PRESSEMELDING 19. juni 2013

HBO GO og WatchESPN kommer til Apple TV

iTunes-brukere kjøper nå over 800 000 TV-episoder og over 350 000 filmer per dag

CUPERTINO, California – 19. juni 2013 – Apple annonserte i dag at HBO GO og WatchESPN nå er tilgjengelig direkte på Apple TV og bidrar til åøke det fantastiske tilbudet til kundene. Hittil har iTunes-brukere lastet ned flere enn én milliard TV-episoder og 380 millioner filmer fra iTunes, og de kjøper over 800 000 TV-episoder og over 350 000 filmer per dag.
«HBO GO og WatchESPN er noen av de mest populære iOS-appene og kommer til å bli enormt populære på Apple TV», sier Eddy Cue, Apples Senior Vice President of Internet Software and Services. «Vi fortsetter å lansere spennende, nye underholdningstilbud for våre Apple TV-brukere, kombinert med tilgang til alt det fantastiske innholdet de kan kjøpe fra iTunes Store.»
Apple TV-brukere har et utrolig utvalg å velge blant, med over 60 000 filmer og over 230 000 TV-episoder, i tillegg til verdens største samling av musikk på iTunes Store. Apple TV tilbyr også fantastisk innhold fra Hulu Plus, Netflix-katalogen, livesport fra MLB, NBA og NHL, samt internettinnhold fra Vimeo, YouTube og Flickr.*
I tillegg til HBO GO og WatchESPN blir tre nye innholdsleverandører* tilgjengelige i dag på Apple TV. Sky News, Crunchyroll og Qello tilbyr nyheter, sport og nye TV-programmer.
HBO GO-brukere får ubegrenset tilgang til favorittprogrammene sine på HBO, inkludert HBOs egenproduksjoner, storfilmer, sport, dokumentarer, komedie og mer. Dette inkluderer komplette sesonger av det beste fra HBO, samt bonusmateriale og bakomfilmer. HBO GO på Apple TV krever et HBO-abonnement gjennom en deltakende TV-distributør.
WatchESPN på Apple TV gir sportsentusiaster tilgang til ESPN, ESPN2, ESPNU, ESPN3 og ESPN Buzzer Beater/Goal Line, til alle som får inn ESPNs kanaler som en del av sitt abonnement hos en tilknyttet distributør. Populære sendinger inkluderer college-fotball og -basketball, Monday Night Football, MLB, NBA, store golfturneringer, alle fire Grand Slam-tennisturneringer, SportsCenter, PTI og mer. Med WatchESPN er i tillegg videoer med det nyeste og mest relevante innholdet tilgjengelig ved behov for alle brukere – inkludert høydepunkter og nyhetsklipp fra ESPN.com, i tillegg til korte segmenter fra sendinger som E:60, Outside The Lines, SC Featured, Sport Science og mer – for første gang via Apple TV.
Sky News på Apple TV gir brukere i USA, Storbritannia og Irland tilgang til en direktesendt nyhetsstrøm døgnet rundt, inkludert siste nytt og nyheter fra næringslivet, politikk, underholdning og mer. I tillegg til direktesendingen kan brukere oppdatere seg på bestemte saker når som helst ved å bruke det omfattende biblioteket med nyheter som er tilgjengelig for strømming ved behov.
Crunchyroll, den ledende globale videotjenesten for japansk anime og asiatiske medier, gir abonnenter over hele verden mulighet til å se de nyeste HD-sendingene én time etter de sendes i Japan. Qello, en ledende strømmetjeneste for konserter og musikkdokumentarer i HD, tilbyr gratis- og betalingsabonnementer til musikkfans over hele verden. Nye brukere kan registrere seg for Crunchyroll og Qello direkte på Apple TV.
Med Apple TV er det enkelt å spille videoer og musikk fra iTunes på HD-TV-en din. Fra denne høsten av vil iTunes Radio* tilby deg en personlig tilpasset musikkopplevelse direkte på Apple TV basert på hva du har hørt på tidligere, og tidligere iTunes-kjøp. Og med iCloud kan du kjøpe filmer og TV-programmer på Apple TV og se dem på iPhone, iPad, iPod touch, Mac eller PC. iCloud arkiverer også bilder og sprer dem trådløst til alle enhetene dine, inkludert Apple TV. iCloud er en utrolig enkel måte å få umiddelbar tilgang til alt innholdet ditt på, uansett hvilken enhet du bruker.
iPhone-, iPad- og iPod touch-brukere kan bruke AirPlay til å strømme musikk, bilder og videoer fra enhetene sine direkte til HD-TV-en med Apple TV. Brukere med en iPhone 4S, iPhone 5, iPad, iPad mini, femte generasjon iPod touch eller Mac kan bruke Like skjermer via AirPlay til å vise innholdet på skjermen til enheten de bruker, på HD-TV-en, slik at de kan strømme nettsider, regneark eller til og med spill.**
Priser og tilgjengelighet
Apple TV krever iTunes 10.5 eller nyere. Apple TV krever et 802.11g/n trådløst nettverk eller Ethernet-nettverk, en bredbåndsforbindelse og en HD TV som støtter 1080p eller 720p og en HDMI-kabel som selges separat. Hvilke filmer og TV-programmer som er tilgjengelig på iTunes, varierer fra land til land. Det kreves tredje generasjon Apple TV-maskinvare for å spille av video i 1080p. HBO GO, Watch ESPN, SkyNews, Crunchyroll og Qello krever Apple TV-programvare versjon 5.3, som er tilgjengelig som en gratis programvareoppdatering for brukere med andre og tredje generasjon Apple TV.
*Tilgjengelig innhold varierer avhengig av land, kan kreve abonnement og er kanskje ikke tilgjengelig i alle land.
**AirPlay krever en iOS-enhet som kjører iOS 4.2 eller nyere. Like skjermer via AirPlay støttes ikke på den originale iPad. Like skjermer via AirPlay støttes på følgende Mac-modeller: iMac (sommeren 2011 eller nyere), Mac mini (sommeren 2011 eller nyere), MacBook Air (sommeren 2011 eller nyere) og MacBook Pro (tidlig 2011 eller nyere).
Pressekontakter:
Petter Ahrnstedt
Apple
ahrnstedt.p@apple.com
+46 8-703 3056
Andreas Rødland
andreas@apeland.no
99 59 99 50

    © 2013 Apple Inc. Alle rettigheter forbeholdes. Apple, Apple-logoen, Mac, Mac OS, Macintosh, Apple TV, iTunes, iTunes Store, iTunes-Radio, iCloud, iPhone, iPad, iPod touch, AirPlay, iMac, MacBook Air og MacBook Pro er varemerker for Apple. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for sine respektive eiere.