PRESSEMELDING 28. mai 2014

Apple kjøper Beats Music og Beats Electronics

CUPERTINO, California – 28. mai 2014 – Apple annonserte i dag en avtale om å kjøpe den kritikerroste, abonnementsbaserte strømmemusikktjenesten Beats Music, og Beats Electronics, som produserer de populære Beats-hodetelefonene, -høyttalerne og -musikkprogramvaren. Som en del av kjøpet, vil Beats' grunnleggere Jimmy Iovine og Dr. Dre knyttes til Apple. Apple kjøper de to selskapene for totalt USD 3 milliarder, som består av en kjøpspris på omtrent USD 2,6 milliarder og omtrent USD 400 millioner som skal betales over tid.
«Musikk er en viktig del av livene våre og betyr noe helt spesielt for oss i Apple», sa Tim Cook, Apples administrerende direktør. «Det er grunnen til at vi har fortsatt å investere i musikk og nå bringer sammen disse fantastiske teamene – slik at vi kan fortsette å lage nyskapende musikkprodukter og tjenester».
«Jeg har alltid visst at Beats hørte hjemme hos Apple», sa Jimmy Iovine. «Ideen da vi startet selskapet, var inspirert av Apples uovertrufne evne til å kombinere kultur og teknologi. Apples engasjement overfor de som elsker musikk, artister, låtskrivere og musikkindustrien, er helt spesiell».
Iovine har vært i forkant av innovasjonen i musikkbransjen i flere tiår, og har vært en viktig partner for Apple og iTunes i mer enn ti år. Han har produsert og samarbeidet med noen av verdens største artister og bidratt til at iTunes Store er verdens største musikkforhandler. Iovine og Dr. Dre er lydpionerer, artister og gründere.
Beats Electronics har brakt energien, følelsene og spenningen fra lydstudioet tilbake til lytteopplevelsen og har introdusert førsteklasses underholdning for en hel generasjon. Beats Music ble utviklet av en gruppe mennesker som alle har en lang karriere i musikkbransjen, og gir musikkelskere en gjennomarbeidet lytteopplevelse.
«Musikk er en viktig del av Apples DNA og vil fortsatt være det», sa Eddy Cue, Apples Senior Vice President for Internet Software and Services. «Med Beats vil musikktilbudet vårt bli enda bedre, fra gratis strømming med iTunes Radio til en verdensledende abonnementstjeneste med Beats, og selvsagt kjøp av musikk fra iTunes Store som kunder har hatt glede av i årevis».
I løpet av kun fem år siden lanseringen, har Beats «b» blitt det foretrukne merket i musikk- og sportsverdenen, og er markedslederen i markedet for premiumhodetelefoner. Musikkstjerner som Lady Gaga, Lil Wayne og Nicki Minaj har designet egne Beats-hodetelefoner og -høyttalere. Motedesignere og gatekunstnere som Alexander Wang, Futura og Snarkitecture har bidratt til spesielle, begrensede utgaver, mens anerkjente idrettsutøvere som LeBron James, Serena Williams og Neymar bruker Beats som en viktig del av treningsprosessen og forberedelser før kamper. Beats har raskt blitt en del av popkulturen i USA, og etter kjøpet vil Beats-produktene tilbys i langt flere land gjennom Apple Online Store, Apples egne utsalg og utvalgte Apple-autoriserte forhandlere.
Avhengig av godkjenning fra myndighetene, forventer Apple at transaksjonen gjennomføres i finansårets fjerde kvartal.
Beats Electronics (Beats) ble formelt etablert i 2008 etter en idé av den legendariske artisten og produsenten Dr. Dre og styreformannen i Interscope Geffen A&M Records, Jimmy Iovine, og omfatter Beats by Dr. Dre-serien med hodetelefoner, øretelefoner og høyttalere samt patentert Beats Audio-programvareteknologi og den abonnementsbaserte musikkstrømmetjenesten Beats Music. Gjennom disse produktene har Beats Electronics effektivt brakt energien, følelsene og spenningen fra lydstudioet til lytteopplevelsen og har introdusert en helt ny generasjon til mulighetene i førsteklasses lydunderholdning.
Beats Music er en abonnementsbasert musikkstrømmetjeneste som fokuserer på å gi alle brukere en personlig musikkopplevelse gjennom en unik blanding av digital innovasjon og lidenskap for musikk. Beats Music drives av et team med respekterte musikkeksperter med mer enn 300 års samlet erfaring i alle sjangre, og leverer den riktige musikken for enhver situasjon, tid og preferanse, tilpasset din smak. Resultatet er en artistvennlig digital musikktjeneste som ikke kun gir tilgang til musikk, men også etablerer en følelsesmessig forbindelse til den.
Pressekontakt:
Adam Howorth
Apple
adamh@apple.com
+44 (0) 20 7184 1202
Andreas Rødland
andreas@apeland.no
99 59 99 50

    © 2014 Apple Inc. Alle rettigheter forbeholdes. Apple, Apple-logoen, Mac, Mac OS, Macintosh, iTunes og iTunes Store er varemerker for Apple. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for sine respektive eiere.