PRESSEMELDING 9. oktober 2013

iPhone 5s og iPhone 5c kommer til Italia, Russland, Spania og over 25 andre land fredag 25. oktober

Tilgjengelig i India, Mexico og flere andre land fredag 1. november

CUPERTINO, California – 9. oktober 2013 – Apple annonserte i dag at iPhone 5s, den mest fremtidsrettede smarttelefonen i verden, og iPhone 5c, tidenes mest fargerike iPhone, vil bli tilgjengelig i Norge, Italia, Russland, Spania, og over 25 andre land fredag 25. oktober. iPhone 5s og iPhone 5c vil også bli tilgjengelig i flere andre land fredag 1. november, inkludert India og Mexico. 
 
iPhone 5s setter en ny standard for smarttelefoner med fantastiske nye funksjoner i en særdeles tynn og lett design, blant annet en Apple-designet 64-bits A7-prosessor, et helt nytt iSight-kamera på 8 megapiksler med True Tone-blits og den nye teknologien Touch ID som gjør det mulig å låse opp iPhone på en enkel og sikker måte med et enkelt fingertrykk. iPhone 5c har en helt ny design og er fullpakket av funksjoner brukere kjenner og elsker, for eksempel den praktfulle 4-tommers Retina-skjermen, A6-chipen med lynrask ytelse og iSight-kameraet på 8 megapiksler – samtidig som den leverer fantastisk batteritid.¹ Både iPhone 5s og iPhone 5c støtter flere LTE-bånd² enn noen annen smarttelefon og har helt nye FaceTime HD-kameraer. 
 
iPhone 5s og iPhone 5c leveres med iOS 7, den største iOS-oppdateringen siden første iPhone. Operativsystemet har et fantastisk nytt brukergrensesnitt i en helt ny design med en elegant fargepalett, distinkte, funksjonelle lag og diskré bevegelse som gjør at systemet føles levende. iOS 7 har hundrevis av fantastiske, nye funksjoner, inkludert Kontrollsenter, Varslingssenter, forbedret multitasking, AirDrop, forbedret Bilder-app, Safari og Siri og nye iTunes Radio, en gratis internettjeneste basert på musikken du lytter til på iTunes.³
 
iPhone 5s er tilgjengelig i gull, sølv og stellargrått med en anbefalt utsalgspris på kr 5790 (kr 4632 ekskl. mva.) for modellen på 16 GB, kr 6690 (kr 5352 ekskl. mva.) for modellen på 32 GB og kr 7590 (kr 6072 ekskl. mva.) for modellen på 64 GB.⁴ iPhone 5c er tilgjengelig i blått, grønt, rosa, gult og hvitt med en anbefalt utsalgspris på kr 4890 (kr 3912 ekskl. mva.) for modellen på 16 GB og kr 5790 (kr 4632 ekskl. mva.) for modellen på 32 GB.⁴ Etuier til iPhone 5s er tilgjengelig i beige, svart, blått, brunt, gult og (RED) med en anbefalt utsalgspris på kr 329 (kr 263,20 ekskl. mva.) og etuier til iPhone 5c er tilgjengelig i blått, grønt, rosa, gult, svart og hvitt med en anbefalt utsalgspris på kr 249 (kr 199,20 ekskl. mva.). iPhone 5s, iPhone 5c og etuier for begge telefonene vil være tilgjengelig fra Apple Online Store, og utvalgte Apple-autoriserte forhandlere. 8 GB-modellen av iPhone 4S er tilgjengelig for kr 3290 (kr 2632 ekskl. mva.).⁴ 
 
iPhone 5s og 5c vil bli tilgjengelig fredag 25. oktober i Norge, Belgia, Bulgaria, Danmark, Estland, Finland, De franske Antillene, Hellas, Irland, Italia, Kroatia, Latvia, Liechtenstein, Litauen, Luxembourg, Macao, Malta, Nederland, New Zealand, Polen, Portugal, Réunion, Romania, Russland, Slovakia, Slovenia, Spania, Sveits, Sverige, Sør-Korea, Taiwan, Thailand, Tsjekkia, Ungarn og Østerrike. iPhone 5s og 5c vil også bli tilgjengelig fredag 1. november i Albania, Armenia, Colombia, El Salvador, Guam, Guatemala, India, Makedonia, Malaysia, Mexico, Moldova, Montenegro og Tyrkia og tilgjengelig søndag 3. november i Bahrain, De forente arabiske emirater og Saudi-Arabia. Både iPhone 5s og iPhone 5c er nå tilgjengelig i USA, Australia, Canada, Frankrike, Hongkong, Japan, Kina, Puerto Rico, Singapore, Storbritannia og Tyskland. 
 
¹ Batteritiden varierer med enhetsinnstillinger, bruk og andre faktorer. Faktiske resultater kan variere.
² LTE er tilgjengelig hos utvalgte operatører. Nettverkshastigheter avhenger av mobilnettverket. Ta kontakt med operatøren for nærmere informasjon.
³ iTunes Radio er tilgjengelig som en del av iOS 7 i USA.
⁴ Prisen som er oppgitt gjelder for ulåste telefoner fra Apple Retail Store og Apple Store på nettet. Kontakt operatører for pris med abonnement.
 
Apple lager Mac-er, verdens beste personlige datamaskiner, i tillegg til OS X, iLife, iWork og programvare for profesjonell bruk. Apple leder an i den digitale musikkrevolusjonen med iPod og iTunes Store. Apple har skapt en revolusjon i mobiltelefonmarkedet med iPhone og App Store, og definerer framtiden for mobile medier og databehandlingsenheter med iPad.
 
Pressekontakter:
Petter Ahrnstedt
Apple
ahrnstedt.p@apple.com
+46 8-703 3056
 
Andreas Rødland
andreas@apeland.no
99 59 99 50

    © 2013 Apple Inc. Alle rettigheter forbeholdes. Apple, Apple-logoen, Mac, Mac OS, Macintosh, iPhone, iSight, Touch ID, Retina, FaceTime, AirDrop, Safari, Siri, iTunes Radio, iTunes og App Store er varemerker for Apple. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for sine respektive eiere.