PRESSEMELDING 9. september 2015

Apple introduserer iPhone 6s og iPhone 6s Plus

Neste generasjon Multi-Touch i de mest avanserte iPhone-modellene noensinne

SAN FRANCISCO – 9. september 2015 – Apple annonserte i dag iPhone 6s og iPhone 6s Plus, de mest avansert iPhone-modellene noensinne, som gir det revolusjonerende Multi-Touch-grensesnittet en helt ny dimensjon. De nye iPhone-modellene introduserer 3D Touch – trykkgjenkjenning med nye, intuitive måter å få tilgang til funksjoner og samhandle med innhold på. iPhone 6s og iPhone 6s Plus har Retina HD-skjermer laget av det sterkeste glasset noensinne  på smarttelefoner, og 7000 Series aluminium, samme legering som brukes i luftfartsindustrien, i lekre metallutførelser som nå inkluderer rosegull.
iPhone 6s og iPhone 6s Plus introduserer også en banebrytende ny tilnærming til fotografering. Live Photos gir stillbilder liv ved å inkludere et øyeblikk med bevegelse. Live Photos, 3D Touch og andre fremskritt i de nye iPhone-modellene drives av den Apple-designede A9-chipen, som er den mest avanserte chipen noensinne i en smarttelefon, og som leverer bedre ytelse og glimrende batteritid.
«Det eneste som er endret med iPhone 6s og iPhone 6s Plus, er alt – 3D Touch gjør det mulig for brukere å bruke iPhone på helt nye og morsomme måter, og nyskapende Live Photos gir bildene dine liv», sier Philip Schiller, Apples globale produktsjef. «Dette er de mest avanserte iPhone-modellene noensinne, med 7000 Series aluminium, ioneforsterket glass, den nye 64-biters A9-chipen, 12 megapikslers iSight- og 5 megapikslers FaceTime HD-kamera og raskere Touch ID, LTE og Wi-Fi. Kundene kommer til å elske dem».
3D Touch
iPhone 6s og iPhone 6s Plus innfører nye måter å navigere og oppleve iPhone på ved hjelp av trykkgjenkjenning, som muliggjør nye bevegelser – Peek og Pop – slik at du kan hoppe inn og ut av innhold uten å miste oversikten. Trykk lett (Peek) for å kikke på et bilde, en e-postmelding, en nettside eller annet innhold, og trykk litt hardere (Pop) for ååpne selve innholdet. Med Quick Actions, tilbyr 3D Touch snarveier til det du gjør mest, slik at du kan sende en melding eller ta en selfie med bare et enkelt trykk fra Hjem-skjermen.
Kamerainnovasjoner
Verdens mest populære kamera er enda bedre i de nye iPhone-modellene, med nye måter å forevige og gjenoppleve uforglemmelige øyeblikk på. iPhone 6s og iPhone 6s Plus introduserer Live Photos, som tar stillbilder et skritt videre og fanger øyeblikk med bevegelse. Live Photos er nydelige bilder på 12 megapiksler, som med bare et trykk avslører øyeblikkene rett før og rett etter at bildet ble tatt. Du kan glede deg over et levende minne i stedet for et øyeblikk fanget i tiden.
HD-video forbedres med støtte for 4K – med en oppløsning på 3840 x 2160, som gir flere enn 8 millioner piksler. iPhone 6s Plus har fått optisk bildestabilisering av video, slik at man kan ta flotte videoer under dårlige lysforhold. Når du har tatt opp 4K-video, kan du redigere den på Mac, PC og iPad, og med den nyeste versjonen av iMovie på iPhone, kan du til og med redigere to samtidige strømmer.
Ytterligere kameraforbedringer omfatter:
  • En ny, bransjeledende 12-megapikselsensor med avansert pikselteknologi og Apple-designet bildesignalprosessor, for mer naturtro farger og skarpere, mer detaljerte bilder
  • Et nytt FaceTime HD-kamera på 5 megapiksler og Retina Flash, som i et øyeblikk gjør skjermen tre ganger lysere med True Tone-lyssetting, for strålende selfier under dårlige lysforhold


