PRESSEMELDING 10. september 2013

NTT DOCOMO og Apple samarbeider for å tilby iPhone i Japan fredag 20. september

TOKYO og CUPERTINO, California – 10. september 2013 – NTT DOCOMO og Apple annonserte i dag at iPhone 5s, verdens mest framtidsrettede smarttelefon, og iPhone 5c, den mest fargerike iPhone-modellen hittil, blir tilgjengelig på DOCOMO-nettverket fra og med fredag 20. september. iPhone 5s har en helt ny A7-chip, som gjør den til verdens første smarttelefon med fullverdig 64-bits-arkitektur for lynrask ytelse, et helt nytt iSight kamera med 8 megapiksler og nye Touch ID, som åpner for at du på en enkel og sikker måte kan låse opp telefonen med et fingertrykk. iPhone 5c har en helt ny design med alle de kjente og kjære funksjonene som brukerne allerede setter stor pris på, og kommer i fem flotte farger – blå, grønn, rosa, gul og hvit.
«Vi er stolte og glade for at vi nå kan tilby nye iPhone 5s og iPhone 5c til kundene våre», sier Kaoru Kato, President og CEO i NTT DOCOMO, Inc. «Vi vet at kundene våre vil sette pris påå bruke disse fantastiske iPhone-modellene på DOCOMOs førsteklasses nettverk.»
«NTT DOCOMO har bygget et imponerende nettverk – landets største, med over 60 millioner kunder», forteller Apple-sjef Tim Cook. «Vi har opplevd stor framgang med iPhone i Japan – det er faktisk den bestselgende smarttelefonen i landet. Vi gleder oss til å levere iPhone til enda flere kunder via NTT DOCOMO».
Lanseringen av nye iPhone 5s, iPhone 5c og iOS 7 markerer Apples steg ut i den nye generasjonen av mobil databehandling i form av ny maskinvare og programvare av en kvalitet som bare Apple får til. Med iPhone 5s får man verdens beste smarttelefonopplevelse med fantastiske nye funksjoner og egenskaper i en utrolig tynn og lett design, blant annet den Apple-utviklede 64-bits A7-prosessoren og et helt nytt iSight-kamera med 8 megapiksler og True Tone-blits. I tillegg lanserer Apple nå Touch ID, en nyskapende funksjon som gjør det enkelt og sikkert å låse opp telefonen med et fingertrykk. iPhone 5c har en helt ny design med kjente og kjære egenskaper og funksjoner, som en flott firetommers Retina-skjerm, lynrask ytelse ved hjelp av A6-chipen, et iSight-kamera med 8 megapiksler og selvfølgelig svært imponerende batteritid.¹ Både iPhone 5s og iPhone 5c åpner kan bruke LTE-bånd² enn noen annen smarttelefon, og har dessuten et nytt FaceTime HD-kamera.
iPhone 5s og iPhone 5c leveres med iOS 7, den største iOS-oppdateringen siden første iPhone, med et fantastisk nytt brukergrensesnitt, helt ny design med en elegant fargepalett, distinkte og funksjonelle lag og diskré bevegelse som gir et mer levende utseende. iOS 7 har mange hundre flotte, nye funksjoner, som Kontrollsenter, Varslingssenter, forbedret fleroppgavekjøring, AirDrop, forbedret Bilder-app, Safari og Siri, og introduserer dessuten iTunes Radio, en gratis nettradiotjeneste basert på musikken du lytter til på iTunes.³
Fra og med fredag 13. september kan kundene forhåndsbestille iPhone 5c hos DOCOMO-forhandlere. De 30 000 første DOCOMO Premier Club Premier Stage⁴-kundene kan forhåndsbestille fra DOCOMOs nettsted.⁵
Hvis du vil ha mer informasjon om iPhone, kan du besøke www.apple.com/iPhone .
¹ Batteritiden varierer med enhetsinnstillinger, bruk og andre faktorer. Faktiske resultater kan variere.
² LTE er kun tilgjengelig hos enkelte operatører. Nettverkshastigheter avhenger av mobilnettverket. Ta kontakt med operatøren for nærmere informasjon.
³ iTunes-Radio vil være tilgjengelig i USA ved lanseringen av iOS 7.
⁴ DOCOMO Premier Club Premier Stage: Kunder som har søkt om selskapets medlemskapsprogram «docomo Premier Club», og de som har mer enn ti års bruk, eller de som har spart opp 2500 poeng eller mer i perioden fra januar 2012 og ut desember 2012.
⁵ Kunder kan søke om å forhåndsbestille på nettstedet, men for å kjøpe og motta og motta produktet må de møte opp hos en DOCOMO-forhandler som blir oppgitt i forbindelse med søknaden.
NTT DOCOMO leverer nyskapende, praktiske og sikre mobiltjenester som gjør livet enklere for kundene. Selskapet har over 61 millioner mobilkunder i Japan via avanserte trådløse mobilnettverk, inkludert et landsdekkende 3G-nettverk og ett av verdens første kommersielle LTE-nettverk. DOCOMOs unike posisjon som mobiloperatør gir selskapet muligheten til å introdusere nyskapende teknologi som NFC-basert mobilbetaling, mobil GPS, TV via mobil, intuitiv mobilstøtte, miljøovervåking, «smart grid»-funksjoner og mye mer. I utlandet leverer selskapet teknisk og driftsmessig ekspertise til åtte mobiloperatører og andre partnere. NTT DOCOMO er børsnotert i Tokyo (9437), London (NDCM) og New York (DCM). Gå til www.nttdocomo.co.jp/english for mer informasjon.
Apple lager Mac-er, verdens beste personlige datamaskiner, i tillegg til OS X, iLife, iWork og programvare til profesjonell bruk. Apple leder an i den digitale musikkrevolusjonen med iPod og iTunes Store. Apple har skapt en revolusjon i mobiltelefonmarkedet med iPhone og App Store, og definerer framtiden for mobile medier og databehandlingsenheter med iPad.
Pressekontakter:
Petter Ahrnstedt
Apple
ahrnstedt.p@apple.com
+46 8-703 3056
Takuya Ori
NTT DOCOMO
ori@nttdocomo.co.jp
+81 3 5156 1366


    © 2013 Apple Inc. Alle rettigheder forbeholdes. Apple, Apple-logoet, Mac, Mac OS, Macintosh, iPhone, iSight, Touch ID, Retina, FaceTime, AirDrop, Safari, Siri og iTunes Radio er varemærker tilhørende Apple. Andre firma- og produktnavne er varemærker tilhørende deres respektive ejere.