PRESSEMELDING 16. desember 2013

BEYONCÉ knuser iTunes Store-rekorder med 828 773 albumer solgt på bare tre dager

Beste førsteukessalg for album og førsteplass i 104 land

CUPERTINO, California – 16. desember 2013 – Apple annonserte i dag at BEYONCÉ har blitt det hyppigst solgte albumet noensinne på iTunes Store på verdensbasis, med rekordhøye 828 773 albumer solgt bare i løpet av de første tre dagene. BEYONCÉ slo også salgsrekorden for førsteukessalg av album i USA med 617 213 salg og ble en suksess verden over med førsteplass i 104 land.
Selvtitulerte BEYONCÉ er det femte studioalbumet til Beyoncé, og det ble tilgjengelig eksklusivt på iTunes Store i hele verden 13. desember fra Parkwood Entertainment / Columbia Records. Det selvtitulerte albumet er artistens første visuelle album. BEYONCÉ har 14 nye sanger og 17 visuelt imponerende og utfordrende videoer filmet rundt omkring i verden fra Houston til New York City til Paris, fra Sydney til Rio de Janeiro, før albumet ble sluppet. Albumet har resultert i Beyoncés beste salgsuke noensinne.
iTunes Store er verdens mest populære musikkbutikk, tilgjengelig i 119 land. iTunes Store er den beste måten for brukere av iPhone, iPad, iPod, Mac og PC å finne, kjøpe og laste ned musikk lovlig fra Internett på. All musikk på iTunes Store leveres i iTunes Plus, som er Apples DRM-frie format med høykvalitets 256 kbps AAC-koding som gir lyd som er bortimot identisk med de opprinnelige opptakene.
Apple lager Macer, verdens beste personlige datamaskiner, i tillegg til OS X, iLife, iWork og programvare for profesjonell bruk. Apple leder an i den digitale musikkrevolusjonen med iPod og iTunes Store. Apple har skapt en revolusjon i mobiltelefonmarkedet med iPhone og App Store, og definerer framtiden for mobile medier og databehandlingsenheter med iPad.
Pressekontakter:
Petter Ahrnstedt
Apple
ahrnstedt.p@apple.com
+46 8-703 3056
Andreas Rødland
andreas@apeland.no
99 59 99 50
Yvette Noel-Schure
Parkwood Entertainment
yns@parkwood-ent.com

    © 2013 Apple Inc. Alle rettigheter forbeholdes. Apple, Apple-logoen, Mac, Mac OS, Macintosh, iTunes Store, iPhone, iPad, iPod og iTunes Plus er varemerker for Apple. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for sine respektive eiere.