PRESSEMELDING 10. september 2013

iOS 7 med helt nytt brukergrensesnitt og fantastiske, nye funksjoner blir tilgjengelig 18. september

CUPERTINO, California – 10. september 2013 – Apple annonserte i dag at iOS 7, med et helt nytt brukergrensesnitt, vil være tilgjengelig fra onsdag 18. september for iPhone-, iPad- og iPod touch-brukere som en gratis programvareoppdatering. iOS 7 har hundrevis av fantastiske, nye funksjoner, inkludert Kontrollsenter, Varslingssenter, forbedret fleroppgavekjøring, AirDrop, forbedret Bilder-app, Safari, Siri og nye iTunes Radio, en gratis Internett-tjeneste basert på musikken du lytter til på iTunes. iOS 7 har en omfattende teknisk og designmessig integrering med iPhone 5s og iPhone 5C.
«iOS 7 er helt nydesignet med et helt nytt brukergrensesnitt og over 200 nye funksjoner – det føles som å få en helt ny enhet. Men det vil fortsatt være lett gjenkjennelig for våre brukere», sier Craig Federighi, Apples Senior Vice President of Software Engineering. «Neste måned leverer vi iOS-enhet nummer 700 millioner, og vi gleder oss over alt det våre hundretusenvis av iOS-utviklere gjør for å skape fantastisk, ny funksjonalitet i appene sine.»
iOS 7 utnytter til fulle den avanserte 64-bits-teknologien i iPhone 5s, inkludert kernelen, bibliotekene og driverne. Alle de innebygde appene er nå 64-bits-apper, og iOS 7 sørger for at utviklerne får en enklest mulig overgang med Xcode-støtte og muligheten til å kjøre både 32-bits- og 64-bits-apper. iOS 7 gir også tett integrering med den nye Touch ID-sensoren og utnytter til fulle den nye iSight-kamerasensoren med nye funksjoner som automatisk bildestabilisering, serieopptaksmodus og sakte film med 120 bilder per sekund. Kamera-appen i iOS 7 kombinert med iPhone 5s har opptil to ganger raskere autofokus, raskere bildetaking og bedre dynamisk område. iOS 7 er utviklet for å passe sammen med den spennende, nye iPhone 5c-designen med tilhørende bakgrunner og gjennomsiktighet som skaper en helhetlig fargeopplevelse.
iOS 7 for iPhone, iPad og iPod touch inneholder flere enn 200 nye funksjoner, inkludert:
 • Kontrollsenter, som gir deg rask tilgang til nyttige kontroller på ett sted med én enkel bevegelse fra nederst på skjermen;
 • Varslingssenter, nå tilgjengelig fra låseskjermen, slik at du kan se alle varsler med en enkel bevegelse. Og Nytt i dag-funksjonen, som gir deg rask oversikt over dagen med en oppsummering av blant annet vær, trafikkforhold, møter og arrangementer;
 • forbedret fleroppgavekjøring, som gir brukerne muligheten til å bytte mellom apper på en mer visuell og intuitiv måte. iOS 7 følger også med på hvilke apper du bruker mest, og holder automatisk innholdet oppdatert i bakgrunnen;
 • AirDrop, en helt ny funksjon for rask og enkel deling av innhold med personer som befinner seg i nærheten;
 • nye filtere i Kamera-app, som gjør at du kan bruke fotoeffekter i sanntid, og en ny firkantet-modus, samt veksling mellom de fire kameratypene – video, bilde, firkantet og panorama –med en enkel bevegelse;
 • en nydesignet Bilder-app med en ny funksjon kalt Øyeblikk, som automatisk organiserer bilder og videoer etter tid og sted;
 • fullskjermsurfing i det nye Safari-brukergrensesnittet, et nytt, smart søkefelt som gjør det lettere å søke, og en ny visning for bokmerker og Safari-faner;
 • Siri med nye mannlige og kvinnelige stemmer*, integrert Twitter-søk, Wikipedia-integrering og Bing-nettsøk i appen; og
 • iTunes Radio, en gratis Internett-radiotjeneste med over 200 stasjoner og en utrolig musikkatalog fra iTunes Store kombinert med funksjoner kun iTunes kan levere.**


Andre nye iOS 7-funksjoner inkluderer en ny Finn iPhone-aktiveringslås, som krever Apple-ID og passord før du kan slå av Finn iPhone, slette data eller reaktivere en enhet etter at den har blitt fjernslettet; FaceTime-lydsamtaler som gir samtaler med høy lydkvalitet via datanettverk - samt nye ringetoner, alarmer varsler og systemlyder.
iPhone-, iPad- og iPod touch-kunder har tilgang til den revolusjonerende App Store, med mer enn 900 000 apper i 155 land over hele verden. Populære programmer i nærheten-funksjonen i iOS 7 er en ny måte å finne apper på basert på hvor du er. iOS 7 sørger automatisk sørge for å holde appene dine oppdatert. Mer enn 50 milliarder apper har blitt lastet ned fra App Store, som tilbyr et fantastisk utvalg av apper i 23 kategorier, inkludert aviser og magasiner i Aviskiosk, spill og underholdning, næringsliv, nyheter, sport, helse, mosjon og reise.
iOS 7 vil bli tilgjengelig som en gratis programvareoppdatering fra onsdag 18. september for iPhone 4 og nyere, iPad 2 og nyere, iPad mini og iPod touch (femte generasjon). Det kan hende at enkelte funksjoner ikke er tilgjengelig på alle produkter.
*Amerikansk engelsk, fransk og tysk blir tilgjengelig når iOS 7 lanseres. Flere språk kommer etter hvert.
**iTunes Radio vil være tilgjengelig i USA ved lanseringen av iOS 7.
Apple lager Mac-er, verdens beste personlige datamaskiner, i tillegg til OS X, iLife, iWork og programvare for profesjonell bruk. Apple leder an i den digitale musikkrevolusjonen med iPod og iTunes Store. Apple har skapt en revolusjon i mobiltelefonmarkedet med iPhone og App Store, og definerer framtiden for mobile medier og databehandlingsenheter med iPad.
Pressekontakter:
Petter Ahrnstedt
Apple
ahrnstedt.p@apple.com
+46 8-703 3056
Andreas Rødland
andreas@apeland.no
99 59 99 50

  © 2013 Apple Inc. Alle rettigheter forbeholdes. Apple, Apple-logoen, Mac, Mac OS, Macintosh, iPhone, iPad, iPod touch, AirDrop, Safari, Siri, iTunes Radio, iTunes, Xcode, Touch ID, iSight, iTunes Store, FaceTime og App Store er varemerker for Apple. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for sine respektive eiere.