig for hele verden». Seksten apper senere har vi en tilhengerskare på millioner av foreldre, barn og lærere og et voksende firma med 20 fulltidsansatte, og vi er ekstremt fornøyde med den framgangen vi har hatt.»
«App Store har vært nøkkelfaktoren som har formidlet vårt produkt til millioner av iOS-brukere og forandret bedriften vår fullstendig», sier Elizabeth Francis, Chief Marketing Officer i Gilt.com. «Med appene våre får medlemmene våre tilgang til favorittsalgene sine på Gilt hver dag, når som helst og hvor som helst. App Store-kundene har vist seg å være en lojal kundegruppe og har en stor del av æren for at Gilt har blitt den globale merkevaren den er i dag.»
Den revolusjonerende App Store inneholder over 850 000 apper for iPhone-, iPad- og iPod touch-brukere i 155 land over hele verden inkludert over 350 000 apper som er laget spesielt for iPad. App Store-kunder kan velge blant en lang rekke apper i 23 kategorier, inkludert aviser og blader i Aviskiosk, spill, bedrift, nyheter, sport, helse og mosjon og reise.
*50 milliarder unike nedlastinger ekskludert gjentatte nedlastinger og oppdateringer.
Apple lager Mac-er, verdens beste personlige datamaskiner, i tillegg til OS X, iLife, iWork og programvare for profesjonell bruk. Apple leder an i den digitale musikkrevolusjonen med iPod og iTunes Store. Apple har skapt en revolusjon i mobiltelefonmarkedet med iPhone og App Store, og definerer framtiden for mobile medier og databehandlingsenheter med iPad.
Pressekontakter:
Petter Ahrnstedt
Apple
ahrnstedt.p@apple.com
+46 8-703 3056
Andreas Rødland
andreas@apeland.no
99 59 99 50

    © 2013 Apple Inc. Alle rettigheter forbeholdes. Apple, Apple-logoen, Mac, Mac OS, Macintosh, App Store, iPhone, iPad og iPod touch er varemerker for Apple. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for sine respektive eiere.