PRESSEMELDING 9. september 2015

Apple bringer innovasjon tilbake til TV-mediet med helt nye Apple TV

En ny opplevelse med App Store, Siri Remote og tvOS

SAN FRANCISCO — 9. september 2015 — I dag annonserte Apple helt nye Apple TV, som skaper en helt ny opplevelse basert på apper laget for TV. Apper på Apple TV lar deg velge hva du vil se og når du vil se det. Nye Apple TVs fjernkontroll inkluderer Siri, slik at du kan bruke stemmen til å søke etter TV-programmer og filmer fra flere innholdsleverandører samtidig.
Helt nye Apple TV er bygget fra grunnen av med en helt ny generasjon maskinvare med høy ytelse og introduserer et intuitivt og morsomt grensesnitt ved hjelp av Siri Remote. Apple TV kjører det helt nye tvOS-operativsystemet, basert Apples iOS-operativsystem, som gjør det mulig for millioner av iOS-utviklere å skape innovative nye apper og spill spesielt for Apple TV, og levere dem direkte til brukerne gjennom nye Apple TV App Store.
«Det har vært utrolig mye innovasjon innen underholdning og programmering gjennom iOS-apper, og vi ønsker å gjøre det samme for TV», sa Eddy Cue, ansvarlig for internettprogramvare og -tjenester hos Apple. «Apper gjør TV-opplevelsen enda mer tiltalende for seere, og vi mener at apper er TV-mediets fremtid».
Nye Siri Remote gjør det utrolig mye enklere å velge, bla og navigere gjennom favorittinnholdet ditt, samtidig som nye Apple TV blir mye mer interaktiv ved å benytte en berøringsoverflate i glass som takler både små, nøyaktige og store, sveipende bevegelser. Ved å gi Apple TV berøringskontroll får man en naturlig, sammenhengende opplevelse, selv om TV-skjermen er på andre siden av rommet. Utviklere kan dra nytte av den innebygde akselerasjonsmåleren og gyroskopet, samt berøringsoverflaten på Siri Remote, til å skape spill og andre appopplevelser som aldri tidligere har vært tilgjengelige på TV.
Med Siri kan du bruke stemmen til å søke etter TV-programmer og filmer etter tittel, sjanger, skuespillere, produksjonsteam, vurdering eller popularitet. Du kan for eksempel si ting som «Vis meg New Girl», «Finn de beste komediene fra 80-tallet», «Finn filmer med Jason Bateman» og «Finn populære TV-programmer for barn». Apple TV søker deretter i iTunes og populære apper fra Netflix, Hulu, HBO og Showtime, og viser hvordan resultatene fra søket kan spilles av. Siri tilbyr også avspillingskontroll og skjermnavigering, i tillegg til rask tilgang til sport-, aksje- og værinformasjon.*
tvOS er det nye operativsystemet for Apple TV, og tvOS SDK inneholder verktøy og API-er for utviklere slik at de kan skape utrolige opplevelser på samme måte som de skapte et globalt appfenomen for iPhone og iPad. Nye, kraftigere Apple TV inkluderer den Apple-designede A8-chipen for enda bedre ytelse, slik at utviklere kan skape engasjerende spill og apper med tilpasset innhold for TV. tvOS støtter viktig iOS-teknologi, blant annet Metal for detaljert grafikk og avanserte visuelle effekter, og Game Center, slik at man kan spille og dele spill med venner.
Pris og tilgjengelighet
Nye Apple TV vil være tilgjengelig i 32 GB- og 64 GB-modeller fra slutten av oktober påApple.com/no/, i Apple-butikker og hos utvalgte Apple-autoriserte forhandlere. Prisene kunngjøres når produktene blir tilgjengelige. En ny Xcode beta som inkluderer tvOS SDK, er tilgjengelig for utviklere fra i dag pådeveloper.apple.com/xcode/downloads. Utviklere kan be om en Apple TV-utviklerpakke pådeveloper.apple.com/tvos/.
*Tilgjengeligheten og funksjonaliteten til Siri varierer fra land til land. Abonnement kreves for noe innhold.
Pressekontakter:
Erik Yström
Apple
eriky@apple.com
+46 (0)8-703 30 48
Andreas Rødland
andreas@apeland.no
99 59 99 50
 

    © 2015 Apple Inc. Alle rettigheter forbeholdes. Apple, Apple-logoen, Apple TV, Siri, Siri Remote, tvOS, Apple TV App Store, iTunes, iPhone, iPad, Metal og Xcode er varemerker for Apple. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for sine respektive eiere.