PRESSEMELDING 18. april 2016

Apple Worldwide Developers Conference starter 13. juni i San Francisco

Utviklere kan søke om billett nå, og seminarer blir strømmet direkte og vil kunne følges av millioner av mennesker over hele verden

CUPERTINO, California – 18. april 2016 – Apple kunngjorde i dag at den 27. Worldwide Developers Conference (WWDC), som presenterer det kreative talentet bak noen av verdens mest innovative apper, går av stabelen fra 13. til 17. juni i San Francisco. Utviklere fra alle verdenshjørner samles på WWDC for å lære om Apples fire programvareplattformer – iOS, OS X, watchOS og tvOS.
Mandagens kickoff-arrangementer, inkludert åpningstalen, finner sted i Bill Graham Civic Auditorium. Resten av ukens konferanseseminarer arrangeres på Moscone West.
«Med fire nyskapende operativsystemer og et nytt, intuitivt programmeringsspråk som kjøres på over 1 milliard enheter over hele verden, har det aldri vært mer spennende å samle utviklersamfunnet», sier Philip Schiller, Apples globale markedsføringssjef. «WWDC 2016 kommer til å bli en milepæl for utviklere som koder med Swift og utvikler apper og produkter for iOS, OS X, watchOS og tvOS. Vi gleder oss til å møte alle – i San Francisco eller via livestrømmen.»
Utviklere kan søke om billett på WWDC-nettstedet (developer.apple.com/wwdc/register/) fra i dag til og med fredag 22. april kl. 10.00 PDT. Deltakerne vil bli trukket ut tilfeldig, og utviklerne vil få svar på søknaden innen mandag 25. april kl. 17.00 PDT. For andre år på rad deler vi ut opptil 350 studentbilletter til WWDC, slik at studenter og STEM-medlemmer fra hele verden får muligheten til å vinne en billett og møte og samarbeide med noen av verdens dyktigste utviklere i Apples stadig voksende økosystem (developer.apple.com/wwdc/scholarships/). I tillegg gir vi i år reisestøtte til opptil 125 studenter med studentbillett for å sikre at gryende utviklere med begrensede midler får muligheten til å delta.
På WWDC 2016 skjer blant annet følgende:
  • over 150 teknologilaber og arrangementer med over 1000 Apple-ingeniører som kan assistere utviklerne på kodenivå, gi innsikt i praktiske utviklingsteknikker og gi råd om hvordan utviklere kan utnytte iOS-, OS X-, watchOS- og tvOS-teknologiene i appene sine
  • tilgang de nyeste innovasjonene, funksjonene og egenskapene i iOS, OS X, watchOS og tvOS, og gode rutiner for å forbedre funksjonalitet, ytelse, kvalitet og design i en app
  • muligheten til å mingle med tusenvis av andre iOS-, OS X-, watchOS- og tvOS-utviklere fra hele verden – i fjor var 80 prosent av utviklerne førstegangsdeltakere, og mer enn 70 nasjoner var representert
  • en serie samlinger som tar for seg utvalgte emner med gjestetalere og aktiviteter
  • spennende og inspirerende lunsjseminarer med pionerer og innflytelsesrike personer innen teknologi, vitenskap og underholdning
  • Apple Design Awards, som anerkjenner iPhone-, iPad-, Apple Watch-, Apple TV- og Mac-apper som har utmerket seg med tekniske løsninger, innovasjon og design


WWDC-seminarer vil bli strømmet gjennom hele uken via WWDC-nettstedet (developer.apple.com/wwdc/live/) og WWDC-appen, slik at flere utviklere over hele verden får tilgang til nyheter og arrangementer i sanntid.
Gå til nettstedet for Apple Worldwide Developers Conference 2016 (developer.apple.com/wwdc/register/) for å søke om billett, holde deg oppdatert og få mer informasjon.
Pressekontakter:
Erik Yström
Apple
eriky@apple.com
+46 (0)8-703 30 48
Andreas Rødland
andreas@apeland.no
99 59 99 50
 

    © 2016 Apple Inc. Alle rettigheter forbeholdes. Apple, Apple-logoen, OS X, watchOS, tvOS, iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV og Mac er varemerker for Apple. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for sine respektive eiere.