PRESSEMELDING 3. april 2014

Apple Worldwide Developers Conference åpner 2. juni i Moscone West i San Francisco

Utviklere kan søke om WWDC-billetter fra i dag

CUPERTINO, California–3. april 2014–Fra 2. til 6. juni arrangerer Apple den årlige Worldwide Developers Conference (WWDC) i Moscone West i San Francisco, USA. Påårets konferanse, som går over fem dager, vil utviklere fra hele verden få se hva fremtiden bringer for iOS og OS X, slik at de ved hjelp av de nyeste verktøyene og teknologiene kan fortsette å utvikle spennende og innovative apper for millioner av iOS- og Mac-brukere over hele verden. Det vil bli holdt over 100 tekniske seminarer med over 1000 Apple-ingeniører, labøkter for å hjelpe utviklere med å integrere nye teknologier og finjustere appene sine, i tillegg til Apple Design Awards som framhever de beste appene fra året som har gått.
Utviklere kan søke om billetter på WWDC-nettstedet (developer.apple.com/wwdc) fra i dag fram til mandag 7. april kl. 19.00. Billetter utstedes basert på trekning. De som har søkt om billetter, får beskjed innen mandag 7. april kl. 02.00. Det vil også være 200 studentbilletter tilgjengelig, slik at studenter fra hele verden får muligheten til å få en gratis billett (developer.apple.com/wwdc/students). I år vil National Center for Women & Information Technology (NCWIT) og deres alliansepartnere hjelpe til med å promotere stipender til kvinnelige utviklere og kodere.
«Vi har verdens beste utviklermiljø og har planlagt en en fantastisk uke for dem», forteller Philip Schiller som er Apples Senior Vice President for Worldwide Product Marketing. «Vi ser at WWDC blir mer mangfoldig hvert år med utviklere fra fra de fleste fagfelt og fra alle verdenshjørner. Vi ser fram til å dele framskrittene i iOS og OS X med dem, slik at de kan lage en ny generasjonen med fantastiske apper.»
På WWDC 2014 skjer blant annet følgende:
  
• over 100 tekniske seminarer holdt av Apples ingeniører om en lang rekke teknologispesifikke emner innen utvikling, bruk og integrering av de nyeste iOS- og OS X-teknologiene
  
• over 100 teknologilaber med over 1000 Apple-ingeniører som kan assistere utviklerne på kodenivå, gi innsikt i praktiske utviklingsteknikker og gi råd om hvordan utviklere kan utnytte iOS- og OS X-teknologiene i appene sine
• de nyeste innovasjonene, funksjonene og egenskapene i iOS og OS X og hvordan funksjonalitet, ytelse og design i en app kan forbedres
• muligheten til å komme i kontakt med tusenvis av andre iOS- og OS X-utviklere fra hele verden – i fjor var over 60 land representert
• en helt ny serie samlinger som tar for seg utvalgte emner med gjestetalere og aktiviteter
• spennende og inspirerende lunsjseminarer med framtredende og innflytelsesrike personer innen teknologi, vitenskap og underholdning
• Apple Design Awards som anerkjenner iPhone-, iPad- og Mac-apper som har utmerket seg med tekniske løsninger, innovasjon og design
Mandagens State of the Union-økt og Apple Design Awards vil bli strømmet live via WWDC-nettstedet, slik at utviklere over hele verden får oppdatert informasjon. Videoer fra alle de tekniske øktene vil bli lagt ut i løpet av uken på Apple Developer-nettstedet (developer.apple.com/wwdc/videos) og blir tilgjengelig for alle registrerte utviklere.
Gå til Apple Worldwide Developers Conference 2014-nettstedet (developer.apple.com/wwdc) for å søke om billett. Der finner du også oppdateringer og mer informasjon.
Pressekontakt:
Andreas Rødland
andreas@apeland.no
99 59 99 50

    © 2014 Apple Inc. Alle rettigheter forbeholdes. Apple, Apple-logoen, Mac, Mac OS, Macintosh, OS X, iPhone og iPad er varemerker for Apple. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for sine respektive eiere.