PRESSEMELDING 21. januar 2014

Apple utvider tilgangen til utdanningsinnhold verden over

iBooks-lærebøker og iTunes U Course Manager tilgjengelig i over 50 land

CUPERTINO, California – 21. januar 2014 – Apple kunngjorde i dag at iBooks-lærebøker og iTunes U Course Manager blir tilgjengelig på nye markeder i Asia, Latin-Amerika, Europa og andre steder i verden. iBooks-lærebøker bringer Multi-Touch-lærebøker med dynamisk, aktuelt og interaktivt innhold til lærere og elever i 51 land, blant andre Norge, Brasil, Italia og Japan. Med iTunes U Course Manager, som er tilgjengelig i 70 land, nå også Russland, Thailand og Malaysia, kan lærere og forelesere lage og distribuere kurs de kan bruke i klasserommet, eller dele offentlig, ved hjelp av iTunes U-appen.
«Det utrolige innholdet og verktøyene som finnes for iPad, gjør det mulig for lærerne å tilpasse undervisningen på helt nye måter», sider Eddy Cue, Apples Senior Vice President for Internet Software and Services. «Vi gleder oss til å se hvordan lærerne i enda flere land vil legge opp læreplanene sine med interaktive lærebøker, apper og digitalt innhold.»
iBooks-lærebøker gir iPad-brukerne fantastiske lærebøker i fullskjermformat med interaktive animasjoner, roterende 3D-diagrammer, bildegallerier de sveiper gjennom, og videoer de trykker på for å vise. iBooks-lærebøker tynger ikke ryggsekken, kan oppdateres etter hvert som hendelser utvikler seg, og må ikke leveres tilbake. Med nesten 25 000 titler opprettet av uavhengige utgivere, lærere og ledende leverandører av utdanningstjenester, inkludert nytt utdanningsinnhold fra Cambridge University Press, Oxford University Press og Hodder Education, dekker iBooks-lærebøker nå 100 % av kjernepensumet i den videregående skolen i USA, pensumet for General Certificate of Secondary Education (GCSE) i Storbritannia.
«Oxford University Press bruker iBooks Author til Headway, Oxfords bestselgende serie for engelsk språk gjennom tidene, til å lage engasjerende iBooks-lærebøker for iPad», forteller Peter Marshall, Managing Director for ELT Division i Oxford University Press. «Ved å lansere 13 nye iBooks-lærebøker, inkludert Headway Pre-Intermediate, det mest solgte nivået i serien, gjør vi språklæringen enda mer spennende og omfattende for studenter verden over.»
«Vi mener at ressurser som iBooks-lærebøker markerer en betydelig endring i læringen fordi de engasjerer flere egenskaper hos hver enkelt student», sier Miguel Dominguez, Marketing Director hos Imaxina Novas Tecnoloxias i Spania, en uavhengig utvikler og utgiver av utdanningsinnhold i form av iBooks-lærebøker, inkludert The Senses, som inneholder interaktive elementer som video og animerte bilder av menneskets øye og øre som illustrerer hvordan kroppen fungerer.
Med iTunes U Course Manager kan lærere og forelesere raskt og enkelt dele kunnskap og ressurser direkte med klassen eller med et globalt publikum gjennom iTunes U. Denne gratis iOS-appen gir millioner av elever og studenter tilgang til verdens største nettbaserte katalog med gratis utdanningsinnhold fra toppskoler, ledende universiteter og fremstående institusjoner. iTunes U Course Manager gir også lærerne mulighet til å integrere sine egne dokumenter som en del av et pensum, samt innhold fra Internett, hundretusenvis av bøker på iBooks Store, over 750 000 ressurser fra eksisterende iTunes U-samlinger, eller hvilke som helst av de mer enn én million iOS-appene som finnes i den revolusjonerende App Store.
«iPad er så mye mer enn bare en lærebok eller bare en notatblokk for studenter. Det er et kraftig utdanningsverktøy, en studiekamerat, et vindu mot fortiden og et glimt av fremtiden», sier Sophie Post, historielærer for fjerde klasse ved Falkner House-skolen i Storbritannia. «Før var historieundervisningen en statisk tidslinje med hendelser. Nå som jeg bruker hele økosystemet på iPad for å undervise, lager egne iBooks-lærebøker og iTunes U-kurs og tar inn apper som History: Maps of the World, har historiefaget plutselig blitt en kreativ, dynamisk og virkelig forvandlende opplevelse for elevene.»
Pressekontakter:
Petter Ahrnstedt
Apple
ahrnstedt.p@apple.com
+46 8-703 3056
Andreas Rødland
andreas@apeland.no
99 59 99 50

    © 2014 Apple Inc. Alle rettigheter forbeholdes. Apple, Apple-logoen, Mac, Mac OS, Macintosh, iBooks, iTunes U, Multi-Touch, iPad og App Store er varemerker for Apple. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for sine respektive eiere.