PRESSEMELDING 3. mars 2014

Apple lanserer CarPlay, en smartere, sikrere og morsommere måte å bruke iPhone i bilen på

CarPlay introduseres med ledende bilprodusenter på den internasjonale bilmessen i Genève

GENÈVE – 3. mars 2014 – Apple kunngjorde i dag at ledende bilprodusenter ruller ut CarPlay, en smartere, sikrere og morsommere måte å bruke iPhone i bilen på. Med CarPlay kan iPhone-brukere på en utrolig intuitiv måte ringe, bruke Kart, høre på musikk og åpne meldinger med bare et ord eller et trykk. Brukerne kan enkelt styre CarPlay fra bilens innebygde grensesnitt eller bare holde inne talekontrollknappen på rattet for å aktivere Siri uten å bli distrahert. Ferrari, Mercedes-Benz og Volvo introduserer CarPlay for sine bilførere denne uken, og flere bilprodusenter følger etter, deriblant BMW Group, Ford, General Motors, Honda, Hyundai Motor Company, Jaguar Land Rover, Kia Motors, Mitsubishi Motors, Nissan Motor Company, PSA Peugeot Citroën, Subaru, Suzuki og Toyota Motor Corp.
«CarPlay er utviklet helt fra bunnen av for å gi bilførere en fantastisk opplevelse når de bruker iPhone i bilen», sier Greg Joswiak, Apples Vice President for iPhone- og iOS-produktmarkedsføring. «iPhone-brukere vil alltid ha innholdet sitt lett tilgjengelig, og med CarPlay blir bilførere distrahert minst mulig når de bruker iPhone i bilen. Vi har en fremragende rekke med samarbeidspartnere i bilbransjen som ruller ut CarPlay, og vi ser virkelig frem til lanseringen i Genève denne uken.»
Apple har ledet an innen integrering av forbrukerteknologi i bil i over et tiår. CarPlay fører bilen og iPhone sammen i en gjennomarbeidet løsning som gjør det mulig for bilførere å fokusere på kjøringen samtidig som de bruker iPhone til det de ønsker.
Når iPhone er koblet til en bil med CarPlay-integrering, hjelper Siri deg med enkelt å få tilgang til kontakter, ringe, ringe tilbake når du har tapte anrop, eller høre på meldinger på telefonsvareren. Når det kommer meldinger eller varslinger, kan føreren holde blikket på veien mens Siri svarer på forespørsler ved hjelp av talekommandoer, leser opp meldinger til føreren, og lar føreren diktere svar eller ringe.
CarPlay fungerer sammen med Kart og gir mer intuitive veibeskrivelser, foregriper bestemmelsessteder basert på nylige kjøreturer via kontakter, e-poster og tekstmeldinger, og oppgir ruteinstruksjoner, trafikkforhold og beregnet ankomsttid. Du kan også bare spørre Siri og få lest opp veibeskrivelser sving for sving, samtidig som Kart vises på den integrerte skjermen i bilen.
CarPlay gir bilførere tilgang til alt de har av musikk, poscaster og lydbøker, med enkel navigering gjennom alternativene fra bilens innebygde kontroller, eller enkelt og greit ved å be Siri sette på det du vil høre. CarPlay har også støtte for lydapper fra tredjeparter, som Spotify og iHeartRadio, slik at du kan høre på yndlingsappene dine for radiotjenester eller sportssendinger mens du kjører.
Priser og tilgjengelighet
Apple CarPlay er tilgjengelig som en oppdatering til iOS 7 og fungerer med Lightning-kompatible iPhone-enheter, det vil si iPhone 5s, iPhone 5c og iPhone 5. CarPlay blir tilgjengelig i utvalgte biler som leveres i 2014.

Pressekontakter:
Petter Ahrnstedt
Apple
ahrnstedt.p@apple.com
+46 08-703 3056
Andreas Rødland
andreas@apeland.no
99 59 99 50

    © 2014 Apple Inc. Alle rettigheter forbeholdes. Apple, Apple-logoen, Mac, Mac OS, Macintosh, iPhone, Siri og iTunes Radio er varemerker for Apple. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for sine respektive eiere.