PRESSEMELDING 23. september 2013

Ny rekord for iPhone med over ni millioner enheter solgt den første helgen

CUPERTINO, California – 23. september 2013 – Apple annonserte i dag at de har satt en ny salgsrekord for iPhone med over ni millioner solgte iPhone 5s- og iPhone 5c-enheter, bare tre dager etter lanseringen av de nye iPhone-modellene den 20. september. I tillegg er det helt nydesignede iOS 7 nå installert på over 200 millioner iOS-enheter, noe som er en ny rekord for nedlastingsfrekvens for en programvareoppgradering. Både iPhone 5s og iPhone 5c er tilgjengelig i USA, Australia, Canada, Frankrike, Hongkong, Japan, Kina, Puerto Rico, Singapore, Storbritannia og Tyskland. Etterspørselen etter iPhone 5s er større enn det første partiet, og mange bestillinger på nettet kommer til å bli sendt ut i ukene som kommer.
«Dette er vårt beste iPhone-lansering noensinne – over ni millioner iPhone-enheter solgt i løpet av den første helgen er ny rekord,» forteller Apple-sjef Tim Cook. «Etterspørselen etter de nye iPhone-modellene har vært helt fantastisk, og selv om vi har solgt alle telefonene i det første partiet av iPhone 5s, mottar lagrene våre nye iPhone-forsendelser regelmessig. Vi setter pris på kundenes tålmodighet, og vi arbeider hardt for å lage nok iPhone-enheter til alle.»
iPhone 5s setter en ny standard for smarttelefoner med fantastiske, nye funksjoner i en særdeles tynn og lett design, blant annet en Apple-designet 64-bits A7-prosessor, et helt nytt iSight-kamera på 8 megapiksler med True Tone-blits og den nye teknologien Touch ID som gjør det mulig å låse opp iPhone på en enkel og sikker måte med et enkelt fingertrykk. iPhone 5c har en helt ny design og er fullpakket av funksjoner brukere kjenner og elsker, for eksempel den praktfulle 4-tommers Retina-skjermen, A6-chipen med lynrask ytelse og iSight-kameraet på 8 megapiksler – samtidig som den leverer fantastisk batteritid.¹ Både iPhone 5s og iPhone 5c støtter flere LTE-bånd² enn noen annen smarttelefon og har helt nye FaceTime HD-kameraer.
iPhone 5s og iPhone 5c leveres med iOS 7, den største iOS-oppdateringen siden den første iPhone, med et imponerende, nytt brukergrensesnitt, helt ny design med en elegant fargepalett, distinkte, funksjonelle lag og diskré bevegelse som gjør at det føles levende. iOS 7 har hundrevis av fantastiske, nye funksjoner, inkludert Kontrollsenter, Varslingssenter, forbedret multitasking, AirDrop, forbedringer for Bilder, Safari og Siri og nyheten iTunes Radio – et gratis nettradiotjeneste som baserer seg på musikken du lytter til på iTunes.³ Over 11 millioner unike lyttere har allerede vært innom iTunes Radio siden lanseringen, og den mest populære sangen hittil er «Hold On, We’re Going Home» med Drake.
Alle kunder som kjøper en iPhone 5s eller iPhone 5c i en Apple Retail Store, får tilbud om gratis, personlig hjelp med klargjøring av telefonen. De får hjelp med å konfigurere e-post, finne nye apper på App Store og mer, slik at den nye telefonen er klar til bruk før de går ut av butikken. Kundene kan lære mer om iOS 7 og den nye enheten deres gjennom gratis seminarer som holdes i alle Apple Retail Store-butikker over hele verden. I USA er de nye iPhone-modellene tilgjengelige gjennom AT&T, Sprint T-Mobile, Verizon Wireless, utvalgte Best Buy-, RadioShack-, Target- og Walmart-butikker og Apple-autoriserte forhandlere.
Priser og tilgjengelighet
iPhone 5s og iPhone 5c er tilgjengelig i USA, Australia, Canada, Frankrike, Hongkong, Japan, Kina, Puerto Rico, Singapore, Storbritannia og Tyskland gjennom Apple Online Store, Apple Retail Store og Apple-autoriserte forhandlere. iPhone 5s er tilgjengelig i fargene gull, sølv og stellargrå. iPhone 5c er tilgjengelig i fargene blå, grønn, rosa, gul og hvit. Etuier til iPhone 5s er tilgjengelige i fargene beige, svart, blå, brun, gul og (RED). Etuier til iPhone 5c er tilgjengelige i fargene blå, grønn, rosa, gul, svart og hvit.
¹ Batteritiden varierer med enhetsinnstillinger, bruk og andre faktorer. Faktiske resultater kan variere.
² LTE er tilgjengelig hos utvalgte operatører. Nettverkshastigheter avhenger av mobilnettverket. Ta kontakt med operatøren for nærmere informasjon.
³ iTunes Radio er tilgjengelig som en del av iOS 7 i USA.
Pressekontakter:
Petter Ahrnstedt
Apple
ahrnstedt.p@apple.com
+46 8-703 3056
Andreas Rødland
andreas@apeland.no
99 59 99 50

    © 2013 Apple Inc. Alle rettigheter forbeholdes. Apple, Apple-logoen, Mac, Mac OS, Macintosh, iPhone, iSight, Touch ID, Retina, FaceTime, AirDrop, Safari, Siri, iTunes Radio, iTunes og App Store er varemerker for Apple. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for sine respektive eiere.