PRESSEMELDING 24. september 2013

Apple oppdaterer iMac

CUPERTINO, California – 24. september 2013 – Apple oppdaterte i dag iMac med fjerde generasjon firekjerners Intel-prosessorer, ny grafikk, neste generasjon Wi-Fi og lagringsalternativer med raskere PCIe-flashlagring. Med oppdateringen av iMac kommer den nyeste teknologien til verdens ledende alt-i-ett-maskin med den imponerende tynne designen og den praktfulle skjermen.
«iMac er fortsatt modellen for hvor elegant, rask og morsom en stasjonær datamaskin kan være», forteller Philip Schiller, Apples Senior Vice President of Worldwide Marketing. «I det ultrakompakte aluminiumskabinettet har nye iMac fått plass til de nyeste Intel-prosessorene, raskere grafikk, neste generasjon 802.11ac Wi-Fi og raskere PCIe-flashlagring.»
Standardmodellen av iMac på 21,5 tommer har en 2,7 GHz firekjerners Intel Core i5-prosessor og ny Iris Pro-grafikk med en ytelse som er enestående for integrerte grafikkprosessorer. Toppmodellen på 21,5 tommer og begge 27-tommersmodellene har firekjerners Intel Core i5-prosessorer på opptil 3,4 GHz og grafikkort i NVIDIA GeForce 700-serien med dobbelt så mye videominne og opptil 40 prosent høyere ytelse enn forrige generasjon.* Kunder som er ute etter den aller beste ytelsen, kan oppgradere til firekjerners Intel Core i7-prosessorer på opptil 3,5 GHz og grafikkort i NVIDIA GeForce GTX 780M-serien med opptil 4 GB videominne.
iMac støtter nå neste generasjon 802.11ac Wi-Fi. Når maskinen er koblet til en 802.11ac-basestasjon, leverer iMac trådløs ytelse som er opptil tre ganger raskere enn forrige generasjon.
Den oppdaterte iMac-en har nå støtte for PCIe-basert flashlagring som gjør Fusion Drive og 100 prosent flashbaserte lagringsalternativer opptil 50 prosent raskere enn forrige generasjon.* Det populære Fusion Drive-alternativet kombinerer den store lagringskapasiteten til en harddisk med den høye ytelsen til flash for å levere raskere oppstartstider og raskere tilgang til apper og filer. Kundene kan konfigurere iMac med en Fusion Drive på 1 TB eller 3 TB, og 100 prosent flashbaserte lagringsalternativer er nå tilgjengelig i konfigurasjoner opptil 1 TB.
iMac leveres som standard med 8 GB minne og en harddisk på 1 TB, og kundene kan konfigurere den med opptil 32 GB minne og harddisk på opptil 3 TB. iMac leveres også med to Thunderbolt-porter og fire USB 3.0-porter for tilkobling til eksterne lagringsenheter og andre eksterne enheter med høy ytelse.
Som en følge av Apples innsats for energieffektivitet og miljøet, oppfyller iMac de strenge Energy Star 5.2-kravene og har oppnådd en EPEAT Gold-vurdering.** iMac har en LED-bakbelyst skjerm som ikke inneholder kvikksølv, og som er laget av glass uten arsen. iMac har komponenter og kabler uten PVC, inneholder ikke bromerte flammehemmende stoffer, bruker materialer som er lette å gjenvinne og har en materialeffektiv emballasjedesign.
iMac leveres med OS X Mountain Lion, som gir Mac-en tilgang til Meldinger-appen, Varslingssenter, systemdekkende delingsfunksjonalitet, like skjermer via AirPlay, diktering, Game Center og forbedret sikkerhet ved hjelp av Gatekeeper. I Mountain Lion er iCloud bygd inn i selve fundamentet til OS X, slik at det er enklere enn noensinne å holde innholdet ditt oppdatert på Mac, iPhone, iPad og iPod touch.
Priser og tilgjengelighet
Nye iMac er tilgjengelig i dag via Apple Store på nettet, Apple Retail Store-butikker og utvalgte Apple-autoriserte forhandlere. iMac på 21,5 tommer er tilgjengelig med en 2,7 GHz firekjerners Intel Core i5 med Turbo Boost-hastigheter på opptil 3,2 GHz og Intel Iris Pro med en anbefalt utsalgspris på kr 10 990 inkl. mva. (kr 8792 ekskl. mva.), og med en 2,9 GHz firekjerners Intel Core i5 med Turbo Boost-hastigheter på opptil 3,6 GHz og NVIDIA GeForce GT 750M med en anbefalt utsalgspris på kr 12 990 inkl. mva. (kr 10 392 ekskl. mva.). iMac på 27 tommer er tilgjengelig med 3,2 GHz firekjerners Intel Core i5 med Turbo Boost-hastigheter på opptil 3,6 GHz og NVIDIA GeForce GTX 755M til en veiledende pris på kr 15 490 inkl. mva. (kr 12 392 ekskl. mva.); og med 3,4 GHz firekjerners Intel Core i5 med Turbo Boost-hastigheter på opptil 3,8 GHz og NVIDIA GeForce GTX 775M til en veiledende pris på kr 16 990 inkl. mva. (kr 13 592 ekskl. mva.). Du finner flere tekniske spesifikasjoner, flere konfigurasjonsmuligheter og mer tilbehør påwww.apple.com/no/imac.
* Testene ble utført av Apple i september 2013 med førproduksjonsmodeller av iMac. Du finner mer informasjon påwww.apple.com/no/imac/features.
** Påstand basert på energieffektivitetskategorier og produkter oppført i EPA Energy Star 5.2-energidatabasen per september 2013. EPEAT er en uavhengig organisasjon som hjelper kunder med å sammenligne miljøpåvirkningen til bærbare og stasjonære datamaskiner. Produkter som tilfredsstiller alle de nødvendige kriteriene og minst 75 prosent av de valgfrie kriteriene, klassifiseres som EPEAT Gold-produkter. EPEAT-programmet ble opprettet av EPA i USA og er basert på IEEE 1680-standarden for miljømessig vurdering av personlige datamaskiner. Du finner mer informasjon påwww.epeat.net.
s Apple lager Mac-er, verdens beste personlige datamaskiner, i tillegg til OS X, iLife, iWork og programvare for profesjonell bruk. Apple leder an i den digitale musikkrevolusjonen med iPod og iTunes Store. Apple har skapt en revolusjon i mobiltelefonmarkedet med iPhone og App Store, og definerer framtiden for mobile medier og databehandlingsenheter med iPad.
Pressekontakter:
Petter Ahrnstedt
Apple
ahrnstedt.p@apple.com
+46 8-703 3056
Andreas Rødland
andreas@apeland.no
99 59 99 50

    © 2013 Apple Inc. Alle rettigheter forbeholdes. Apple, Apple-logoen, Mac, Mac OS, Macintosh, iMac, OS X, AirPlay, iCloud, iPhone, iPad og iPod touch er varemerker for Apple. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for sine respektive eiere.