Avansert teknologi
A9, Apples tredjegenerasjons 64-bits chip driver disse innovasjonene med 70 prosent raskere prosessorytelse og 90 prosent raskere grafikkprosessorytelse enn A8-chipen, samtlige med energieffektive forbedringer for glimrende batteritid. A9-chipen og iOS 9 er designet sammen for optimal ytelse der det gjelder – under vanlig bruk. M9, Apples nyeste koprosessor for bevegelse, er integrert i A9-chipen, noe som gjør det mulig for flere funksjoner å kjøre hele tiden med lavere strømforbruk, inkludert «Hey Siri», uten at iPhone må være tilkoblet strømnettet.
Med avansert trådløsteknologi som raskere Wi-Fi og LTE Advanced, kan iPhone 6s- og iPhone 6s Plus-brukere vise, laste ned og strømme innhold enda raskere.¹ De nye iPhone-modellene støtter også opptil 23 LTE-bånd – flere enn noen andre smarttelefoner – for bedre global roaming.
iOS 9, verdens mest avanserte mobiloperativsystem, gjør iPhone smartere med en intelligent assistent, kraftig søk og forbedrede Siri-funksjoner, samtidig som brukerens personvern ivaretas. Innebygde apper er enda kraftigere med en nydesignet Notater-app, detaljert kollektivtrafikkinformasjon i Kart og en helt ny News-app for den beste nyhetslesingen på en mobil enhet.² Grunnlaget i iOS er enda sterkere med programvareoppdateringer som krever mindre plass for installering, og avanserte sikkerhetsfunksjoner som gir enhetene enda bedre beskyttelse.
Pris og tilgjengelighet
  • iPhone 6s og iPhone 6s Plus vil være tilgjengelige i metalliske utførelser i gull, sølv, stellargrå og nye rosegull.
  • Begge modeller vil være tilgjengelige i Storbritannia, Australia, Canada, Frankrike, Hongkong, Japan, Kina, New Zealand, Puerto Rico, Singapore, Tyskland og USA fra fredag 25. september, med forhåndsbestillinger fra lørdag 12. september.
  • Apple-designet tilbehør, inkludert skinn- og silikondeksler i en rekke farger og Lightning Dock-enheter i fargekoordinerte metalliske utførelser, vil også være tilgjengelig.


¹ Abonnement for datatrafikk kreves. LTE Advanced og LTE er tilgjengelig i utvalgte områder og gjennom utvalgte operatører. Hastigheter varierer basert på lokale forhold og operatører. Kontakt operatøren for mer informasjon om LTE-støtte, og se www.apple.com/iphone/LTE.
² Informasjon om kollektivtransport i Kart vil bli tilgjengelig i utvalgte storbyer, deriblant Baltimore, Berlin, Chicago, London, Mexico City, New York City, Philadelphia, San Francisco Bay Area, Toronto og Washington D.C., samt i over 300 byer i Kina, blant annet Beijing, Chengdu og Shanghai. Tilgjengeligheten av News-appen varierer avhengig av land.
Apple revolusjonerte personlig teknologi med lanseringen av Macintosh i 1984. I dag er Apple ledende på nyskapning med iPhone, iPad, Mac og Apple Watch. Apples tre programvareplattformer, iOS, OS X og watchOS, leverer sømløse opplevelser på tvers av alle Apple-enheter, og gir brukerne banebrytende tjenester som App Store, Apple Music, Apple Pay og iCloud. Apple har 100 000 ansatte som brenner for å skape verdens beste produkter og etterlate seg verden i en bedre stand.
 
Pressekontakter:
Erik Yström
Apple
eriky@apple.com
+46 (0)8-703 30 48
Andreas Rødland
andreas@apeland.no
99 59 99 50
 

    © 2015 Apple Inc. Alle rettigheter forbeholdes. Apple, Apple-logoen, iPhone, Multi-Touch, Retina, Peek and Pop, Mac, iPad, iMovie, FaceTime, True Tone og Siri er varemerker for Apple. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for sine respektive eiere.