PRESSEMELDING 9. september 2015

Apple lanserer iPad Pro med en fantastisk 12,9-tommers Retina-skjerm

iPad Pro får banebrytende presisjon og nytteverdi med Apple Pencil og Smart Keyboard

SAN FRANCISCO – 9. september 2015 – I dag lanserte Apple den nye iPad Pro, som har en imponerende 12,9-tommers Retina-skjerm med 5,6 millioner piksler, som er tidenes beste oppløsning for en iOS-enhet, og fantastisk ytelse med den nye 64-bits A9X-chipen, som kan konkurrere med de fleste bærbare PC-er. Den nye og større iPad Pro er tynn og lett med et batteri som varer hele dagen. App Store har mer enn 850 000 apper som er spesiallaget for iPad, og nye iPad Pro åpner opp for en ny generasjon av avanserte apper for alt fra produktivitet, design, illustrasjon, ingeniørvirksomhet og helseomsorg til utdannelse, spill og underholdning.
I dag presenterte Apple også Apple Pencil for iPad Pro, en presis inndataenhet som kan kjøpes separat, og som gjør tegning og skissering forbausende flytende og naturlig. Berøringssystemet til Multi-Touch-skjermen i iPad Pro er nydesignet for å fungere med Apple Pencil, alt for å redusere forsinkelser drastisk og gi utrolig presisjon til arbeid som kunstillustrasjoner og detaljert 3D-design. Avanserte sensorer i Apple Pencil måler både trykk og vinkel for rask og flytende tegning, mens en integrert Lightning-kontakt gir rask og enkel sammenkobling og lading. Apple Pencil fungerer også med populære apper som Mail, Notater, Procreate og Office 365 for iPad for å styrke kreativiteten og produktiviteten.
Apples nye Smart Keyboard utvider nytteverdien til iPad Pro ytterligere med et tastatur i full størrelse i en tynn og solid utforming som kan tas med overalt. Smart Keyboard kan kjøpes separat og kobles til via den nyskapende Smart Connector-porten på iPad Pro, slik at man verken trenger separat batteri, av/på-bryter eller Bluetooth-sammenkobling. Det er kledd med et spesialvevd stoff og har taster som er like presise, stabile og gode som et vanlig tastatur, men det kan også enkelt brettes sammen og forvandles til et Smart Cover. Smart Keyboard fungerer også sømløst med nye QuickType-funksjoner i iOS 9, slik at skriving blir enda raskere og enklere.
«iPad Pro er den mest avanserte og kraftige iPaden vi noen gang har laget. Den store og flotte 12,9-tommers Retina-skjermen har 5,6 millioner piksler og gir en oppslukende opplevelse av innhold og apper. iPad Pro er den overlegent raskeste iOS-enheten vi har laget – A9X-chipen overgår de fleste bærbare PC-er både på CPU og grafikk, men iPad Pro er tynn og lett nok til å vare hele dagen», sier Apples globale produktsjef Philip Schiller. «Med den nyskapende Apple Pencil og nye Smart Keyboard kan brukerne tilpasse sin iPad Pro-opplevelse etter appene de bruker og arbeidet de gjør, noe som gjør iPad Pro perfekt til alt fra profesjonell produktivitet til avansert 3D-design.»
Nyskapende design
Skjermen til iPad Pro, en 12,9-tommers Retina-skjerm med 5,6 millioner piksler og oppdatert Multi-Touch-teknologi, er den mest avanserte og best oppløste skjermen noen gang i en iOS-enhet. Den gir større kontrast, mer enhetlig lysstyrke og bedre energieffektivitet takket være bildejusteringsteknologi, oksid-TFT og variabel bildevekslingsfrekvens. En ny lyddesign med fire høyttalere gir kraftig, tydelig og dyp stereolyd, og den nye unibody-konstruksjonen i anodisert aluminium gir iPad Pro en robust følelse med en tynn og lett design som er enkel å holde.
Kraftig teknologi
iPad Pro har banebrytende ytelse og energieffektivitet, slik at du kan håndtere selv de mest krevende oppgavene. Apples kraftige nye 64-bits A9X-chip, med tredje generasjon 64-bits arkitektur, gir en CPU-ytelse på linje med stasjonære PC-er og grafikk som kan måle seg med spillkonsoller. Ultrarask trådløs tilkobling gir deg tilgang til Internett hvor du enn går, takket være 802.11ac Wi-Fi med MIMO-teknologi, støtte for en rekke LTE-bånd og andre raske mobilnettverksteknologier (DC-HSDPA, HSPA+).* Lang batteritid på 10 timer** sørger for den effektiviteten som brukerne forventer fra iPad.
iOS 9
iOS 9, verdens mest avanserte mobile operativsystem, gjør iPad mer intelligent med proaktiv hjelp, kraftig søkefunksjon og bedre Siri-funksjoner, samtidig som det ivaretar brukernes personvern. Med nye multitaskingfunksjoner som er spesialutviklet for iPad, kan brukerne gjøre mer samtidig, mens innebygde apper blir bedre med en nyoppusset Notater-app, detaljert informasjon om kollektivtrafikk i Kart og en helt ny News-app*** som skal gi den beste nyhetsopplevelsen som er å oppdrive på en mobil enhet. iOS-plattformen befestes med programvareoppdateringer som det tar mindre plass å installere, og avanserte sikkerhetsfunksjoner som beskytter enheten din ytterligere.
Pris og tilgjengelighet
iPad Pro leveres i tre lekre metalliske utførelser i sølv, gull og stellargrå, og den vil være tilgjengelig fra november påApple.com, i Apple-butikker, gjennom utvalgte operatører og hos Apple-autoriserte forhandlere. Du finner mer informasjon påwww.apple.com/ipad.
Smart Keyboard blir tilgjengelig i koksgrått. Nye Smart Cover i polyuretan til iPad Pro blir tilgjengelig i koksgrått og hvitt. De nye silikondekslene til iPad Pro blir tilgjengelig i koksgrått og hvitt. Tilbehøret til iPad Pro, inkludert Apple Pencil, blir tilgjengelig fra november. Priser kunngjøres ved lansering.
*Abonnement for datatrafikk kreves. LTE er tilgjengelig i utvalgte områder og gjennom utvalgte operatører. Hastighetene varierer etter forholdene på stedet. Kontakt operatøren for mer informasjon om LTE-støtte, og se https://www.apple.com/ipad/LTE
**Batteritid avhenger av enhetsinnstillinger, bruk og andre faktorer. Faktiske resultater kan variere.
***Informasjon om kollektivtransport i Kart vil bli tilgjengelig i utvalgte storbyer, deriblant Baltimore, Berlin, Chicago, London, Mexico City, New York City, Philadelphia, San Francisco Bay Area, Toronto og Washington D.C., samt i over 300 byer i Kina, blant annet Beijing, Chengdu og Shanghai. Tilgjengeligheten til News-appen varierer fra land til land.

Pressekontakter:
Erik Yström
Apple
eriky@apple.com
+46 (0)8-703 30 48
Andreas Rødland
andreas@apeland.no
99 59 99 50

    © 2015 Apple Inc. Alle rettigheter forbeholdes. Apple, Apple-logoen, iPad Pro, Retina, App Store, iPad, Apple Pencil, Multi-Touch, Lightning, Smart Cover, QuickType og Siri er varemerker for Apple. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for sine respektive eiere.