PRESSEMELDING 16. juli 2013

Apple presenterer Logic Pro X

CUPERTINO, California – 16. juli 2013 – Apple presenterte i dag Logic Pro X, den mest avanserte versjonen av Logic Pro noensinne, med et nytt grensesnitt laget for proffer, kraftige, nye kreative verktøy for musikere og en større samling av instrumenter og effekter. Logic Pro X inneholder Drummer, en revolusjonerende, ny funksjon som gir tilgang til en virtuell trommespiller som automatisk spiller med på sanger med mange forskjellige trommestiler og -teknikker, og Flex Pitch som gir integrert tonehøyderedigering for lydopptak. Apple presenterte også Logic Remote, en nyskapende løsning for å spille med og styre Logic Pro X fra iPad, noe som gir musikere fleksibilitet til å produsere og mikse musikk fra hvor som helst i rommet.
«Logic Pro X er den kraftigste versjonen hittil, med avanserte verktøy og et moderne, nytt grensesnitt laget for å forenkle prosessen med å produsere musikk,» sier Philip Schiller, Apples Senior Vice President of Worldwide Product Marketing. «Musikere kommer til å elske de kreative, nye funksjonene som Drummer, Flex Pitch, Track Stacks og Arpeggiator.»
«Logic Pro var helt sentralt da vi skrev og spilte inn debutalbumet vårt Night Visions, så vi kunne nesten ikke vente påå få prøvd Logic Pro X,» sier Wayne Sermon, gitarist i det platina-selgende bandet Imagine Dragons. «Vi elsker den nye designen, og de kreative funksjonene i Logic Pro X har allerede inspirert oss til å skrive nytt materiale mens vi er på turné.»
Logic Pro har fått et moderne, nytt utseende samtidig som ytelsen og funksjonene som profesjonelle brukere kjenner og er avhengig av, har blitt bevart og forbedret. Det brukervennlige grensesnittet gir tilgang til avanserte verktøy og funksjonalitet for mer teknisk krevende oppgaver, og kan skjules for å la musikerne fokusere på den kreative prosessen. Flex Pitch hjelper brukere med å rette opp ustemte vokalspor og til og med endre melodien til innspilt lyd ved å manipulere individuelle toner i en lydbølgeform. Track Stacks gjør det mulig å organisere og samle flere spor i ett, eller kan brukes til å lage rike, lagdelte instrumentspor. Med smarte kontroller kan du manipulere flere programtillegg og parametre med én flytte-bevegelse for rask og kraftig lyddesign. En forbedret mikser gjør det enklere å organisere mikser på en mer effektiv måte, med bedre oversikt over signalflyt og dynamikk og raskere metoder for å håndtere kanaltilgangspunkter.
Logic Pro X inneholder en samling med nye, kreative verktøy for sangskriving og musikkproduksjon. Drummer-funksjonen leverer profesjonelt produserte og realistiske trommespor som responderer på det du gjør, og som kan framføre millioner av unike rytmer i sjangrene rock, alternativ, songwriter og R&B. Drummer drives av framføringer og lyder fra noen av bransjens beste musikere og lydteknikere, inkludert den legendariske mikseren/produsenten Bob Clearmountain, som har jobbet med Rolling Stones, Bruce Springsteen og David Bowie. Det nye programtillegget Drum Kit Designer er utviklet for å fungere sammen med Drummer og gjør det mulig å lage dine egne trommesett ved hjelp av en stor samling av profesjonelle opptak av skarptrommer, tamtamtrommer, hi-hat og cymbaler som du kan mikse og finjustere for å få den rette trommelyden til sangen.
Logic Pro X utvider Logic Pros omfattende samling av synthesizere og keyboard med flere nye instrumenter. Arpeggiatoren er et av ni nye MIDI-programtillegg og kan gjøre en enkel keyboardakkord om til et imponerende musikkstykke. Nyheten Retro Synth etterligner noen av de mest populære klassiske synthesizerlydene fra 70- og 80-tallet, og Vintage Keyboards tilbyr realistiske modeller av elektroniske pianoer, B3-orgler og klavinetter, med avansert kontroller for toneforming. Med Bass Amp Designer kan bassister spille og ta opp med klassiske og moderne bassforsterkere, med kabinetter og mikrofoner som kan konfigureres for å bygge et helt tilpasset bassoppsett. Logic Pro X har også et helt nytt lydbibliotek med en oppdatert loopsamling og over 1500 instrumenter og effekter som bruker Track Stacks, Smart Controls, Arpeggiator og andre nye programtillegg på kreative måter.
Med Logic Remote kan du bruke iPad for å få enda mer kreativ fleksibilitet. Logic Remote er utviklet for å utnytte Multi-Touch-skjermen på iPad og gir brukere nye metoder for å spille inn, mikse og til og med framføre musikk ved hjelp av instrumenter i Logic Pro X fra hvor som helst i rommet. iPad kan brukes som keyboard, tromme, gitar, miksepult eller transportkontroll.
MainStage 3, en stor oppgradering av MainStage, er en app som kan brukes sammen med Logic Pro X til live-framføringer, og som gjør Mac-en om til en live-rigg som gjør det enkelt å bringe lyden fra studioet over til konsertscenen. MainStage 3 har et nytt brukergrensesnitt og kompatibilitet med de nye programtilleggene, utvidelsene og smarte kontrollene for Logic Pro X.
Priser og tilgjengelighet
Logic Pro X og MainStage 3 er tilgjengelig i dag fra Mac App Store for henholdsvis kr 1400,– og kr 209,–. Logic Remote er tilgjengelig i dag som en gratis nedlasting fra App Store. Du finner en komplett liste over systemkravene og kompatible maskiner på: www.apple.com/logic-pro.
Pressekontakter:
Petter Ahrnstedt
Apple
ahrnstedt.p@apple.com
+46 8-703 3056

    © 2013 Apple Inc. Alle rettigheter forbeholdes. Apple, Apple-logoen, Mac, Mac OS, Macintosh, Logic, iPad, Multi-Touch, MainStage og App Store er varemerker for Apple. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for sine respektive eiere.