PRESSEMELDING 9. september 2014

Apple kunngjør Apple Pay

Mobilbetalinger revolusjoneres med en enkel, sikker og privat betalingsløsning

CUPERTINO, California – 6. september 2014 – I dag kunngjorde Apple Apple Pay, en ny tjenestekategori som vil revolusjonere mobilbetalinger med en enkel, sikker og privat betalingsløsning. Apple Pay fungerer sammen med iPhone 6 og iPhone 6 Plus via en nyskapende NFC-antennedesign, en dedikert chip som kalles «Secure Element» og den sikre og praktiske Touch ID-løsningen. Apple Pay er enkelt å konfigurere, slik at flere hundre millioner brukere enkelt kan legge til kreditt- eller betalingskortet de har liggende på iTunes Store-kontoen sin. Apple Pay kommer også til å fungere sammen med Apple Watch, som nettopp ble lansert. Dette vil gjøre Apple Pay tilgjengelig for mer enn 200 millioner eiere av iPhone 5, iPhone 5c og iPhone 5s over hele verden.
Apple Pay støtter kreditt- og betalingskort fra de tre store betalingsnettverkene American Express, MasterCard og Visa, som utstedes av de fleste vanlige banker, som Bank of America, Capital One Bank, Chase, Citi og Wells Fargo. Disse representerer 83 prosent av kredittkortkjøpene i USA.* I tillegg til de 258 Apple-butikkene i USA, kommer noen av landets ledende kjeder til å støtte Apple Pay, som Bloomingdale’s, Disney Store og Walt Disney World Resort, Duane Reade, Macy’s, McDonald’s, Sephora, Staples, Subway, Walgreens og Whole Foods Market. Apple Watch vil også fungere på de mer enn 220 000 utsalgsstedene i USA som har tatt i bruk kontaktløs betaling. Apple Pay kan også brukes til å gjøre kjøp via apper i App Store.
«Sikkerhet og personvern er selve kjernen i Apple Pay. Når du bruker Apple Pay i en butikk, restaurant eller hos en annen type forhandler, får ikke betjeningen se navn, kredittkortnummer eller sikkerhetskode. Dette reduserer potensialet for svindel», sier Eddy Cue, Apples Senior Vice President for Internet and Software Services. «Apple oppbevarer ikke kjøpshistorikken din, så vi vet ikke hva du har kjøpt, hvor du har kjøpt det eller hvor mye du betalte for det. Og hvis du mister eller blir frastjålet iPhone-enheten, kan du bruke Finn iPhone til å deaktivere betalinger fra den.»
Apple Pay kommer til å forandre måten du betaler på. Når du legger til et kreditt- eller betalingskort i Apple Pay, blir ikke kortnumrene oppbevart på verken enheten eller Apples tjenere. I stedet blir kortet tilordnet et unikt enhetskontonummer, som igjen blir kryptert og trygt arkivert på Secure Element-innretningen på iPhone eller Apple Watch. Hver transaksjon autoriseres med en engangskode ved hjelp av enhetskontonummeret, og i stedet for å bruke sikkerhetskoden på baksiden av kortet, lager Apple Pay en dynamisk sikkerhetskode for å validere hver transaksjon på en sikker måte.
«JPMorgan Chase har satt pris påå samarbeide om Apple Pay for å skape et bedre, raskere og tryggere betalingssystem som setter kunden først. Dette skaper en eksepsjonell kundeopplevelse for forbrukere og forhandlere. Alle vinner», sier Jamie Dimon, styreformann og administrerende for JPMorgan Chase & Co.
«Vi gir kundene våre de verktøyene de trenger for å gjøre sin økonomiske hverdag bedre. Dette inkluderer våre 30 millioner nettbankkunder», sier Brian Moynihan, administrerende direktør for Bank of America. «Bedre betyr enkelt og praktisk for disse kundene. Apple Pay er enda et spennende skritt i den retningen.»
«Apple Pay er den typen nyskapende tenkning som knytter vanlig handel og netthandel tettere sammen», sier Ken Chenault, administrerende direktør i American Express. «Vi gleder oss til å samarbeide med Apple for å tilby kortkunder og forhandlere en enkel og sikker metode for å gjøre kjøp i butikker og i apper.»
Netthandel i apper med iPhone kan også gjøres med en fingerberøring. Brukere kan betale for tjenester og fysiske varer, inkludert klær, elektronikk, helse- og skjønnhetsprodukter, billetter og mye mer med Touch ID. Man fullfører handelen med én berøring, slik at man ikke trenger å fylle ut lange kontoskjemaer manuelt eller skrive inn frakt- og fakturainformasjon gang på gang. Slik unngår man også at kortopplysningene blir delt med nettbutikken.» Du kan for eksempel raskt bestille grilltilbehør til en grillfest i Target-appen, enkelt be om skyss på Uber uten at du må lage en konto først, og unngå lunsjkøen ved å bruke Rapid Pick-Up og betale på forhånd i Panera Bread-appen. Du velger det du skal ha, og når du er klar til å betale, bruker du Apple Pay til å fullføre transaksjonen.
Fra og med oktober, med iPhone 6 og iPhone 6 Plus, vil Apple Pay være tilgjengelig i USA som en gratis oppdatering til iOS 8. Apple Pay kommer til å fungere i butikker med iPhone 6, iPhone 6 Plus og Apple Watch. Apple Pay-API-er vil være tilgjengelige for utviklere i iOS 8, slik at de kan tilrettelegge for kjøp av fysiske varer fra appene sine på iPhone 6 og iPhone 6 Plus.
*American Express, Bank of America, Capital One Bank, Chase, Citi og Wells Fargo ved lansering. Flere banker kommer fortløpende, som Barclaycard, Navy Federal Credit Union, PNC Bank, USAA og U.S. Bank.
Pressekontakt:
Adam Howorth
Apple
adamh@apple.com
+44 (0) 20 7184 1202
Andreas Rødland
andreas@apeland.no
99 59 99 50

    © 2014 Apple Inc. Alle rettigheter forbeholde. Apple, Apple-logoen, Mac, Mac OS, Macintosh, Apple Pay, iPhone, Touch ID, iTunes Store, Apple Watch og App Store er varemerker for Apple. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for sine respektive eiere.