PRESSEMELDING 30. juni 2014

Apple kunngjør oppdateringer av iTunes U

iPad får funksjoner for å lage kurs og administrere diskusjoner mellom lærere og elever

CUPERTINO, California—30. juni, 2014—Apple annonserte i dag oppdateringer av iTunes U. Lærere og elever får flotte, nye verktøy til å lage og oppleve undervisningsinnhold på iPad. Fra og med 8. juli kan lærere bruke den gratis iTunes U-appen til å lage, redigere og administrere hele kurs direkte på iPad for første gang. Elever får nye måter å samarbeide på, og de kan starte klassediskusjoner og stille spørsmål direkte fra iPad.
«Utdanning er en del av Apples DNA, og iTunes U er en utrolig viktig ressurs for lærere og elever», sier Eddy Cues, Senior Vice President of Internet Software and Services i Apple. «iTunes U har et fantastisk utvalg av akademisk innhold for brukere over hele verden. En bedre mulighet til å administrere og drøfte innhold gjør læringen enda mer personlig tilpasset på iPad.»
Med de nye innebygde appoppdateringene i iTunes U kan lærere lage komplette kurs på iPad, og de kan legge til rikt innhold og undervisningsmateriell direkte fra iWork, iBooks Author eller noen av de andre over 75 000 utdanningsappene som finnes for iPad. Lærere kan også bruke det innebygde kameraet på iPad til å ta bilder og videoer for å sette inn emner fra den virkelige verden i undervisningsmateriellet. Slik blir aktuelt innhold tilgjengelig for alle elever på et øyeblikk.
«iTunes U er den kraftigste kilden til en levende læringsopplevelse på iPad», sier Fraser Speirs, IT-leder på Cedars School of Excellence i Skottland. «Når lærere får frihet til å lage og organisere kurs direkte på iPad, kan de konsentrere seg mer om å få elevene til å engasjere seg, både i innholdet og hverandre.»
Elever som bruker iPad og deltar i private iTunes U-kurs, får nå alt de trenger til å samarbeide med klassekamerater og lærere. Ved hjelp av diskusjonsfunksjonen i iTunes U-appen kan elevene automatisk følge klassediskusjoner og delta når nye emner drøftes, eller de kan bruke pushvarsling og få en melding når noen starter et nytt emne eller svarer på aktive diskusjoner. Lærere kan delta i forumer også, og de kan korrigere diskusjoner og fjerne meldinger eller svar som ikke er relevante.
«Diskusjonsfunksjonen i iTunes U legger muligheten til gjennomtenkt utforskning og samarbeid i hendene på hver enkelt elev», sier Larry Reiff, lærer på Roslyn ungdomsskole i New York. «iPad og iTunes U gir elevene verktøyene de trenger til å tilegne seg kunnskap og vise hva de har lært.»
iTunes U hjelper lærere med å lage kurs, undervisningsopplegg, oppgaver, bøker, prøver og mye mer for millioner av iOS-brukere over hele verden. iTunes U-appen har mer enn 750 000 undervisningsopplegg og er verdens største nettkatalog for gratis utdanningsinnhold fra anerkjente skoler og organisasjoner. I dag har tusenvis av utdanningsinstitusjoner mer enn 7500 offentlige og tusenvis av private kurs innen humanistiske fag, samfunnsvitenskap, helse og medisin, utdanning, forretningsvirksomhet med mer. 
Lærere kan lage iTunes U-kurs i 69 land og gjøre kursene og undervisningsinnholdet tilgjengelig via iTunes U-appen i 155 land. I tillegg til tusenvis av iTunes U-undervisningsopplegg på iTunes Store er over 500 000 apper som er spesialutviklet for iPad, tilgjengelig i App Store. Dessuten har uavhengige lærere og utgivere over hele verden laget nesten 30 000 Multi-Touch-bøker med den gratis iBooks Author-appen på Mac App Store. 
Pressekontakter:
Bethan Lloyd
Apple
bethan@apple.com
+44 (0) 20 7184 1095
Andreas Rødland
andreas@apeland.no
99 59 99 50

    © 2014 Apple Inc. Alle rettigheter forbeholdes. Apple, Apple-logoen, Mac, Mac OS, Macintosh, iTunes U, iPad, iWork, iTunes Store og Multi-Touch er varemerker for Apple. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for sine respektive eiere.