PRESSEMELDING 28. september 2015

Apple kunngjør rekordsalg av iPhone 6s og iPhone 6s Plus

iPhone blir tilgjengelig i ytterligere 40 land fra fredag 9. oktober

CUPERTINO, California – 28. september 2015 – Apple kunngjorde i dag at selskapet har solgt over 13 millioner nye iPhone 6s- og iPhone 6s Plus-modeller. Dette er ny rekord allerede tre dager etter lansering. iPhone 6s og iPhone 6s Plus vil bli tilgjengelig i over 40 flere land fra 9. oktober, deriblant Norge, Mexico, Russland, Spania og Taiwan. De nye iPhone-modellene vil bli tilgjengelige i over 130 land innen utgangen av året.
«Salget av iPhone 6s og iPhone 6s Plus har vært fenomenalt. I hele Apples historie har vi aldri før solgt flere enheter den første lanseringshelgen», sier Apple-sjef Tim Cook. «Kundene gir oss utrolig bra tilbakemeldinger, og de er svært begeistret for 3D Touch og Live Photos. Vi gleder oss til å tilby iPhone 6s og iPhone 6s Plus til kunder i enda flere land den 9. oktober.»
iPhone 6s og iPhone 6s Plus gir iPhonens revolusjonerende Multi-Touch-grensesnitt en ny dimensjon med 3D Touch. Funksjonen merker hvor hardt du trykker på skjermen, slik at du kan utføre viktige oppgaver raskere og enklere. De nye iPhone-modellene introduserer også Live Photos, som gir liv til stillbilder og forvandler øyeblikk som er frosset i tid, til uforglemmelige, levende minner. Live Photos, 3D Touch, iSight-kamera med tolv megapiksler, FaceTime HD-kamera med fem megapiksler og Retina Flash samt flere andre funksjoner drives av den Apple-designede A9-chipen. Dette er den mest avanserte chipen i en smarttelefon noensinne, og den gir raskere ytelse og suveren batteritid. iPhone 6s og iPhone 6s Plus er fremstilt av det sterkeste glasset en smarttelefon noensinne har hatt, og aluminium i 7000-serien, samme legering som brukes i luftfartsindustrien. Telefonene kommer i lekre metallic-finisher, og fås nå også i rosegull.
iOS 9, verdens mest avanserte mobilplattform, gjør iPhone smartere med en intelligent assistent, kraftig søkefunksjon og forbedrede Siri-funksjoner, samtidig som brukerens personvern  ivaretas. De inkluderte appene blir enda kraftigere med en nydesignet Notater-app, detaljert informasjon om kollektivtransport i Kart samt en helt ny News-app for den beste nyhetslesingen på en mobil enhet. iOS-plattformen befestes med programvareoppdateringer som det tar mindre plass å installere, og avanserte sikkerhetsfunksjoner som beskytter enhetene din ytterligere.
Kundene oppfordres til å bruke Apple Store-appen eller gå til Apple.com/no for å finne oppdatert informasjon om tilgjengelighet og beregnet leveringsdato. Alle kunder som kjøper en iPhone 6s eller iPhone 6s Plus i en Apple Store, får tilbud om gratis hjelp til klargjøring av telefonen. De får hjelp til å konfigurere e-post, finne nye apper i App Store og mye annet, slik at den nye telefonen er klar til bruk når de forlater butikken. Kundene kan lære mer om iOS 9 og den nye enheten sin på gratis workshoper som holdes i alle Apple Store-butikker over hele verden. I Norge er de nye iPhone-modellene også tilgjengelige gjennom NetCom og Telenor, samt hos utvalgte Apple-autoriserte forhandlere.
iPhone 6s og iPhone 6s Plus vil rulles ut globalt i over 40 ytterligere land og områder fra 9. oktober, herunder Andorra, Belgia, Bosnia, Bulgaria, Danmark, Estland, Finland, Grønland, Hellas, Irland, Island, Italia, Kroatia, Latvia, Liechtenstein, Litauen, Luxembourg, Maldivene, Man, Mexico, Monaco, Nederland, Norge, Polen, Portugal, Romania, Russland, Slovakia, Slovenia, Spania, Sveits, Sverige, Taiwan, Tsjekkia, Ungarn og Østerrike. Den 10. oktober følger landene Bahrain, De forente arabiske emirater, Jordan, Kuwait, Qatar og Saudi-Arabia. iPhone 6s og iPhone 6s Plus vil bli tilgjengelig i India, Malaysia og Tyrkia fredag 16. oktober og i over 130 land innen utgangen av året.
Salgstallene for lørdag 26. september vil inngå i Apples resultater for fjerde kvartal 2015, og salgstallene for søndag 27. september vil inngå i Apples resultater for første kvartal 2016.
Pris og tilgjengelighet
  • iPhone 6s og iPhone 6s Plus fås i metallic-finishene gull, sølv, stellargrå og den nye finishen rosegull. iPhone 6s vil være tilgjengelig i Norge med en veiledende pris på kr 7 390 for 16 GB-modellen, kr 8 490 for 64 GB-modellen og kr 9 590 for 128 GB-modellen. iPhone 6s Plus vil være tilgjengelig med en veiledende pris på kr 8 490 for 16 GB-modellen, kr 9 590 for 64 GB-modellen og kr 10 690 for 128 GB-modellen. Alle priser er inkl. mva.
  • Tilbehør designet av Apple, som skinn- og silikondeksler i flere farger og Lightning-dokkingstasjoner i matchende metallic-finisher, vil også bli tilgjengelig.
  • Kundene kan gå til Apple.com/no for å reservere iPhone for henting i sin lokale Apple Store-butikk, avhengig av tilgjengelighet. De fleste Apple Store-butikker vil også ha iPhone på lager for kunder som ikke har bestilt.


*Informasjon om kollektivtransport i Kart vil bli tilgjengelig i utvalgte storbyer, deriblant Baltimore, Berlin, Chicago, London, Mexico by, New York, Philadelphia, San Francisco Bay Area, Toronto og Washington D.C., samt i over 300 byer i Kina, blant annet Beijing, Chengdu og Shanghai. News-appen er tilgjengelig i utvalgte land.

Pressekontakter:
Erik Yström
Apple
eriky@apple.com
+46 (0)8-703 30 48
Andreas Rødland
andreas@apeland.no
99 59 99 50
 

    © 2015 Apple Inc. Alle rettigheter forbeholdes. Apple, Apple-logoen, iPhone, Multi-Touch, iSight, FaceTime, Retina, Siri, Apple Store og App Store er varemerker for Apple. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for sine respektive eiere.