PRESSEMELDING 9. september 2015

Apple lanserer watchOS 2 med lokale apper og nye Apple Watch Sport-modeller med utførelse i gull og rosegull

Lokale apper, nye urskiver, Time Travel med mer kommer i watchOS 2 16. september

SAN FRANCISCO – 9. september 2015 – Apple har i dag lansert lekre nye Apple Watch-urkasser og -remmer, tilgjengelig fra i dag, blant annet nye Apple Watch Sport-modeller med utførelse i gull og rosegull. Fra den ble lansert har Apple Watch hjulpet brukerne med å motta og svare på meldinger, samhandle ved ganske enkelt å snakke til Siri, bruke Apple Pay på en praktisk måte og registrere helse- og treningsaktiviteter. watchOS 2 kommer som en gratis oppdatering 16. september og gjør denne banebrytende opplevelsen enda bedre med nye funksjoner og lokale tredjepartsapper.
watchOS 2 gjør at appene fungerer raskere fordi de kjøres på selve Apple Watch, og det kommer med nye urskiver, muligheten for tredjepartsapper til å vise informasjon på urskiven som komplikasjoner, og en innovativ måte å se fremtidige hendelser, eldre overskrifter og mer med Time Travel. watchOS 2 inneholder dessuten nye kommunikasjonsfunksjoner som for eksempel muligheten til å svare raskt på Mail-meldinger med diktering, Smart Replies eller emoji, og Digital Touch gjør det mulig å være mer kreativ med flere skissefarger.
«Kundene våre er veldig glade i Apple Watch og sier til oss at de utrolige helse- og treningsfunksjonene har hatt stor innvirkning på livet deres», sier Jeff Williams, driftssjef hos Apple. «Vi synes det er veldig spennende å kunne utvide funksjonaliteten til Apple Watch med watchOS2 og tilby enda flere valgmuligheter med vakre nye stiler og farger.»
Utvalget av Apple Watch-stiler utvides
Apple Watch-kolleksjonene utvides med nye farger på urkassen og friske nye remmer. Med nye frittstående Sport Band-remmer i alt fra sterke, klare farger til mer nøytrale fargetoner kan Apple Watch tilpasses i enda større grad enn tidligere:
  • Apple Watch Sports lette urkasse i anodisert aluminium leveres nå i to nye vakre farger, gull og rosegull, sammen med Sports Band-remmer i sterke fluorelastomer i lavendel, antikkhvit, stengrå og midnattsblå.
  • Apple Watch Sport i sølv-finish fås nå med ny oransje eller blå Sport Band-rem.
  • Apple Watch-kolleksjonen i rustfritt stål tilbyr en rekke nye remmer, blant annet en Classic Buckle med farger i to fargetoner i svart eller brun.
  • Apple Watch-urkassen i stellarsvart rustfritt stål er nå tilgjengelig med en svart Sport Band-rem.
  • Apple Watch Edition inneholder nå en urkasse i 18 karat rosegull med en midnattsblå Classic Buckle-rem.


Apple Watch deltar i Apples engasjement for (PRODUCT)RED med en urkasse i rustfritt stål og en (PRODUCT)RED Sport Band-rem der en del av overskuddet går til Det globale fondet for bekjempelse av AIDS.
Apple Watch-remmer for hele Apple Watch Sport- og Apple Watch-kolleksjonen kan kjøpes separat, sammen med Sport Band-remmer i de fire nye fargene tåkegrå, turkis, retro-rød og valnøtt.
Se hele utvalget i Apple Watch-galleriet.
watchOS 2 og lokale apper fra tredjeparter
watchOS 2, den første store programvareoppdateringen for Apple Watch, tilgjengelig 16. september, gir enda flere tilpasningsmuligheter med nye urskiver, blant annet Bilder, Fotoalbum og Tidsforløp. Urskivene inneholder nå enda mer med app-komplikasjoner fra tredjeparter som gjør det mulig for brukerne å se nyhetsoverskrifter, tidspunkt for flyavganger og mer. Med Time Travel kan brukerne på en enkel måte utforske hendelser i fremtiden ved å rulle Digital Crown.
Utviklere av Apple Watch-apper kan nå dra nytte av viktig maskinvare og API-er for å lage lokale tredjepartsapper med rask funksjonalitet, for eksempel å spille av video i CNN-appen, bruke høyttaleren og mikrofonen i iTranslate og måle hjerterytmen med Strava når du sykler.
Pris og tilgjengelighet
Apple Watch er tilgjengelig fra i dag påapple.com/no/. Den vil være tilgjengelig i Apple-butikker og hos utvalgte Apple-autoriserte forhandlere, spesialbutikker og varehus i løpet av noen få dager. For å finne ut om den er tilgjengelig i ditt område, kan du gå til locate.apple.com.
Apple Watch er tilgjengelig i to størrelser, 38 mm og 42 mm, i tre kolleksjoner: Apple Watch Sport, priser fra $349, Apple Watch, priser fra $549 og Apple Watch Edition, utformet i spesiallegeringer i 18 karat rosegull eller gult gull, priser fra $10,000. Alle priser er inklusive mva.
Apple Watch krever iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone 6 eller iPhone 6 Plus, iPhone 6s eller iPhone 6s Plus med iOS 8.2 eller nyere.* watchOS 2 og iOS 9 er tilgjengelig fra 16. september som en gratis programvareoppdatering.
*For å kunne bruke alle watchOS 2-funksjonene, må du laste ned iOS 9.
Apple revolusjonerte personlig teknologi med lanseringen av Macintosh i 1984. I dag er Apple ledende på nyskapning med iPhone, iPad, Mac og Apple Watch. Apples tre programvareplattformer, iOS, OS X og watchOS, leverer sømløse opplevelser på tvers av alle Apple-enheter, og gir brukerne banebrytende tjenester som App Store, Apple Music, Apple Pay og iCloud. Apple har 100 000 ansatte som brenner for å skape verdens beste produkter og etterlate seg verden i en bedre stand.
Pressekontakter:
Erik Yström
Apple
eriky@apple.com
+46 (0)8-703 30 48
Andreas Rødland
andreas@apeland.no
99 59 99 50

    © 2015 Apple Inc. Alle rettigheter forbeholdes. Apple, Apple-logoen, Apple Watch, Siri, Apple Pay, watchOS, Digital Crown og iPhone er varemerker for Apple. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for sine respektive eiere.