PRESSEMELDING 21. september 2015

iPhone 6s og iPhone 6s Plus kommer fredag 25. september

Raskeste oppgraderingstakt noensinne med iOS 9

CUPERTINO, California – 21. september 2015 – Apple kunngjorde i dag at iPhone 6s og iPhone 6s Plus, de mest avanserte iPhone-modellene noensinne, vil være tilgjengelige fra kl. 08.00 lokal tid fredag 25. september i Australia, Canada, Frankrike, Hongkong, Japan, Kina, New Zealand, Puerto Rico, Singapore, Storbritannia, Tyskland og USA. Apple kunngjorde også at iOS 9 er den iOS-oppgraderingen som raskest er blitt tatt i bruk. Mer enn 50 prosent av alle iOS-enheter har allerede oppgradert til iOS 9.1
 
«Mottakelsen som iPhone 6s og iPhone 6s Plus har fått hos kundene, har vært utrolig positiv, og vi gleder oss til at kundene kan ta i bruk de mest avanserte iPhone-modellene noensinne fra og med fredag», sier markedsføringssjef hos Apple, Philip Schiller. «iOS 9 har også fått en utrolig start, og ser ut til å bli lastet ned av flere kunder enn noen annen programvarelansering fra Apple.»
 
iPhone 6s og iPhone 6s Plus gir iPhonens revolusjonerende Multi-Touch-grensesnitt en ny dimensjon med 3D Touch, som kjenner hvor hardt du trykker på skjermen, slik at du kan utføre viktige oppgaver raskere og enklere. De nye iPhone-modellene introduserer også Live Photos, som gir liv til stillbilder og forvandler øyeblikk som er frosset i tid, til uforglemmelige, levende minner. Live Photos, 3D Touch, iSight-kamera med 12 megapiksler, FaceTime HD-kamera med 5 megapiksler med Retina Flash og flere andre funksjoner drives av den Apple-designede A9-chipen, den mest avanserte chipen noensinne i en smarttelefon, som gir raskere ytelse og glimrende batteritid. iPhone 6s og iPhone 6s Plus er fremstilt av det sterkeste glasset en smarttelefon noensinne har hatt, og aluminium i 7000-serien, samme legering som brukes i luftfartsindustrien. Telefonene kommer i lekre metallic-finisher, og fås nå også i rosegull.
 
iOS 9, verdens mest avanserte mobiloperativsystem, gjør iPhone smartere med en intelligent assistent, kraftig søkefunksjon og forbedrede Siri-funksjoner, samtidig som brukerens personvern ivaretas. Inkluderte apper er nå enda kraftigere med en nydesignet Notater-app, detaljert kollektivtrafikkinformasjon i Kart og en helt ny News-app for den beste nyhetslesingen på en mobil enhet.2 Grunnlaget i iOS er enda sterkere med programvareoppdateringer som krever mindre plass for installering, og avanserte sikkerhetsfunksjoner som gir enhetene enda bedre beskyttelse.
 
Pris og tilgjengelighet
  • iPhone 6s og iPhone 6s Plus fås i metallic-finishene gull, sølv, stellargrå og den nye finishen rosegull fra fredag 25. september i Australia, Canada, Frankrike, Hongkong, Japan, Kina, New Zealand, Puerto Rico, Singapore, Storbritannia, Tyskland og USA.
  • Apple-designet tilbehør, blant annet skinn- og silikondeksler i en rekke farger og Lightning-dokkingstasjoner i fargekoordinerte metallic-finisher, vil også være tilgjengelig.

1 Målt på App Store 19. september 2015.
2 Informasjon om kollektivtrafikk i Kart vil bli tilgjengelig i utvalgte storbyer, deriblant Baltimore, Berlin, Chicago, London, Mexico City, New York City, Philadelphia, San Francisco-regionen, Toronto og Washington D.C., samt i over 300 byer i Kina, blant annet Beijing, Chengdu og Shanghai. Tilgjengeligheten av News-appen varierer avhengig av land.
 
Apple revolusjonerte personlig teknologi med lanseringen av Macintosh i 1984. I dag er Apple ledende på nyskapning med iPhone, iPad, Mac og Apple Watch. Apples tre programvareplattformer, iOS, OS X og watchOS, leverer sømløse opplevelser på tvers av alle Apple-enheter, og gir brukerne banebrytende tjenester som App Store, Apple Music, Apple Pay og iCloud. Apple har 100 000 ansatte som brenner for å skape verdens beste produkter og etterlate seg verden i en bedre stand.
 
Pressekontakter:
Erik Yström
Apple
eriky@apple.com
+46 (0)8-703 30 48
 
Andreas Rødland
andreas@apeland.no
99 59 99 50    © 2015 Apple Inc. Alle rettigheter forbeholdes. Apple, Apple-logoen, iPhone, Multi-Touch, iSight, FaceTime, Retina, Siri, Apple Store og App Store er varemerker for Apple. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for sine respektive eiere.