PRESSEMELDING 19. juni 2013

Apple inngår iPad-avtale verdt 30 millioner dollar med LA Unified School District

CUPERTINO, California – 19. juni 2013 – Apple annonserte i dag at skolestyret i Los Angeles har gitt sin godkjenning til å starte en massiv utrulling av iPad-er til elever i hele skolekretsen fra høsten av. Denne avtalen med en verdi på 30 millioner dollar er første fase i en større iPad-utrulling til landets nest største offentlige skolekrets.
«Utdanning er svært viktig for Apple, og vi er svært glade for denne muligheten til å samarbeide med de offentlige skolene i Los Angeles på denne storsatsingen hvor de planlegger å gi alle elever i 47 skoler tilgang til hver sin iPad i løpet av høsten», sier Philip Schiller, Apples Senior Vice President of Worldwide Marketing. «Skoler over hele verden har latt seg engasjere av mulighetene iPad gir, og i dag finnes det nesten 10 millioner iPad-er rundt om i skolene.»
«Skolestyret stemte enstemmig på Apple fordi iPad fikk høyeste vurdering med tanke på kvalitet, var det billigste alternativet og fikk den høyeste poengsummen hos testpanelet som besto av både elever og lærere», sier Jaime Aquino, LAUSD Deputy Superintendent of Instruction. «Avstemmingen er neste steg i skolekretsens plan om å gi hver eneste elev tilgang til en enhet innen 2014. Når prosjektet er ferdig, vil LAUSD være den største skolekretsen i landet som gir alle elever tilgang til denne teknologien.»
Apple vil levere iPad-er som inneholder skolemateriale fra Pearson Common Core-systemet, som er tilgjengelig via en ny app som en del av en integrert løsning. Apper som iWork, iLife og iTunes, i tillegg til en rekke utdanningsapper fra tredjeparter, følger også med.
Pressekontakter:
Petter Ahrnstedt
Apple
ahrnstedt.p@apple.com
+46 8-703 3056
Andreas Rødland
andreas@apeland.no
99 59 99 50

    © 2013 Apple Inc. Alle rettigheter forbeholdes. Apple, Apple-logoen, Mac, Mac OS, Macintosh, iPad, iWork, iLife og iTunes er varemerker for Apple. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for sine respektive eiere.