PRESSEMELDING 1. oktober 2015

James Bell slutter seg til Apples styre

CUPERTINO, California – 1. oktober 2015 – Apple kunngjorde i dag at James A. Bell, tidligere økonomidirektør og konsernsjef i The Boeing Company, er valgt inn i Apples styre. Bell har mer enn fire tiårs erfaring innen økonomi, strategisk planlegging og lederskap i større organisasjoner. I løpet av sine 38 år i Boeing var han ansvarlig for Boeing Capital Corporation og Boeing Shared Services, og han var midlertidig administrerende direktør for The Boeing Company i 2005.
«James tar med seg et vell av global, økonomisk og industriell erfaring fra sin karriere som konsernsjef og økonomidirektør i Boeing», sier Apple-sjef Tim Cook. «Jeg ønsker ham hjertelig velkommen inn i Apples styre, og jeg gleder meg til å samarbeide med ham.»
«Vi ser etter enestående personer som kan styrke styrets kompetanse og kunnskap, og vi gleder oss over å ha funnet den personen i James Bell», sier Art Levinson, styreformann i Apple. «Jeg vet at han har mye viktig å bidra med hos Apple.»
«Jeg er en ivrig bruker av Apples produkter, og jeg har stor respekt for selskapets evne til nyskapning», sier Bell. «Jeg er svært fornøyd med å ha blitt valgt inn i Apples styre, og jeg gleder meg til å bidra til videre suksess.»
Bell er styremedlem i JP Morgan Chase, Dow Chemical Company, CDW og Rush University Medical Center i Chicago. Han har også erfaring fra New Leaders for New Schools, som arbeider for å fremme dyktige lærere og rektorer, og han har sittet i mange offentlige styrer. Bell har tatt bachelorgrad i regnskap ved California State University i Los Angeles.
Pressekontakter:
Erik Yström
Apple
eriky@apple.com
+46 (0)8-703 30 48
Andreas Rødland
andreas@apeland.no
99 59 99 50
 

    © 2015 Apple Inc. Alle rettigheter forbeholdes. Apple og Apple-logoen er varemerker for Apple. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for sine respektive eiere.