PRESSEMELDING 28. januar 2016

Viktig melding til kunder som har kjøpt enkelte typer støpseladaptere og World Travel Adapter Kit

Programmet for tilbakekalling av produkter

CUPERTINO, California – 28. januar 2016 – Apple kunngjorde i dag at de tilbakekaller støpseladaptere for bruk i Argentina, Australia, Brasil, fastlandet i Europa, New Zealand og Sør-Korea. I svært sjeldne tilfeller kan de berørte topinners støpseladapterne fra Apple være defekte og gi elektrisk støt hvis man kommer i fysisk kontakt med dem. Disse støpseladapterne ble solgt med Mac og enkelte iOS-enheter mellom 2003 og 2015, og de følger også med Apple World Travel Adapter Kit. Apple kjenner til tolv tilfeller på verdensbasis.
Tilbakekallingen påvirker ikke andre støpseladaptere fra Apple for bruk i Canada, Kina, Hongkong, Japan, Storbritannia og USA, ei heller USB-ladere fra Apple.
Ettersom kundenes sikkerhet har høyeste prioritet for selskapet, ber Apple kundene om å slutte å bruke de berørte støpseladapterne. På www.apple.com/no/support/ac-wallplug-adapter finner kunder mer informasjon om hvordan de bytter inn de berørte adapterne mot nyutviklede adaptere.
Den berørte topinners støpseladapteren har enten fire eller fem tegn eller ingen tegn inne i sporet som kobles til Apple-laderen. På programmets nettsted finner du mer informasjon om hvordan du identifiserer en berørt adapter.
Pressekontakter:
Erik Yström
Apple
eriky@apple.com
+46 (0)8-703 30 48
Andreas Rødland
andreas@apeland.no
99 59 99 50
 

    © 2016 Apple Inc. Alle rettigheter forbeholdes. Apple, Apple-logoen og Mac er varemerker for Apple. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for sine respektive eiere.