PRESSEMELDING 22. oktober 2013

OS X Mavericks gratis tilgjengelig fra i dag på Mac App Store

SAN FRANCISCO - 22. oktober 2013 - Apple annonserte i dag at OS X Mavericks, den tiende hovedutgaven av verdens mest avanserte operativsystem, er tilgjengelig gratis fra Mac App Store. OS X Mavericks har flere enn 200 nye funksjoner, bringer iBooks og Kart til Mac, inkluderer en ny versjon av Safari, forbedrer støtte for flere skjermer, introduserer Finder-faner og -etiketter og leverer nye kjerneteknologier som gir banebrytende strømeffektivitet og ytelse.
«Mavericks er en utrolig utgave, som introduserer viktige nye programmer og funksjoner, samtidig som ytelsen og batteritiden på Mac forbedres», sier Craig Federighi, Apples senior vice president for Software Engineering. «Vi vil at alle Mac-brukere skal oppleve de nyeste funksjonene, den mest avanserte teknologien og den kraftigste sikkerheten. Vi mener at den beste måten å gjøre dette på, er å starte en æra i personlig databehandling der OS-oppgraderinger er gratis».
OS X Mavericks inneholder nyskapende nye funksjoner, blant annet:
• iBooks, som gir deg umiddelbar tilgang til iBooks-biblioteket ditt, flere enn to millioner boktitler i iBooks Store, og som fungerer sømløst på tvers av enhetene dine.
• Kart, som gjør kraftig kartteknologi tilgjengelig på skrivebordet og gjør det mulig å planlegge turen din på Mac og deretter sende den til iPhone for stemmebasert navigasjon underveis.
• En strømlinjeformet Kalender som estimerer reisetid mellom avtaler, og som også viser kart med værvarsel.
• En ny versjon av Safari med Delte koblinger, som hjelper deg med å finne det som er nytt på Internett, ved å samle koblinger som deles av personer du følger på Twitter og LinkedIn.
• iCloud-nøkkelring, som oppbevarer påloggingsopplysninger for nettsteder, bankkortopplysninger og Wi-Fi-passord på en sikker måte og formidler dem til enhetene dine, slik at du ikke trenger å huske dem.
• Forbedret støtte for flere skjermer, som gjør det enklere og mer effektivt å bruke flere skjermer, uten konfigurering.
• Interaktive varslinger, som gjør det mulig å svare på en melding eller et FaceTime-anrop eller slette en e-post uten å forlate programmet du bruker.
• Finder-faner som hjelper deg med rydde opp på skrivebordet ved å samle flere Finder-vinduer i ett vindu med flere faner.
• Finder-etiketter, en ny og effektiv måte å organisere og finne filer på på Mac-en eller i iCloud.
Mavericks inneholder også nye kjerneteknologier som øker ytelsen og forbedrer batteritiden til Mac-en. Timer Coalescing og App Nap gir intelligent strømsparing og reduserer strømforbruket. Komprimert hukommelse krymper automatisk inaktive data slik at Mac-en forblir rask og responsiv. Mavericks leverer også betydelige ytelsesforbedringer for systemer med integrert grafikk gjennom optimalisert OpenCL-støtte og dynamisk allokering av videohukommelse.
Priser og tilgjengelighet
OS X Mavericks kan fra i dag lastes ned gratis fra Mac App Store. Alle Mac-er som kan kjøre OS X Mountain Lion, kan også kjøre Mavericks. Du kan oppgradere til Mavericks gratis direkte fra OS X Snow Leopard, Lion eller Mountain Lion. Du finner en komplett liste over systemkravene og kompatible maskiner på www.apple.com/no/osx/specs. OS X Server 3.0 krever Mavericks og er tilgjengelig fra Mac App Store for NOK 140.
Pressekontakter:
Petter Ahrnstedt
Apple
ahrnstedt.p@apple.com
+46 8-703 3056
Andreas Rødland
andreas@apeland.no
99 59 99 50

    © 2013 Apple Inc. Alle rettigheter forbeholdes. Apple, Apple-logoen, Mac, Mac OS, Macintosh, OS X, Mac App Store, iBooks, Safari, Finder, iBooks Store, iPhone, iCloud, Keychain, FaceTime og App Nap er varemerker for Apple. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for sine respektive eiere.