PRESSEMELDING 14. oktober 2013

Angela Ahrendts blir sjef for Apples butikker og nettbutikker

CUPERTINO, California – 14. oktober 2013 – Apple annonserte i dag at Angela Ahrendts, konsernsjef i Burberry, skal tre inn i en nyopprettet direktørstilling og bli en del av Apples lederteam. Hun skal rapportere til konsernsjef Tim Cook.
Ahrendts får ansvaret for strategi, ekspansjon og driften av Apples butikker og nettbutikker som har skapt en ny handleopplevelse for flere hundre millioner kunder over hele verden. Apples butikker har skapt en ny standard for kundeservice med nyskapende tjenester som Genius Bar og personlig klargjøring og opplæring for å hjelpe kundene med å få mest mulig ut av Apple-produktene sine.
«Jeg ser virkelig fram til at Angela blir en del av teamet», sier Cook. «Hun deler våre verdier og vår fokus på innovasjon og legger like stor vekt som oss på kundeopplevelsen. Hun har gjennom hele karrieren vist at hun er en eksepsjonell leder som kan vise til imponerende resultater».
«Jeg ser fram til å tre inn i denne nye stillingen hos Apple neste år og å samarbeide med kolleger over hele verden for å ytterligere forbedre kundeopplevelsen både i butikkene og på nett», sier Ahrendts. «Jeg har alltid beundret innovasjonen og den påvirkningen Apples produkter og tjenester har for mange, og jeg håper at jeg kan bidra til selskapets suksess og lederskap globalt.»
Ahrendts kommer til Apple i løpet av våren fra Burberry, hvor hun i stillingen som konsernsjef har ledet selskapet gjennom en periode med enestående global vekst. Før hun kom til Burberry, var hun konserndirektør hos Liz Claiborne Inc. og tidligere i karrieren har hun arbeidet som leder for Donna Karan International.
Apple lager Mac-er, verdens beste personlige datamaskiner, i tillegg til OS X, iLife, iWork og programvare for profesjonell bruk. Apple leder an i den digitale musikkrevolusjonen med iPod og iTunes Store. Apple har skapt en revolusjon i mobiltelefonmarkedet med iPhone og App Store, og definerer framtiden for mobile medier og databehandlingsenheter med iPad.
Pressekontakter:
Petter Ahrnstedt
Apple
ahrnstedt.p@apple.com
+46 8-703 3056
Andreas Rødland
andreas@apeland.no
99 59 99 50

    © 2013 Apple Inc. Alle rettigheter forbeholdes. Apple, Apple-logoen, Mac, Mac OS, Macintosh og Genius Bar er varemerker for Apple. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for sine respektive eiere.