PRESSEMELDING 7. januar 2014

App Store med salg på over 10 milliarder dollar i 2013

Desember rekordmåned med salg for over én milliard dollar

CUPERTINO, California – 7. januar 2014 – Apple kunngjorde i dag at kunder brukte over 10 milliarder dollar på App Store i 2013, hvorav over 1 milliard bare i desember. App Store-kundene lastet ned nesten tre milliarder apper i desember, noe som gjør den til den mest suksessrike måneden i historien til App Store. Apples dyktige utviklere har nå tjent 15 milliarder dollar på App Store.
«Vi vil gjerne takke kundene våre for at de gjorde 2013 til det beste året for App Store noensinne», sier Eddy Cue, Apples Senior Vice President for Internet Software and Services. «Utvalget av apper i denne perioden var fantastisk, og vi gleder oss til å se hva utviklerne får til i 2014.»
Etter at iOS 7 ble lansert, har utviklerne kunnet lage utrolige apper som drar nytte av det nydesignede grensesnittet og de over 200 nye funksjonene og API-ene. Utviklere som Evernote, Yahoo!, AirBnB, OpenTable, Tumbl, Pinterest og American Airlines så for seg brukeropplevelsen på nye måter og holdt fokus på innhold samtidig som de forbedret den generelle effektiviteten og ytelsen til appene.
I 2013 så vi overraskende hiter som Ellen DeGeneres' Heads Up, ProtoGeos Moves, Simon Filips Afterlight og Kevin Ngs Impossible Road. Mange av årets største suksesser som Candy Crush Saga, Puzzles & Dragons, Minecraft, QuizUp og Clumsy Ninja ble laget av internasjonale utviklere, og Duolingo (USA), Simogo (Sverige), Frogmind (Storbritannia), Plain Vanilla Corp (Island), Atypical Games (Romania), Lemonista (Kina), BASE (Japan) og Savage Interactive (Australia) dukket opp som utviklere det blir interessant å følge i 2014.
Den revolusjonerende App Store inneholder over én million apper for iPhone-, iPad- og iPod touch-brukere i 155 land over hele verden, inkludert over 500 000 apper som er laget spesielt for iPad. App Store-kunder kan velge blant en lang rekke apper i 24 kategorier, inkludert aviser og blader i Aviskiosk, spill, næringsliv, nyheter, sport, helse og mosjon, reiseliv og barn.
Pressekontakter:
Petter Ahrnstedt
Apple
ahrnstedt.p@apple.com
+46 8-703 3056
Andreas Rødland
andreas@apeland.no
99 59 99 50

    © 2014 Apple Inc. Alle rettigheter forbeholdes. Apple, Apple-logoen, Mac, Mac OS, Macintosh, App Store, iPhone, iPad og iPod touch er varemerker for Apple. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for sine respektive eiere.