PRESSEMELDING 28. mai 2014

NTT DOCOMO og Apple vil tilby iPad i Japan fra tirsdag 10. juni

TOKYO og CUPERTINO, California—28. mai, 2014—I dag annonserte NTT DOCOMO og Apple at iPad Air og iPad mini med Retina-skjerm vil være tilgjengelig på DOCOMO-nettverket fra tirsdag 10. juni. iPad Air og iPad mini med Retina-skjerm har kraften og funksjonaliteten til A7-chipen, avansert grafikk på en Retina-skjerm og LTE-ytelse med høy hastighet,¹ slik at alt du gjør, går raskere og blir bedre – og med et batteri som varer hele dagen.²
«Med iPad i tillegg til iPhone, tilbyr vi nå hele serien med Japans mest populære mobile enheter på landets mest pålitelige LTE-nettverk», sa Kaoru Kato, administrerende direktør i NTT DOCOMO, INC. «Vi vet at kundene våre gleder seg til å bruke iPad Air og iPad mini, og forventer at nye kunder gjerne vil oppleve disse utrolige produktene på vårt avanserte nettverk med vårt nye abonnement».
«Vi er svært fornøyd med at iPad slår følge med iPhone på NTT DOCOMOs nettverk», sa Tim Cook, Apples administrerende direktør. «Resultatene for iPhone har vært fantastiske, og vi gleder oss  til å levere iPad til NTT DOCOMO-kunder».
iPad Air har en imponerende 9,7-tommers Retina-skjerm i en tynn og lett design. iPad Air består av en presisjonskonstruksjon som veier under en halv kilo. Den smale rammen rundt skjermen gjør at det som vises, virkelig kommer til sin rett. iPad mini med Retina-skjerm har en 7,9-tommers skjerm med like mange bildepunkter som en 9,7-tommers iPad, noe som gir sylskarp tekst og sylskarpe detaljer på en skjerm som er 35 prosent større enn på 7-tommers nettbrett. iPad Air og iPad mini med Retina-skjerm har en kraftig og strømeffektiv Apple-utviklet A7-chip med fullverdig 64-bits arkitektur, lynrask trådløsteknologi med innebygd Wi-Fi og utvidet LTE-mobilnettverksoppkobling, utrolige 10 timers batteritid, i tillegg til iOS 7 med hundrevis av fantastiske funksjoner og mer enn 500 000 apper som er spesialutviklet for iPad.
DOCOMOs brukere av iPad Air og iPad mini med Retina-skjerm vil kunne benytte selskapets landsdekkende ultraraske Xi™ LTE-kommunikasjonstjeneste³ med en ny abonnementsløsning som muliggjør datakvotedeling mellom familiemedlemmer og bedriftsbrukere.
Fra 2. juni kan kunder forhåndsregistrere seg for iPad Air og iPad mini med Retina-skjerm hos DOCOMO-forhandlere og på DOCOMOs nettsted.
For informasjon om det nye abonnementet, se http://www.nttdocomo.co.jp/english/charge.
For informasjon om iPad, se https://www.apple.com/no/ipad.
¹ LTE er tilgjengelig hos utvalgte operatører. Nettverkshastigheter avhenger av mobilnettverket. Ta kontakt med operatøren for nærmere informasjon.
² Batteritiden varierer med enhetsinnstillinger, bruk og andre faktorer. Faktiske resultater kan variere.
³ Xi er kun tilgjengelig for abonnenter i Japan. Xi er et varemerke for NTT DOCOMO, INC. i Japan og/eller andre land.
NTT DOCOMO leverer innovative, praktiske og sikre mobiltjenester som muliggjør en smartere livsstil for alle kunder. Selskapet betjener flere enn 63 millioner mobilkunder i Japan via avanserte trådløse nettverk, inkludert et landsdekkende 3G-nettverk og et av verdens første kommersielle LTE-nettverk. Med grunnlag i sine unike egenskaper som mobiloperatør, er DOCOMO en ledende utvikler av nyskapende teknologi for betaling fra mobiltelefonen med NFC, GPS på mobil, TV på mobil, intuitiv mobil assistanse, miljøovervåkning, smart grids og mye mer. Internasjonalt leverer selskapet teknisk og driftsrelatert ekspertise til åtte mobiloperatører og andre partnerselskap. NTT DOCOMO er notert på børsene i Tokyo (9437) og New York (DCM). Du finner mer informasjon på visitwww.nttdocomo.co.jp/english.
Apple lager Macer, verdens beste personlige datamaskiner, i tillegg til OS X, iLife, iWork og programvare for profesjonell bruk. Apple leder an i den digitale musikkrevolusjonen med iPod og iTunes Store. Apple har skapt en revolusjon i mobiltelefonmarkedet med iPhone og App Store, og definerer framtiden for mobile medier og databehandlingsenheter med iPad.
Pressekontakter:
Bethan Lloyd
Apple
bethan@apple.com
+44 (0) 20 7184 1095
Andreas Rødland
andreas@apeland.no
99 59 99 50
Takuya Ori
NTT DOCOMO
ori@nttdocomo.co.jp
+81 3 5156 1366

    © 2014 Apple Inc. Alle rettigheter forbeholdes. Apple, Apple-logoen, Mac, Mac OS, Macintosh, iPad Air, iPad mini, Retina og iPad er varemerker for Apple. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for sine respektive eiere.