PRESSEMELDING 18. desember 2015

Apple og China UnionPay lanserer Apple Pay i Kina

BEIJING, 18. desember 2015 – Apple og China UnionPay kunngjorde idag et samarbeid for å lansere Apple Pay, en enkel, sikker og privat mobil betalingsløsning, i Kina. China UnionPay-kortinnehavere kan enkelt legge til bankkortene sine i Apple Pay på iPhone, Apple Watch og iPad, og handle i butikker på en sikrere og mer praktisk måte.
 
«China UnionPay ønsker å fremme betalingsinnovasjon og levere sikker, praktisk mobilbetaling til sine flere hundre millioner kortinnehavere, og på den måten inkludere flere aktører i bransjen,» sier Chai Hongfeng, administrerende direktør i China UnionPay. «Vi ser frem til å tilby Apple Pay i en samling nyskapende betalingsløsninger som er kompatible med China UnionPay QuickPass.»
 
«Apple Pay har revolusjonert betalingsmåten som flere millioner kunder bruker til daglig med iPhone, Apple Watch og iPad,» sier Eddy Cue, ansvarlig for internettprogramvare og -tjenester hos Apple. «Kina er et svært viktig marked for Apple, og med China UnionPay og støtte fra 15 av Kinas ledende banker vil brukere snart få en praktisk, privat og sikker betalingsopplevelse.»
 
China UnionPays QuickPass vil sammen med Apple Pay beskytte kundens betalingsinformasjon gjennom bransjeledende teknologi for betalingstokener. Sikkerhet er kjernen i Apple Pay. Når du legger til et kredittkort eller et betalingskort, lagres ikke de faktiske kortnumrene på enheten eller Apples tjenere. I stedet blir kortet tilordnet et unikt enhetskontonummer, som igjen blir kryptert og trygt arkivert på en egen brikke på enheten som kalles Secure Element. Hver transaksjon blir også autorisert med en unik, dynamisk engangskode. 
 
Du betaler med bare en berøring, og alt skjer i én bevegelse. I butikker slipper du å åpne apper eller vekke skjermen fra dvale. Den nyskapende NFC-antennedesignen gjør at du kan betale bare ved å holde iPhone i nærheten av China UnionPays QuickPass-kompatible salgsterminaler med fingeren på Touch ID-knappen. På Apple Watch dobbeltklikker du på knappen på siden og holder urskiven mot terminalen for å betale direkte fra håndleddet. Det har aldri vært enklere å handle i apper som godtar Apple Pay, og du slipper å fylle ut lange kontoskjemaer manuelt eller skrive inn leverings- og fakturainformasjon gang på gang. 
 
Apple Pay vil bli tilgjengelig for China UnionPay-kort allerede tidlig i 2016 etter nødvendige tester og sertifiseringer som kreves av kinesiske forskrifter, slik at selve tjenesten overholder de gjeldende nasjonale standardene for mobilbetaling og finansnæringen i Kina.
 
I butikker fungerer Apple Pay med iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 6, iPhone 6 Plus og Apple Watch. For betaling i apper er Apple Pay kompatibelt med iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPad Air 2, iPad mini 3, iPad mini 4 og iPad Pro. Du finner mer informasjon om Apple Pay på https://www.apple.com/cn/apple-pay/.
 
China UnionPay er et bankkortnettverk som driver Kinas nasjonale system for avregning og oppgjør på tvers av banker. De utvikler det verdensomspennende nettverket for aksept av UnionPay-kort og promoterer utstedelse og bruk av UnionPay-kort og andre nyskapende betalingsløsninger for å tilby effektive og sikre betalingstjenester av høy kvalitet til kortinnehaverne. Per i dag er totalt antall UnionPay-kort som er utstedt i Kina og andre land, over 5 milliarder. UnionPay-nettverket er utvidet til alle byer og landlige områder i Kina. I tillegg har UnionPay sørget for at UnionPay-kort aksepteres i over 150 land og regioner, gjennom omfattende samarbeid med finans- og betalingsinstitusjoner verden over. UnionPay-kort kan brukes hos mer enn 26 millioner forhandlere og i 1,9 millioner minibanker. Du finner mer informasjon påwww.unionpay.com.
 
Apple revolusjonerte personlig teknologi med lanseringen av Macintosh i 1984. I dag er Apple ledende på nyskapning med iPhone, iPad, Mac, Apple Watch og Apple TV. Apples fire programvareplattformer – iOS, OS X, watchOS og tvOS – gir en sømløs opplevelse på alle Apple-enheter og utruster kundene med banebrytende tjenester som App Store, Apple Music, Apple Pay og iCloud. Apple har 100 000 ansatte som brenner for å skape verdens beste produkter og etterlate seg verden i en bedre stand.
 
Pressekontakter:
Erik Yström
Apple
eriky@apple.com
+46 (0)8-703 30 48
 
Andreas Rødland
andreas@apeland.no
99 59 99 50

 
Qi Yin
China UnionPay
yinqi@unionpay.com
+86 21 5036 2242

    © 2015 Apple Inc. Alle rettigheter forbeholdes. Apple, Apple-logoen, Apple Pay, iPhone, Apple Watch, iPad, Touch ID, iPad Air, iPad mini og iPad Pro er varemerker for Apple. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for sine respektive eiere.