PRESSEMELDING 17. desember 2015

Apple utnevner Jeff Williams til driftssjef

Johny Srouji blir medlem av ledelsesteamet og Phil Schiller får økt økosystemansvar

Tor Myhren slutter seg til Apple

CUPERTINO, California — 17. desember 2015 — Apple kunngjorde i dag at Jeff Williams er blitt utnevnt til driftssjef og at Johny Srouji slutter seg til Apples ledelse som sjef for maskinvareteknologi. Phil Schiller, global markedsføringssjef hos Apple, vil utvide sin rolle til å inkludere ledelse av den revolusjonerende App Store på alle plattformene til Apple. Apple kunngjorde også at Tor Myhren vil slutte seg til Apple i første kvartal av 2016 som sjef for markedskommunikasjon. Han kommer til å rapportere direkte til Apple-sjef Tim Cook.
 
«Vi er heldige med den utrolige dybden og bredden i Apples ledelse. Nå som vi nærmer oss slutten av året, ønsker vi å anerkjenne innsatsen som to av våre viktigste ledere har lagt ned», sier Apple-sjef Tim Cook. «Jeff er uten sammenligning den beste driftsansvarlige jeg noensinne har jobbet med, og Johnys team leverer silikondesign i verdensklasse som muliggjør ny produktinnovasjon hvert eneste år.»
 
Cook fortsetter: «I tillegg tar Phil på seg nye arbeidsoppgaver for å fremme økosystemet vårt, anført av App Store, som har vokst fra én enkelt, banebrytende iOS-butikk til fire kraftige plattformer og en stadig viktigere del av vår virksomhet. Jeg er også utrolig glad for å ønske Tor Myhren velkommen til selskapet. Han tar med seg sine kreative evner til våre reklame- og markedsføringsfunksjoner.»
 
Jeff sluttet seg til Apple i 1998 som sjef for verdensomspennende anskaffelser, og ble i 2004 utnevnt til driftssjef. Siden 2010 har han hatt ansvar for hele Apples forsyningskjede, service og support, og samfunnsansvarstiltakene som beskytter flere enn én million arbeidere verden over. Jeff spilte en nøkkelrolle i Apples inntog i mobiltelefonmarkedet med lanseringen av iPhone, og han skal fortsette å overse utviklingen av Apples første klokke, Apple Watch.
 
Gjennom nesten åtte år hos Apple som sjef for maskinvareteknologi har Johny Srouji bygget et av verdens sterkeste og mest innovative team med silikon- og teknologiingeniører, og har hatt ansvar for utvikling av banebrytende silikon- og maskinvareteknologier, blant annet batterier, applikasjonsprosessorer, lagringskontrollere, sensorsilikon, skjermsilikon og andre brikkesett som brukes i alle Apples produkter. Johny har utdannelse fra Technion, Israels teknologiinstitutt, og sluttet seg til Apple i 2008 for å lede utviklingen av A4, det første Apple-designede systemet på en brikke.
 
Phil Schiller har fått ytterligere ansvar for App Store, og skal fokusere på strategier for å utvide økosystemet som Apple-kunder elsker når de bruker iPhone, iPad, Mac, Apple Watch og Apple TV. Phil leder nå nesten alle utviklertilknyttede funksjoner hos Apple, i tillegg til sine andre andre ansvarsområder, inkludert verdensomspennende produktmarkedsføring, internasjonal markedsføring og markedsføring rettet mot utdannings- og bedriftsmarkedet. Flere enn 11 millioner utviklere fra hele verden skaper apper for Apples fire programvareplattformer – iOS, OS X, watchOS og tvOS – i tillegg til kompatibel maskinvare og annet tilbehør, og kunder har lastet ned flere enn 100 milliarder apper på disse plattformene.
 
Tor Myhren kommer til Apple fra Grey Group, der han har fungert som kreativ leder og administrerende direktør for Grey New York. Under hans ledelse ble Grey kåret til Global Agency of the Year av Adweek i både 2013 og 2015. Som sjef for markedskommunikasjon hos Apple vil Tor ha ansvar for Apples markedsføringstiltak, og kommer til å lede et prisvinnende team som dekker et bredt spekter av kreative fag, fra video, bevegelsesgrafikk og interaktiv nettdesign til emballasje og butikkutstillinger.
 
Tor etterfølger Hiroki Asai, som tidligere kunngjorde at han ville gå av etter 18 år i Apple, i roller innen grafisk design og markedskommunikasjon.
 
Apple revolusjonerte personlig teknologi med lanseringen av Macintosh i 1984. I dag er Apple ledende på nyskapning med iPhone, iPad, Mac, Apple Watch og Apple TV. Apples fire programvareplattformer – iOS, OS X, watchOS og tvOS – gir en sømløs opplevelse på alle Apple-enheter og utruster kundene med banebrytende tjenester som App Store, Apple Music, Apple Pay og iCloud. Apple har 100 000 ansatte som brenner for å skape verdens beste produkter og etterlate seg verden i en bedre stand.
 
Pressekontakter:
Erik Yström
Apple
eriky@apple.com
+46 (0)8-703 30 48
 
Andreas Rødland
andreas@apeland.no
99 59 99 50

    © 2015 Apple Inc. Alle rettigheter forbeholdes. Apple, App Store, iPhone, Apple Watch, iPad, Mac, Apple TV, OS X , watchOS, tvOS og Apple-logoen er varemerker for Apple. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for sine respektive eiere.