PRESSEMELDING 6. januar 2016

Rekordhøye salgstall for App Store i julen

App Store har nå utbetalt i underkant av 40 milliarder dollar til utviklere, og fortsetter å fremme vekst i arbeidsmarkedet

CUPERTINO, California – 6. januar 2016 – Apple kunngjorde i dag at kunder verden rundt har bidratt til at julen 2015 ble den beste noensinne for App Store, som satte nye salgsrekorder i ukene før jul og nyttår.
I de to ukene før 3. januar brukte kunder over 1,1 milliarder dollar på apper og kjøp i apper, og satte nye ukesrekorder i både nettrafikk og kjøp. 1. januar 2016 ble App Stores beste salgsdag noensinne med en omsetning på over 144 millioner dollar. Den slo den forrige dagsrekorden, som ble satt bare en uke tidligere på første juledag.
«App Store har hatt rekordhøye salgstall denne julen. Det gleder oss at kundene våre har lastet ned og tatt i bruk så mange utrolige apper for iPhone, iPad, Mac, Apple Watch og Apple TV. Bare i fjor la de igjen over 20 milliarder dollar i App Store», sier Philip Schiller, Apples globale markedssjef. «Vi er takknemlige overfor alle utviklerne som har skapt noen av verdens mest innovative og spennende apper for kundene våre. Vi går 2016 lyst i møte.»
Siden 2008 har App Store på verdensbasis utbetalt i underkant av 40 milliarder dollar til utviklere. Over en tredjedel av dette ble generert i fjor.
Som et resultat av App Stores fremgang har Apple til nå skapt og opprettholdt 1,9 millioner arbeidsplasser bare i USA. Nesten tre fjerdedeler av arbeidsplassene – over 1,4 millioner – tilskrives utviklermiljøet bestående av apputviklere og gründere som lager iOS-apper, samt arbeidsplasser utenfor IT som understøttes direkte og indirekte av appinntekter.*
Apple har tidligere rapportert at iOS-apper har generert 1,2 millioner arbeidsplasser i Europa og 1,4 millioner arbeidsplasser i Kina.
Spill, sosiale nettverk og underholdning var blant fjorårets mest populære kategorier i App Store, uansett Apple-produkt. Kunder har utfordret seg selv med Minecraft: Pocket Edition, Trivia Crack og Heads Up!, og holdt kontakten med venner og familie på Facebook Messenger, WeChat og Snapchat. Spill- og abonnementsapper dominerte fjorårets liste over apper med størst inntjening, inkludert Clash of Clans, Monster Strike, Game of War – Fire Age og Fantasy Westward Journey, samt Netflix, Hulu og Match.
Lanseringen av nye Apple TV og Apple Watch banet vei for helt nye appopplevelser. De har endret måten forbrukerne bruker innhold på gjennom TV-en, og Apples mest personlige enhet så langt gir dem overblikk over mye nyttig informasjon. Siden lanseringen av nye Apple TV i oktober har de mest populære Apple TV-appene vært Rayman Adventures, Beat Sports og HBO NOW. Treningsapper som Nike+ Running og Lifesum og reiseapper som iTranslate og Citymapper ligger på listetoppen for Apple Watch-brukere.
*Jobbskapningsestimat basert på en forskningsrapport av dr. Michael Mandel ved Progressive Policy Institute. «App Economy Jobs in the United States», 6. januar 2016
Apple revolusjonerte personlig teknologi med lanseringen av Macintosh i 1984. I dag er Apple ledende på nyskapning med iPhone, iPad, Mac, Apple Watch og Apple TV. Apples fire programvareplattformer – iOS, OS X, watchOS og tvOS – gir en sømløs opplevelse på alle Apple-enheter og utruster kundene med banebrytende tjenester som App Store, Apple Music, Apple Pay og iCloud. Apple har 100 000 ansatte som brenner for å skape verdens beste produkter og etterlate seg verden i en bedre stand.
Pressekontakter:
Erik Yström
Apple
eriky@apple.com
+46 (0)8-703 30 48
Andreas Rødland
andreas@apeland.no
99 59 99 50
 

© 2015 Apple Inc. Alle rettigheter forbeholdes. Apple, Apple-logoen, App Store, Apple TV og Apple Watch er varemerker for Apple. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for sine respektive eiere.