PRESSEMELDING 5. mai 2016

Apple og SAP går sammen om å revolusjonere måten man arbeider på med iPhone og iPad

Selskapene skal levere nye iOS-apper og ny SDK for utvikling av apper med kraftige bedriftsfunksjoner

CUPERTINO, California og WALLDORF, Tyskland – 5. mai 2016 – Apple og SAP kunngjorde i dag et partnerskap som skal gi bedriftskunder av alle størrelser en helt annen opplevelse når de jobber på mobile enheter, og som kombinerer kraftige apper utviklet spesielt for iPhone og iPad, med de avanserte mulighetene på SAP HANA-plattformen. Dette samarbeidet skal også sørge for ny iOS SDK (Software Development Kit) og opplæring, slik at utviklere, partnere og kunder enkelt kan utvikle iOS-apper som er skreddersydde til virksomhetens behov.
«Dette samarbeidet vil forvandle måten iPhone og iPad brukes på i arbeidslivet ved å slå sammen nyskapningen og sikkerheten i iOS med SAPs ekspertise innen forretningsprogramvare», sier Apple-sjef Tim Cook. «SAP er leder innen forretningsprogramvare – 76 prosent av alle forretningstransaksjoner er innom et SAP-system – og er den perfekte partneren til å hjelpe oss med å forvandle hvordan bedrifter rundt om i verden bruker iPhone og iPad. Gjennom den nye SDK-en gir vi SAPs mer enn 2,5 millioner utviklere muligheten til å lage kraftige apper som bruker SAP HANA Cloud Platform, og ta i bruk de fantastiske funksjonene som bare iOS-enheter kan tilby.»
«Vi er stolte over å inngå dette spesielle og banebrytende samarbeidet mellom Apple og SAP», sier SAP-sjef Bill McDermott. «Ved å gi folk en anvendelig og intuitiv forretningsopplevelse, gir vi dem også mulighet til å øke kunnskapen sin, engasjere seg mer og gjøre mer. Ved å kombinere de kraftige funksjonene i SAP HANA Cloud Platform og SAP S/4HANA med iOS, den sikreste og mest populære mobilplattformen for bedrifter, vil vi bidra til å levere data til folk, uansett hvor og når de velger å jobbe. Både Apple og SAP er opptatt av å forme fremtiden, hjelpe verden med å fungere bedre og gi folk et bedre liv.» 
Selskapene planlegger å levere en ny SAP HANA Cloud Platform SDK for iOS som vil gi bedrifter, designere og utviklere verktøyene de trenger for raskt og effektivt å kunne bygge egne iOS-apper for iPhone og iPad, basert på SAP HANA Cloud Platform, SAPs åpne plattform. Disse spesialutviklede appene vil gi tilgang til viktige data og virksomhetsprosesser på SAP S/4HANA samtidig som de drar full nytte av funksjoner i iPhone og iPad, for eksempel Touch ID, stedstjenester og varslinger.
Et nytt designspråk, SAP Fiori for iOS, vil ta den prisbelønte SAP Fiori-brukeropplevelsen enda et skritt videre ved å kombinere den med en forbrukersentrert iOS-opplevelse for å kunne oppfylle de krevende brukerbehovene i bedriften og gi utviklerne muligheten til å lage apper for en ny generasjon. Et nytt SAP Academy for iOS kommer til å tilby verktøy og opplæring til SAPs globale utviklermiljø med 2,5 millioner medlemmer, slik at de kan dra full nytte av den nye SDK-en og Apples nyskapende maskinvare og programvare. Den nye SDK-en, designspråket og opplæringen rulles ut i løpet av året. 
Som del av samarbeidet vil SAP utvikle iOS-apper for viktige forretningprosesser. Disse appene for iPhone og iPad bygges med Swift, Apples moderne, sikre og interaktive programmeringsspråk, og vil gi en kjent brukeropplevelse med designspråket SAP Fiori for iOS. Folk i alle bransjer vil få tilgang til de viktige virksomhetsdataene, prosessene og brukererfaringene de trenger for å ta avgjørelser og foreta seg noe direkte fra iPhone eller iPad gjennom apper som er laget for å gjøre det mulig for en vedlikeholdsarbeider som er ute på oppdrag, å bestille deler eller planlegge service, eller for en lege å dele de nyeste pasientdataene med andre helsearbeidere.
SAP hjelper bedrifter i alle størrelser og bransjer med å fungere bedre, og er en markedsleder innen forretningsprogramvare. Fra administrasjon til styrerom, lager til kasse, kontor til mobil enhet – SAP hjelper mennesker og organisasjoner til å jobbe bedre sammen og med å bruke forretningsinnsikt mer effektivt for å ligge foran konkurrentene. SAPs applikasjoner og tjenester gjør det mulig for omtrent 310 000 kunder i privat og offentlig sektor å drive lønnsomt, tilpasse seg endringer og oppnå bærekraftig vekst. Du finner mer informasjon på www.sap.com.
Apple revolusjonerte personlig teknologi med lanseringen av Macintosh i 1984. I dag er Apple ledende på nyskapning med iPhone, iPad, Mac, Apple Watch og Apple TV. Apples fire programvareplattformer – iOS, OS X, watchOS og tvOS – gir en sømløs opplevelse på alle Apple-enheter og utruster kundene med banebrytende tjenester som App Store, Apple Music, Apple Pay og iCloud. Apple har 100 000 ansatte som brenner for å skape verdens beste produkter og etterlate seg verden i en bedre stand.
Pressekontakter:
Scott Behles
SAP
scott.behles@sap.com
(917) 494-2009  
Erik Yström
Apple
eriky@apple.com 
+46 (0)8-703 30 48
 
Andreas Rødland
andreas@apeland.no
99 59 99 50    © 2016 Apple Inc. Alle rettigheter forbeholdes. Apple, Apple-logoen, iPhone, iPad, Touch ID og Swift er varemerker for Apple. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for sine respektive eiere. Alle utsagn i dette dokumentet som ikke er historiske fakta, er fremtidsrettede utsagn slik det er definert i loven Private Securities Litigation Reform Act fra 1995 i USA. Ord som «forventer», «tror», «anslår», «venter», «forutser», «mener», «kanskje», «planlegger», «regner med», «spår», «bør» og «vil» og lignende uttrykk som brukes når det gjelder SAP, er ment å identifisere slike fremtidsrettede utsagn. SAP forplikter seg på ingen måte til å foreta en offentlig oppdatering eller revidering av slike fremtidsrettede utsagn. Det kan forekomme endringer i alle fremtidsrettede utsagn på grunn av ulike typer risiko og usikkerhet som kan medføre at de faktiske resultatene skiller seg vesentlig fra forventningene. Faktorene som kan ha innvirkning på SAPs fremtidige økonomiske resultater, omhandles i større bredde i opplysningene SAP har levert til Securities and Exchange Commission («SEC») i USA, deriblant SAPs siste årsrapport i Form 20-F, som er innlevert til SEC. Leserne oppfordres til ikke å legge utilbørlig vekt på disse fremtidsrettede utsagnene som er gitt per dagens dato.